סונדהיים - שנות השיממון

סונדהיים - שנות השיממון

שלום לכולם. ברצוני להציע שירשור של "מה עשה סטיבן סונדהיים בין השנים 2003-1994?". כזכור, 9 שנים תמימות הפרידו בין המחזמר "תשוקה" למחזמר "Bounce", הפסקה חסרת תקדים במונחים של סונדהיים. האם השנים 2003-1994 היו שיממון בהקשר לסונדהיים או שדברים קרו אז? אני אתחיל בזה שבשנת 1997 (אנגליה) ובשנת 2000 (ארה"ב) הועלה לראשונה על הבמה 'מחזמר הנעורים' של סונדהיים "Saturday Night"; מחזמר זה משנת 1954 הוא תמים ונאיבי, ללא כל דמיון למחזות הבאים שלו, שטופי הציניות. הגרסא האמריקאית מכילה אוברטורה תוססת, קנון מרגש כשיר הנושא, ואלס קליל עם ליווי כרומטי, בלדה שלעיתים מושרת כדואט ועוד. אליעד

סונדהיים - שנת 2000

היי. הנה עוד משהו שקשור בסונדהיים. בשנת 2000 יצא דיסק The Stephen Sondheim Album עם ביצוע בלתי נשכח של דיים עדנה לשיר Losing My Mind בליווי פסנתר בלבד; זהו ביצוע חובה לכל חובב סונדהיים. שיר זה זכה בעבר גם לקאבר של לייזה מינלי בעיבוד להקת ... פט שופ בויס. את הוידאו קליפ אפשר לראות ביו טיוב. אם מדברים על המחזמר "פוליז" ושלל הפקותיו, אז ביצוע השיר המומלץ ביותר לטעמי הוא מתוך ה- revival של לונדון (1987) עם ג'וליה מקנזי. ביי, אליעד

Yentl

New member
אחח העלית בי נשכחות...

Losing My Mind הוא אחד השירים שאני הכי הכי אוהבת של סונדהיים! הביצוע הכי מדהים לטעמי הוא של דונה מרפי, מהאירוע Wall to Wall Sondheim. העליתי אותו כדי שמי שרוצה יוכל להוריד ולשמוע - זה יהיה זמין לשבוע כאן: https://rcpt.yousendit.com/616035355/5097154fde1f8fcaafc8deb6873fc900 הוא זמין גם באלבום שיצא בעקבות היום הזה (12 שעות של כוכבים שרים סונדהיים - גן עדן).

דונה מרפי

היי, האזנתי לביצוע של דונה מרפי, בהחלט ביצוע יפה, מזכיר לי קצת את דורותי קולינס. עוד משהו שקשור לסונדהיים: בשנת 1996 עלה לאקרנים הסרט "כלוב הציפורים" בכיכובם של רובין וויליאמס ונתן ליין. סונדהיים תרם עבור הסרט מספר שירים שחלקם חידושים לשירים ישנים שנישמטו מההצגות כמו Can That Boy Fox Trot. במקור נכתב השיר עבור דמותה של קרלוטה במחזמר "פוליז" (1971), אך השחקנית התקשתה אם אני לא טועה לזכור את המלים או הצעדים ועל כן סונדהיים החליף את השיר הריקודי וההומוריסטי בשיר I'm Still Here הבלוזי והאנציקלופדי. כנראה שעולם המוזיקה היה צריך לחכות 25 שנה לביצוע ההולם של השיר Can That Boy Fox Trot ע"י נתן ליין בסרט שכידוע עוסק בהומואים. אליעד

Yentl

New member
בדיוק יצא עכשיו לפני כמה זמן

אוסף של סונדהיים עם הרבה הקלטות נדירות והקלטות דמו שלו שר את השירים שלו, כולל שירים שנשמטו מהצגות כמו שתיארת. אני מחכה לקנות אותו כשיהיה לי כסף... ואם מדברים על I'm Still Here - אני הולכת מחר בערב לראות את איליין סטריץ' האגדתית, ואני יודעת שהיא הולכת לשיר את השיר הזה בהופעה. אני לא יכולה לחכות!!

אני מקנא בך

יש לי את ה- DVD של ההפקה הקונצרטנטית של "פוליז" משנת 85 עם סטריץ' שרה את Broadway Baby, פשוט להתמוגג גם מהצילומים בחזרות לקראת ההופעה שלה, איזה אישיות... אליעד

למעלה