סומך על דעתכם

סומך על דעתכם

תקשיבו, ותגידו לי מה דעתכם. איה עם דלקת אזניים כבר שבוע. הרופא הראשון נתן מינון גבוה של מוקסיפן שלא עזר. אתמול היינו אצל רופא צעיר ומלחיץ שהעביר לאוגמנטין ואמר שאם החום עולה קצת לטוס למיון כדי שידקרו. דיברתי עם חבר של אבא שלי מנהל א.א.ג. והוא הרגיע קצת ואמר שיש שתי גישון- אגרסיוית ורגועה והוא דוגל ברגועה. שניתן עוד יום יומיים לאנטיביוטיקה החדשה לעבוד ואז נראה. הוא סיפר גם שבהולנד בכלל לא נותנים אנטיביוטיקה בדלקות אזניים. אז מה הבעיה? מפריע לי שאיה מקבלת כל כך הרבה אנטיביוטיקה ואפילו חזקה. מפריע לי שדלקת אזניים ראשונה מסתבכת בצורה בזו מבאסת. כמובן, שמעצבן אותי שהילה שלי סובלת. מעצבן אותי שאני צועד יד ביד עם הרפואה הקונוונציונלית ופוחד לעשות צעד אחד לבד (כי היא כרגע סובלת ונלך כשהיא תהיה בריאה). תגיבו, תתקנו. תאירו. ספרו לי מה דעתכם...

ענתש

New member
יכולה להמליץ לך על מוצר מעולה

שלנו מאד עזר (אני שילבתי עם האנטיביוטיקה) - הומאופטי: בבית מרקחת תבקש טיפות אוזניים טראומיל (של אלטמן נדמה לי) יש הוראות על הקופסא וזה פשוט מעולה ! בנוסף, אם אתם נותנים אוגמנטית כדאי להוסיף אסידופוליס למנוע הסתבכויות עקב החלשות הגוף כולו בגלל האנטיביוטיקה. עלינו זה שומר יופי יופי ! (קופסא של ABC דופוליס לילדים עולה 99 ש"ח אבל מספיקה למאה שנים בערך... כאשר לוקחים אנטיביוטיקה אתה שם חצי כפית מזה כל בוקר בשתיה/אוכל העיקר שלא יהיה חם מדיי ונותן לה).

ayelet i

New member
אני כל כך מבינה אותך...

קודם מוכרחה להגיד שלשמחתי טרם נתקלתי בדילמה זהה בכל מה שקשור לנועם, אם כי זה בטח יגיע בשלב כלשהו ואין לי מושג איך אנהג... באופן עקרוני אני בעד השיטה הרגועה. אני גם בעד לנסות קודם את הדברים הטבעיים. אבל, יש לנו חבר שנוהג לומר, ואני מוכרחה להודות שיש משהו בדבריו, שהוא דווקא בעד הרפואה הקונוונציונלית, אנטיביוטיקה וכיוצ' - כיוון תרופות "מסודרות" הן תרופות שנבדקו, שנוסו, שיש יותר ניסיון איתן - ומבחינתו הן "טובות ובטוחות" יותר לשימוש, במיוחד אצל תינוקות. בעוד שעם מוצרים טבעיים - לא תמיד אפשר לדעת אי אילו תופעות לוואי יתגלו אי שם בעתיד כתוצאה מהשימוש בהן. וגם היעילות שלהן, מבחינתו, מוטלת בספק רב יותר. עובדה היא שלא כל מה שטבעי טוב ומותר לשימוש בתינוקות.

אני ממש לא יודעת עוד לא

התנסינו בדלקות אזניים

נשלח לפני הזמן

אבל אני חושבת שהייתי ממשיכה עם האנטיביוטיקה עוד כמה ימים לפני שהייתי הולכת למיון. וכמו שענתש כתבה כדאי להוסיף ABC דופילוס
לאיה ושתרגיש טוב

ronnieyuval

New member
בכל מה שקשור לאזניים...

לא הייתי ממליצה לעשות ניסויים. דלקות אזניים לא מטופלות יכולות להוביל לבעיות חמורות בשמיעה. איה נמצאת עכשיו בגיל ששומעים ומחקים כל דבר, גם אם זה לא מיד נראה לעינינו הבלתי מזויינת. שמיעה לא טובה יכולה לגרום לעיכוב בדיבור, שיכול לגרור אחריו בעיות בתקשורת וכל מיני בעיות התנהגותיות שנובעות מזה שהילד לא רק שלא שומע טוב, הוא כתוצאה גם לא מסוגל לתקשר החוצה את מה שהוא רוצה או מרגיש. ועם כל זה, אני לא דוגלת בגישה ההיסטרית כלל. אישית, אני מאמינה גדולה של הרפואה הקונבנציונלית המערבית, ויש לי הרבה סקפטיות לגבי הרפואה האלטרנטיבית. אבל זה לא אומר שצריך להיות היסטרי, וזה לא אומר שצריך לקחת כל מה שהרופא כתורה מסיני. לגבי האנטיביוטיקה שלא עוזרת - יכול להיות שיש לאיה דלקת אזניים ויראלית, ואז שום אנטיביוטיקה הכי חזקה לא תעזור. תבקש מהרופא שיקח לאיה משטח וישלחו למעבדה. זה אמור לקחת יום עד שיהיו תוצאות שיראו אם זה ויראלי או חיידקי. אם זה חיידקי, בהחלט יש אפשרות שהחיידק מחוסן לאנטיביוטיקה ויש להחליף אותה, או באמת לחכות כמה ימים ולראות. אם זה ויראלי - עזבו את כל האנטיביוטיקות ותנו לזמן לעשות את שלו עם קצת טיפות אזניים ואקמולי להקל על הכאב. וחוץ מזה, הרופא השני שהתייעצתם איתו דווקא נשמע לי אחלה של רופא! לא צריך לזלזל ברופאים ובצוות הרפואי. צריך פשוט למצוא רופא כלבבך ולא לפחד לעבור כמה רופאים עד שמוצאים. אנחנו נפלנו לגמרי במקרה על רופא מעולה, שיש לנו איתו קליק מהרגע הראשון. תומך נלהב בהנקה, לא מתרגש מאחוזונים שיורדים מהממוצע במשקל, מתייחס הרבה יותר להתפתחות של הילד מאשר לק"ג, ולא מחליט כל פעם שיש חום שזו דלקת אזניים ושחייבים אנטיביוטיקה. והוא גם נחמד ויש לו תמיד זמן לשבת ולשוחח איתנו. תחפשו טוב, ותמצאו לכם אחד שתאהבו.

T noki

New member
יש מחקר על הולנד

בהולנד לא נהוג לתת אנטיביוטיקה בדלקות אוזניים מכיון שרובן ממילא וירליות. מסתבר שאין הבדל גדול אם נותנים או לא נותנים אנטיביוטיקה. זה שהעבירו אותה לאוגמנטין זה טוב כי אם כבר אנטיביוטיקה והמוקסיפן לא עזר אז או שזה וירלי או שזה חידק אחר שלא רגיש למוקסיפן ויהיה אולי רגיש לאוגמנטין. אני גם בעד הגישה הרגועה - אפשר לחכות יום יומיים תוך מעקב אחרי מצב הילדה כמובן, ולראות. לפעמים המוגלה מתנקזת מעצמה ללא צורך בניקור. היתרון בניקור הוא הקלה מיידית על הכאב ואפשרות לשלוח את המוגלה שיצאה מהניקור למשטח שיגלה בדיוק מיהו המחולל שגרם לדלקת האוזניים. אני מבינה שזה מאד קשה לראות את הילדה סובלת. אפשר להבין גם את החששות לעשות צעד לבד - כשמדובר בבריאות ילדינו כל כך קשה להחליט... לא רוצים לעשות יותר מדי אבל גם לא מעט מדי וצריך ללכת איפה שהוא באמצע (שאצל כל אחד הוא עובר במקום קצת אחר) רק בריאות!

א תי

New member
כל כך מזדהה איתך...

קודם כל מזל טוב לאיה!!! ורפואה שלמה! נדב "חולה כרוני" בדלקות אוזניים. עכשיו, הוא חטף את הדלקת החמישית, ורק לפני 10 ימים סיים את האנטיביוטיקה של הקודמת. אני מאוד מתלבטת גם כן. יש את הפחד לתת אנטיביוטיקה, ויש את הפחד שכל מה שעלול לקרא אם זה מסתבך. יש לנו רופא שהוא גם רופא וגם הומאופט, והגענו איתו לפשרה לגבי הדלקת הבאה. אנחנו מעכשיו בטיפול הומאופטי. אם תהיה דלקת נוספת, תגביר את הכמות של התרופה ההומאופתית, נעבוד עם שמן זית להרגיע את הכאב (את זה, גם הרופא הקונוונציונלי אומר), ואם תוך 48 שעות זה לא יעבור, אז נעבור לאנטיביוטיקה.מה שכן שהטיפול ההומאופטי מלווה את האנטיביוטיקה בכל מקרה. בשלב שבו נמצאת איה, אני לא הייתי משחקת. יש בעיות עם אנטיביוטיקה, ואני בעד למנוע כמה שיותר, אבל דלקות אוזניים עולות מהר מוד למוח, ובתור מי שעובדת בחינוך מיוחד, נתקלתי בכמה מקרים של ילדים חירשים לגמרי לאחר שלא טיפלו כמו שצריך בדלקות אוזניים שלהם. אני ממש ממש מצטערת שאני לא מרגיעה, ועוד יותר מקשה, אבל אני מרשה לעצמי כי אני בדיוק כמה ימים באותה סירה, בבית עם תינוק צורח מכאבי אוזניים, ואני מעדיפה להחליש קצת את מערכת החיסונית שלו מלקחת על עצמי אחריות כשסך הכל, אני לא רופאה...מה שכן, אני אומרת לעצמי שכשהיינו קטנים, לא היתה מודעות לבעייתיות של אנטיביוטיקה, קיבלנו ים של תרופות, ויצאנו מזה בשלום, לא? אני מצטערת אם סיבכתי אותך עוד יותר, אני מקווה שאיה מרגישה כבר יותר טוב, תעדכן אותנו!

למעלה