סומו!

Tonjin

New member
אכן ישנן זהויות אבל ישנם גם הבדלים

גדולים... מה גם שבסומו יש הרבה טכניקה שלא נראית כ"כ לעיין שלא ערה בדיוק למה שהיא מחפשת: ראיתי הרבה פעמים סדרה של 3 דחיפות או סטירות בטורניר סומו, עד שלא חטפתי כאלה ממישהו שיודע מה הוא עושה לא ממש הבנתי איך הן עובדות (מייצרות קוזושי) ועדיין מעניין אותי אם טכניקה כזו יכולה לעבוד דרך מגינים...

zoti

New member
כששמים שני אנשים שרמת האיגרוף

שלהם די זבל בזירה, זה שיותר זבל יפסיד. או בקיצור, בוב סאפ ואקבונו לא מתאימים לזירה כזו ולדעתי מביישים אותה.

Tonjin

New member
אבל כששמים שני הרי-אדם מסדר גודל

יוצא דופן בזירה מעניין לראות מי ינצח, הרי כולנו יודעים שגודל משחק ולא רק טכניקה, זו דרך טובה לראות איך ועד כמה. נכון שלא תמיד זוכים לראות בדרך זו קרב אגרוף גדול אבל לפחות בשבילי זה מספק איזשהו סוג של 'סקרנות אקדמית' (גם אם ימצא מי שיגיד - מעוותת...) מה לדעתך יקרה כשטייסון יעלה שם לזירה?

tessen

New member
מצדד ב zoti

אכן שני החברה האלה לא כל כך מתאימים ל K1, אבל הבעיה היא שבזכות סאפ וקרבות כאלו K1 נסק בפופולריות שלו. לא משנה כמה טוב או לא טוב סאפ הבחור ממלא אולמות, דבר שלו יש משקל מאוד מכריע בהרבה זירות. דרך אגב דוד לגבי דחיפות, נראה לי שסאפ כאן לא היה נופל כל כך. הוא היה בעברו שחקן NFL, ודרך אגב זה מה שרשום במידע עליו תחת אומנויות לחימה.

zoti

New member
בדיוק כמו שקרו-קופ עשה לו

קרו-קופ פשוט שמר מרחק וחיסל את סאפ בבעיטה ואיגרוף.

zoti

New member
זה לא מעניין ודי מביש

אבל היפאנים משוגעים על כל מני חריגים כמו בוב סאפ שאגב היה שחקן בNFL לבערך שלש וחצי דקות. מה שיקרה כשטייסון יעלה לזירה הוא פשוט רצח של בוב סאפ. לסאפ יש יכולת איגרוף של זקנה בקופת חולים ולסת כמו הקריסטלים בארון של אותה זקנה. טייסון פשוט יטחן לו את הצורה.

Wing Chan

New member
יצרתי מפלצת! ../images/Emo6.gif

כולה רציתי שיהיה דיון נחמד על סומו ועכשיו יש דיון אפילו נחמד יותר על סומו! אחלה דיון, אנא המשיכו, זה מעניין.

bennyTKD

New member
לדעתי יש הרבה שיטות שינצחו סומו

(בהתעלם מהעובדה שאין שיטה טובה יותר וטובה פחות...) ללוחם סומו ממוצע יש סיבולת לב ריאה של סוס מת. רוב הקרבות שלהם נמשכים ממש מעט זמן (פחות מדקה). בזירה אחרת, או ברחוב, הקרבות נמשכים בדרך כלל יותר זמן. כל עוד הלוחם שעומד מול איש הסומו ידאג שאיש הסומו לא יתפוס אותו (לחיבוק דוב, או לשבת עליו אם הוא על הרצפה) אז ללוחם יש סיכוי גבוה לנצח. אמנם לאיש הסומו יש ריפוד טוב... אבל בעיטה או אגרוף לראש יגרמו לנוק-אאוט והוא יפול. נתנו פה כבר את הדוגמאות של לוחמי הסומו ב- UFC וב- PDIDE. לדעתי גם ברחוב הסיפור יהיה דומה. הכוח של לוחם הסומו לא יעזור לו מול אגרוף/בעיטה לפרצוף. ויהיה די קל לתת לו אותם אחרי 2 דקות, כשהוא כבר מתנשף ומתאמץ לעמוד על הרגליים מחוסר אוויר. בני

ברחוב הקרבות נמשכים קצת יותר ?

דווקא ברחוב שלא כמו בזירה תחרותית הקרבות נמשכים מעט מאוד זמן לפעמים שניות ספורות !!!!!! קרב רחוב שונה מאוד מכל קרב שאנחנו מכירים באימונים

נכון ...

לרוב הקרבות ברחוב נמשכים מעט מאוד זמן, עניין של התחמקות ומכה או שתיים..

zoti

New member
הראשון זה לא רחוק מהבית.

משהו כמו חצי שעה נסיעה.

zappon

New member
מדברים לרוב,כך נראה לי, על אנשים

שמתעסקים באומנות לחימה אצלם המכות בהרבה יותר חזקות ולא חסרים מתאמנים שבמכה אחת טובה מסיימים קרב או מהממים מספיק את היריב בשביל לסיים אח"כ את הקרב בלי בעיות. והמכות הן בהרבה יותר קטלניות ולא סתם מכות אקראיות לגוף, אז זה יצא די מהר.

Lost Oath

New member
כמובן zappon. תלוי..

עד כמה אתה ממוקד כשהדופק שלך הוא 180, ו-20 חברה שעומדים מסביבך זורקים ניצוצות לאויר. בהצלחה בסיום הקרב תוך מכה אחת. דרך אגב, אם תשים לב המכות האקראיות הם בעיקר לראש.

zappon

New member
נכון אבל

בשביל זה אנחנו מתאמנים גם לשלוט על המצב הזה ולהילחם ברמה טובה כמו שצריך,אגב לדעתי קצת מגזימים כאילו ברגע שחס וחלילה יווצר מצב רציני ברחוב האנדרנלין יזרום הדופק ישתגע ונאבד עשתונות כמו שכולם חושבים,בגלל זה צריך להתאמן הרבה. אני לא אמרתי שקל לסיים קרב במכה אחת זה מאד קשה אפילו אם מהכה הספציפית לא תסיים קרב אחריה לרוב הקרב יגמר כי היריב יהיה קצת בשוק ומספיק שניה אחריה זה בשביל להמשיך את סידרת המכות שתגמור אותו-ואל תתחילו עם הסיפורים שהוא בקריזה ולא מרגישים כלום. ואתה לא יכול להשוות בין עוצמת אגרוף ישר כמו שרומנו עושים עם זריקת המכות האקראית שהם שולחים, אין לזה יחסית הרבה עוצמה.

Lost Oath

New member
מה בין טכניקה לקרב רחוב.

נכון כולנו מתאמנים שנים לשיפור הטכניקה שלנו כך שקרב יסתים במכה אחת, אבל זה לוקח המון זמן. המון. אי אפשר להסתובב ולהגיד לעצמך "טוב נו, אני כבר מתאמן 7 שנים ב-XXX אבל בעוד 12 שנה אני אהיה ממש יעיל! בדוק!". אגב, כשאני מדבר על סיום קרב תוך מכה אחת אני לא מתכוון לאגרף פשוט לפנים ("שעם השנים עוצמתו תגדל! בדוק!"), אבל מן הסתם ההגדרות שלנו לאותו אגרוף מסתורי שמסיים קרבות שונות - לכן גם צריך להפסיק להשתמש במשפט הזה בתור סלוגן. בכל אופן, האימונים שלנו הם לא במצבי אמת של קרב רחוב (וטוב שכך), לכן טיב הטכניקה זה לא רק מה שיקבע. "ואל תתחילו עם הסיפורים שהוא בקריזה ולא מרגישים כלום." - סבבה, נתעלם מזה בעדינות כדי שנהיה מכוסים. אני מסכים אתך שהתגובה שלנו תהיה טובה מזו שאנחנו רואים בסירטונים - האנסטינקטים שלנו שונים בעקבות האימונים שלנו ולכן גם אם נפעל ב10% מהיכולת שלנו, עקב הסיטואציה, נוכל להגן על עצמנו טוב יותר ממה שיכולנו ללא האימונים. אבל אבל אבל.... כל טוב,

zappon

New member
יש פה הרבה נכון וגם אבל

אבל.. "בכל אופן, האימונים שלנו הם לא במצבי אמת של קרב רחוב (וטוב שכך), לכן טיב הטכניקה זה לא רק מה שיקבע." לא יודע מה איתך אבל זאת הכללה המילה שלנו,האימונים(שאני מתאמן לבד) הם רק למצבי רחוב. אנחנו בקיצור מסכימים על אותו דבר. והרבה תלוי בבן אדם כי יכול להיות אחד שמתאמן 10 שנים ב-X ובמצב רחוב(שלא דומה לרנדורים שעושים מתאמנים) הוא ילחץ קצת או יעבד עשתונות ויכול להיות אחד שמתאמן שנה שנתיים ויהיה קר רוח ושקול ועם יותר סיכויים לגבור על התוקף עם הלחימה הבסיסית שהוא פיתח באומנות שלו. הכל יחסי

Lost Oath

New member
תיקון קטן וגמרנו.. ../images/Emo13.gif

זאות לא הכללה. האימונים שלנו הם לא במצבי אמת של קרב רחוב אלה למצבי אמת של קרב רחוב. לכן במצב אמת הכל יכול להיות בלה, בלה, בלה... יאללה קשקשתי מספיק.

bennyTKD

New member
צר לי, אבל אני ממש לא מסכים איתך

אתה אומר: "קרב רחוב שונה מאוד מכל קרב שאנחנו מכירים באימונים", אבל אתה הרי לא מכיר קרבות רחוב. מה, בדקת עדויות מעשרות קרבות רחוב וראית שבממוצע הם אורכים פחות מדקה?! כבר הצעתי פה בעבר להיכנס לכל תוכנת P2P (קאזה, אימיול וכו') ולהקיש STREET FIGHT ולמצוא שם עשרות סרטונים שצולמו ברחוב על ידי עוברי אורח וכו' במצלמות וידאו, ובהם אפשר לראות קרבות רחוב (בסגנון של 2 הסרטונים שכבר הציגו פה בשרשור). ניתן לראות שם בצורה די מובהקת שכמעט אף קרב לא מסתיים תוך פחות מדקה. בדיוק להיפך - האנשים שם די משתוללים ולא יודעים איך לסיים קרב - לא בעמידה ולא על הקרקע. עכשיו תבוא ותאמר - רגע, אבל שם מדובר באנשים שבטח לא למדו אומנויות לחימה, ופה בדיון שלנו איש הסומו כן יודע אומנויות לחימה, אז הוא בטח יסיים קרב תוך דקה, לא?! ממש לא. מול איש הסומו בדיון שלנו גם נמצא איש אומנויות לחימה, שלמד איך להגן על עצמו, שלמן איך להתגונן, ואיך להתחמק. ושמתאמן כמה פעמים בשבוע, כך שהוא לא יופתע מאיזה אגרוף שיגיע לו לפרצוף (כמו שיכול לקרות לאדם הממוצע ברחוב), ומן הסתם הוא גם בכושר לא רע. לכן, גם במקרה של אדם פשוט מול אדם פשוט, וגם במקרה של איש אומנויות לחימה מול איש אומנויות לחימה, אני מהמר שרוב הסיכויים שהקרב יקח יותר מדקה. מקרים יוצאי דופן: אם אחד למד אומנויות לחימה והשני לא, או אם שניהם למדו אומנויות לחימה אבל אחד מהם ברמה ה-ר-ב-ה יותר גבוהה. בני

למעלה