סומו!

Wing Chan

New member
סומו!

מישהו בארץ מלמד סומו? זה מדהים לדעתי. אני רוצה ללמוד סומו. ואני מת על כול הסטירות שנותנים
יש בארץ מישהו שמלמד? בדקתי ברשימת מורים ולא נחלתי הצלחה. תודה

בלי נשק, רק שיטה אחת יכולה לנצח סומ

סומו: ריצה מהירה מאוד! הם זריזים מאוד, גמישים מאוד, חזקים מאוד, יציבים מאוד, בעלי יכולת ספיגת מכות מדהימה. לפי דברי המורה שלי, שניסה: בלי נשק, לאף שיטה אין סיכוי בקרב מולם.

Tonjin

New member
ממש לפני שבועיים בקרב K1 הפסיד

אחד היוקוזונות הגדולים לבוב סאאפ.. שהוא אמנם אדם גדול מאד וחזק מאד אבל הטכניקה שלו לא מרשימה במיוחד... הקרב נערך אמנם בחוקי K1 ועם כפפות מה שבהחלט שם את איש הסומו בנחיתות ברורה, עם זאת - הימור שלי - הוא היה מפסיד בכל קרב שהוא לא בחוקי סומו. כתבתי ונשארתי בחיים.... Disclaimer, למרות הנאמר לעיל, לא הייתי נכנס לזירה עם לוחם סומו ואם בכל זאת לא הייתה ברירה - הייתי מאמץ את הטקטיקה של דוד..

הזירה אינה רחוב.

איגרוף הוא אולי ענף אומנויות הלחימה הקטלני ביותר ביד ריקה, ברחוב. אם-זאת: מתאבק סומו (ובודאי שבדרגת יוקוזנה) הוא לוחם-רחוב מסוכן מאוד אפילו למתאגרף - והרבה יותר מאשר בזירה...

Tonjin

New member
לא טענתי לרגע שלא, מה שכן טענתי

הוא שפעם היחידה שיצא לי לראות קרב כזה, המתאגרף (לא כזה מתאגרף טוב, דרך אגב וגם קטן בהרבה מהיוקוזונה) ניצח בצורה כזו שהשאירה את הרושם שאת אותו יריב היה מצליח לנצח בקלות - גם מחוץ לזירה...

לא נותר לי אלא לגרד בראשי, ולתהות

מדוע אקבונו, שפרש מסומו בגיל 35 (אם אני לא טועה בגלל הגיל וגם בגלל בעיות ברכיים), הולך בכלל להתחרות? מה חסר לו בחיים? לענין, ברור שעם תוצאות הקרב אי-אפשר להתווכח. אבל בן כמה סאפ? מה מצבו הבריאותי? ואיך הוא היה מסתדר עם אקבונו לפני 6-7 שנים? נו, שאלות מיותרות של "מה היה אילו..."

חזר לזירה בשביל ה- _סיות...

סתאאם... בשביל כסף, אלא מה?! חוצמיזה יוקוזונה אינו סופרמן ואולי אקבונו היה מפסיד את כנגד סאפ גם ברחוב... קרב הוא אינו מדע מדוייק / פוליסת ביטוח...

אין דרכים אחרות להשיג כסף?!

לענין הקרב, "הילכו שנים יחד בלתי אם נועדו?" אני לא רואה איך היה נוצר קרב-רחוב בין סאפ לאקבונו; קרב זירה הוא מתוכנן, וברור שניתן גם להימנע ממנו. נו, טוף...

Tonjin

New member
נו מה אתה חושב....?

כסף, זה מה שחסר לו וכנראה שגם לטייסון שלפי התכנון המקורי היה צריך להיות בזירה במקומו של אקבונו (וכנראה גם יהיה בה, מתישהו השנה) סאם נולד ב-72, אני מניח שאם מצבו הבריאותי לא היה מניח את הדעת הוא לא היה מתחרה פעיל, לגבי שאלות של מה היה - הן לגיטימיות, כנראה לפחות כמו להסיק מסקנות על פי מקרה אחד.... ותגיד לי, איך אפשר שלא להעריך אדם שיכול להגיד את המילים הבאות:
What do you do when you are 32 years old and retired from the only real job you've ever had? "I guess I could go home and be the biggest cook at Jack-in-the-Box," Chad Rowan has joked as his retirement from sumo has drawn closer​

משה קיץ

New member
עוד דוגמא להפסד של 2 אנשי סומו

ב-UFC הראשון שנערך ללא החוקים שקיימים היום ב-MMA,הפסיד "טיליי טולי",לוחם סומו מהוואי ל"ג'ררד גורדו" שהיה בזמנו אלוף עולם בסאבאט לאחר 30 שניות קרב.(ד''א מי שלקח את הטורניר היה רויס גרייסי) עימנואל ירברו הפסיד לקית' הקני לוחם קנפו ב-UFC 3 בקרב רבע גמר, לאחר שנכנע אל מול רצף המכות שקיבל מהקני. באחד מהפריידים הראשונים הפסיד אותו עימנואל ששוקל ד''א בסביבות 280 קילו ונחשב לאחד מאנשי הסומו הטובים בזמנו,ללוחם יפני ממוצע ששכחתי את שמו. תקן אותי דוד,אך אתה תמיד טענת שאין כזה דבר "השיטה הטובה ביותר".

"שיטה טובה" צריכה להתאים להרבה

אנשים; אני 175 ס"מ, נראה לך שאני יכול לקוות לאיזו הצלחה בסומו? סומו מתאים לאנשים מסויימים, מאוד לא מתאים לאחרים. מעבר לזה, הרי מה שכתבתי על סומו הוכח בשרשור הזה כלא נכון. מה עוד נותר לי להגיד? |זורק את המגבת ופונה לרחמי בית המשפט|

דוד: לא צריך להספיד את יעילות הסומו

אם-זאת: אין "שיטה הרמטית" או מישהוא בלתי מנוצח בכל זמן ובכל תחום או מצב. ללוחמי סומו יש יתרון בגודלם ובטכניקת גוף מאוד טובה וכנראה גם חסרון בתכנים מסויימים ו/או בסוג או מידת האגרסיביות, אליה נדרשים בזירות כמו ה- K1 ...

לא הספדתי, אבל הוכחתי כטועה.

למה לי להתווכח עם מזג-האויר? אני לא חושב שקרב סומו פחות אגרסיבי מ-K1 (אין עוד הרבה שיטות שחבטת ראש-בראש היא התחלת הקרב הנפוצה ביותר בהם...), אבל החוקים שונים - ולמי שהתרגל לחוק מסויים, כנראה שקשה לצאת מזה. אני מעריך שאילו, כמו בסומו, המנצח היה זה שדוחף את יריבו אל מחוץ לזירה, לסאפ היה הרבה יותר קשה; הרי הוא רגיל להשתמש בחבלים לטובתו, איך הוא היה מסתדר כשאין חבלים?

achikm

New member
סומו ופוטבול

שלום, דובר כאן על השוואה בין סומו לשיטות לחימה אחרות. כבודם של הטיעונים שהופיעו כאן במקומם מונח. עם זאת, ההשווואה הספורטיבית האמיתית של הסומו היא מול "אמנות לחימה שאינה יודעת שהיא אמנות לחימה" - זו אמנותם של שחקני ה-offensive line (ובמידה פחותה הקולגות שלהם מההגנה) בפוטבול אמריקני. אלה השחקנים הגדולים (גם בקנה מידה של סומו) המגינים על הקוורטרבק (המוח של הקבוצה) מפני ענקים סופר-מהירים ואולטרה-חזקים המנסים להפגיש אותו עם הדשא (ואם אפשר אז גם עם בורא עולם), ולהזיז את אותם זדים כדי לאפשר לרצים להתקדם. הטכניקות והעקרונות דומים להפליא לאלו של סומו. גם מדובר באנשים בפחות או יותר אותן מידות (בדרך כלל גבוהים יותר ושמנים פחות). גם כאן המטרה היא להוציא את היריב מבאלאנס ולדחוק אותו לעמדה בה לא יוכל להזיק. גם עמדת-הפתיחה דומה מאוד. להזכירכם - בראשון בפברואר (אם איננני טועה) superbowl. תודה, אחיקם.

למעלה