סומו - טורניר הקיץ

סומו - טורניר הקיץ

אתמול התחיל טורניר הקיץ (Natsu Basho). אני מצרף תקציר (שנעשה על ידי מוטי דיכנה) של קרבות היום הראשון.

בנוסף קישור לשרשור קודם בנושא.

אנסה לקשר בכל יום לתקצhרים, אבל בכל אופן מומלץ לחפש אותם ולצפות בהם.

אם רוצים לצפות בלייב, גם זה אפשרי - משעה תשע בערך בקישור הזה.

כמה מילים על נקודות העניין בבאשו

קודם כל - הקישור ליום השלישי.

מספר דברים שכדאי לדעת ומוסיפים עניין:
א. יוקוזונה האקוהו ניצח בבאשו הקודם, מה שמעמיד אותו על 24 נצחונות ובמקום הרביעי מבחינת כמות נצחונות. הוא שואף להגיע (ולשבור) את השיא שעומד על 32 נצחנות.
ב. יוקוזונה הארומפוג'י - זה הבאשו הרביעי שלו כיוקוזונה. בראשון הוא אכזב, את השני הוא ניצח ללא הפסד ובשלישי הוא השיג תוצאה מביכה של 9-6. בבאשו הזה הוא כבר הספיק להפסיד פעם אחת ולנצח בצורה לא משכנעת. אם הוא לא יתייצב ברמה גבוהה יותר הוא עלול להקלע למצב לא נעים.
ג. ארבעת האוזקי סוף סוף נותנים הופעה משכנעת אחרי כמה באשו מאכזבים למדי.
ד. קוטואושו (הבולגרי הגבוה) חייב להשיג מאזן של ניצחון (קאצ'י-קושי 8-7 ומעלה) בשביל לא לרדת דרגה.
ה. בארוטו (האסטוני הענק) ירד מדרגת האוזקי לאחר שורה של פציעות. עכשיו כשהוא כשיר שוב (אם כי עדיין לא מאה אחוז) הוא מנסה לעלות שוב - מה שדורש ביצועים מעולים (בדרך כלל מדובר על 33 נצחונות בשלושה באשו רצופים).
ו. מועמד נוסף לאוזקי הוא גואידו שהוכיח עצמו כמועמד הגיוני. כדאי לעקוב אחריו.
ז. נקודה אישית - אוקינואומי הוא המועדף עלי, אבל לצערי הוא לא באמת ברמה של החבר'ה הגדולים...

תהנו!

כן בבקשה
אני מטורף על סומו

עברנו את החצי! יום שמיני.

בארוטו נאלץ לפרוש מהבאשו בגלל הברך הבעייתית (היה אפשר כבר לראות אחרי הקרב ביום 7 שיהיו בעיות).
אני באמת חושב שהוא צריך לעשות הפסקה של כמה חודשים, לספוג את הירידה בדירוג, אבל לחזור במצב הרבה יותר טוב...

בכל אופן, הקישור.

למעלה