עוגת סולת וסירופ לימון
עוגת סולת וסירופ לימון מנה - קינוח סוג מתכון - עוגות קושי הכנה - 1 מס' סועדים - 10 מקור - סטימצקי משך ההכנה - 30 דקות מוצרים 1 1/2 אבקת אפייה 2 ביצים טרופות מעט כוס חלב 150 גרם חמאה 1/2 כוס מיץ לימון 1/2 כוס סוכר 3/4 כוס סוכר 1 1/2 כוס סולת דקה קליפת לימון 1 2 כפיות קליפת לימון מגוררת דק כוס שקדים טחונים תהליך הבישול 1. מחממים תנור ל 180 מעלות. מברישים תבנית טבעת עמוקה, מסולסלת, בקוטר 23 ס"מ, בשמן או בחמאה מומסת. בקערה קטנה של מערבל חשמל מערבלים חמאה וסוכר לתערובת בהירה וחלקה. מוסיפים ביצים בהדרגה, ומערבלים היטב אחרי כל כל תוספת. מוסיפים את קליפת הלימון, ומערבלים עד שהחומרים מתערבבים. 2. מעבירים את התערובת לקערה גדולה. בעזרת כף מתכת, מקפלים פנימה סולת מעורבת בשקדים ובאבקת אפייה, לסרוגין עם החלב. בוחשים לתערובת חלקה. 3. מעבירים לתבנית המוכנה, ומחליקים את פני השטח. אופים 45 דקות, או עד שקיסם המוכנס למרכז העוגה יוצא יבש. משאירים את העוגה בתבנית במשך 5 דקות, ולאחר מכן הופכים אותה על צלחת הגשה. מברישים סירופ על חלקה העליון של העוגה ועל דפנותיה. מקררים וזורים אבקת סוכר מנופה. 4. להכנת סירופ לימון: מערבבים מיץ לימון, קליפה וסוכר בסיר קטן. בוחשים על אש בינונית מבלי להרתיח, עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות. תפוז