סולר ישן

4z4gu

New member
סולר ישן

האם למשהו יש מידע האם ניתן להשתמש בסולר ישן שעמד במיכל כ- 10 שנים? בניסיון להתניע גנרטור עם הדלק, המנוע פעל כשורה. השאלה היא האם יהיה לשימוש ארוך בדלק עד כילויו השלכות לעתיד על המנוע. מדובר בכמות לא קטנה ולכן השאלה.

1שריל

New member
דלק ישן מזיק למנוע גם אם קוראים לו סולר

בעיקר בסולר התופעה של " בקטריות" ספיחת מים, חימצון עיכול של חומר האחסנה (מיכל)ולא משנה מאיזה חומר הוא שינויי הטמ"פ , מישקעים וכ"ו לזמן שאתה מדבר בו, לחלוטין יגרמו נזק למנוע - אפשר לנסות לטפל באמצעים יקרים ו "להוציא" משהו מהכמות הכללית,אבל כאמור ממש לא רצוי - ניתן למצוא מי שיקנה אותו לשימושים אחרים או עם הכמות היא אסטרונומית ,נסה ליצור קשר עם בז"ן - או עם סוחרים שעוסקים בכך ,
הטוב ביותר ליצור קשר עם אחת מחברות הדלק - שרות לקוחות- ולשמוע את דעתם
בהצלחה

dov98

New member
הלינק השני

זהה למה שראית. רק זכור דבר חשוב:
שטיפת המשפך במים צריכה להיות מ2 הכיוונים וניעור
בסוף שטיפה גם ל2 כיוונים

1שריל

New member
ל dov

Dov את שכתבתי הוא מתוך כך שיש לי ניסיון מועט בנושא מנועי דיזל אבל על פני תקופה ארוכה , בכל המקומות שפגשתי סולר מיושן זה לא "הריח" טוב תרתי משמע וגם גרם לנזקים כאלה ואחרים – לקראת אחד ה" רד-מד" קנינו סולר במרינה לזוג ג'ריקנים 20 ליטר לחרום שנשכח בלזרטה אטום וסגור, היות וקנינו סולר מיצרי , הדלק שכב קרוב ל 3 שנים ,באחת ההפלגות החלטנו להשתמש בו התוצאה היתה ספרטור סתום חלקית מנוע לא עובד "עגול" וקושי בהנעה – לא נכנס איתך לפולמוס ולא מחפש תגובה – גם לא עברתי כמוך דרך גוגל , אבל אין בכוונתי לכתוב דברים לא בדוקים – גם את השואל הפניתי לבעלי מקצוע (חברת הדלק) – וגם לא סתרתי את אפשרות ה "שיחדוש" - אבל משכת אותי – ובטיפשותי נגררתי לאינפורמציה אחרת – בוודאי יש עוד
http://www.ehow.com/about_6577235_diesel-fuel-go-bad.html
קצת מתנצל
בברכת שבת שלום

dov98

New member
המתקן, המשפך שהצעתי

פותר את כל הבעיות שBP הציבה בכתבה.
BP גם אינטרסנטים למכור סולר חדש.
באותה הפלגה באם הייתם משתמשים במשפך לא הייתה כל בעיה.
אני השתמשתי אישית בסולר עתיק יומין אבל סיננתי קודם
דרך כזה משפך.

dov98

New member
חברת פרקר

שמייצרת את מסנני RACOR שכולנו מכירים לא משחקת את המשחק
שארחי פרחי למיניהם משחקים כאן עם אנשים שמגלים יום-יום שהמציאות
כפי שהם מכירים אותה, שונה למעשה ולכן אני ממליץ על המשפך

Efraim

New member
1שריל, כידוע לך לכל כלי יש תפקיד ויעוד....

וליצרן גדול ומוכר יש כלים רבים שמיועדים לשימושים שונים.

למשפך של חברת פרקר יש יעוד (בגינה, בתחנת הדלק, וכו) ל"מחדש/מנקה הדלק" שלהם Fuel Polishing Module for Marine Applications יש יעוד ל"חידוש/ניקוי דלק דיזל בסביבה ימית".

אני בטוח שתמצא את ההבדלים: האחד מסנן עד ל-76 מיקרון, והשני ל-2 מיקרון. האחד מעביר 15 גלון בדקה והשני 50 גלון ביום. האחד עולה כ-$50 והשני בן $400 ל-$800. כל אחד יחליט באיזה כלי עבודה הוא רוצה להשתמש בשביל לנקות ולחדש דלק בן עשר שנים. (כמו שכתבתי בכותרת, אני סומך על הקורא שיבין את ההבדלים ויבחר בכלי המתאים לשימוש.)

Efraim

New member
סליחה תוספת חשובה (+ קרדיט
לדוב ידידינו)

דוב שירשר תוספת תחת הכותרת "דבר חשוב נוסף" שכדאי לקרא ובמיוחד להבין את נתוני המתקן לניקוי דלק:
דבר שמראה שכמובן יכולת הסינון של הפילטר לפחות מ10 מיקרון (אחד של 5 פלוס אחד של 7 מיקרון) היא חלק סטנדרטי במתקן שכמובן תורם להצלחת הפעולה. יש להניח שהמשפך לא עומד בדרישה זו עם מסנן יחיד של 76 מיקרון.
7Micron Pre-Filter & 5 Micron Post-Filter Rated Beta(c) =1000 Per ISO 16889

כמובן שבקובץ הPDF שצרפתי פה פעם נוספת יש את כל נתוני המתקן הקומפקטי היעודי לספינות של חברת פרקר שיפתור את הבעיה אם מסנן יעודי של 2, 10, או 15 מיקרון לפי הצורך. ובהבדל ברור מ-76 מיקרון של המשפך... (יש להניח שהיצרן יודע איזה כלי מיועד לפעולה הנכונה בשביל התוצאה הטובה ביותר.)

זה רק נתון נוסף שדוב מספק לנו על מנת להוכיח שהוא
טועה ומטעה כשהוא ממליץ על
המשפך כפתרון
לבעיה של ניקוי דלק בן 10 שנים.

בעבר ננזפתי (בעדינות) ע"י דוב כי לא נתתי לו קרדיט: "לא מגיע איזה קרדיט על העזרה בחידוד ועל המבואות שעמלתי קשה להביא מרחבי האינטרנט." אז אני מבקש לומר בפה מלא שלא הייתי מסוגל למצא את כל הקישורים המעולים ולהוכיח שדוב טועה בלי עזרתו, ובלי הקישורים הרבים שהוא מעלה בעמל רב לשירשורים.

dov98

New member
ואנשים שילמו על ההרצאות שלך

פילטר ראשוני צריך להיות 30 מיקרון ומשני 2 מיקרון.
לכן המשפך שעומד ב76 מיקרון מתאים בדיוק לסולם
סינון הדלק ויותר.
המשפך לא משמש כפילטר ראשוני .

dov98

New member
אין לי מושג

ואני מניח שיש איזשהם תקנים שמשרד כלשהו מחייב את התחנות
וגם את בתי הזיקוק. מבחינתנו אנו אמורים לפני כל תידלוק לקחת
דגימה בבקבוק זכוכית שקוף ולהסתכל באור למציאת חלקיקים
ומשקעי מים. אם רואים אין לקחת את הדלק.

newsail

New member
אנא הסבר לנו איךזה כך?הרי 76>30>2

ולכן 76 מיקרון לא יסנן חלקיקים בגודל 30 מיקרון כל שכן לא בגודל 2 מיקרון.
יום שישי בלילה והשעמום אוכל את הלב לכן נשתובב על הפורום יחדיו ולא נסנן כלום.

סולר עומד מתחיל התפרקות אחרי כ6-8 חודשים מהייצור (תלוי בטמפרטורה), למרכיבים הביטומניים שלו.

וזה בנוסף להתחמצנות ואגירת מי עיבוי ובקטריה בתחתית.

כמובן בהנחה שהגיע למיכל מתחנת הדלק והמשאית בצורה נקיה ומושלמת.

מומלץ ריענון מדי שנה וכך ניתן לשמר אותו במצב עבודה ולהאריך את חייו היעילים.

סינון מיכאני גס ועדין, הפרדת מים תוסף מיוחד נגד התחמצנות בקטריות ועוד....

המהדרין מעבירים מגנט קסמים ותפילה קטנה.....

עם המשפך זה יכול לקחת כמה ימים.

dov98

New member
מי אמר לך

שהמשפך לא מיועד לזה? קראת את הRTFM שלו?

למעלה