סולר ישן

מנהלת המוצר שלי. גילוי נאות-אנחנו היבואנים של של המשפכים/מסננים כמו עוד ציודים אחרים מתוחכמים מעט יותר - לישראל ולעוד כמה מדינות.

הם מיועדים לשימוש רק ברמת המילוי - לסינון מיכאני ולעצירת מים - הם אינם מיועדים וממילא לא מצליחים לעשות Fuel polishing יסודי של מיכלי דלק.

גילוי נאות 2 - אנחנו מספקים שרותי ניקוי עם ציוד וחומרים מקצועיים למיכלי סולר מ 3,000 ליטר ומעלה.

אני מתנצל - בדרך כלל איני מערב את עיסוקי עם ענייני הפורום גם מסיבות אתיות וגם משום שמי שצריך לדעת יודע
- וממילא הגענו לקהל הצרכנים (לאו דווקא שייטים) בדרכים רבות אחרות. אבל הדיון הגיע לחידודים מקצועיים שבהם חייבים לעצור לשבור שתיקה.

יש בפורום בעלי תחנות דלק שיכולים לספר בדיוק (אם ירצו) מה קורה ואיך זה עובד אצלם - אם כי שם זה לא נחשב כ- "סולר עומד" אלא מתחדש/בתנועה.

Efraim

New member
רון לא תוכל להסביר לאדם שלא מוכן להבין!

דוב ידידנו התעלם מהקביעה המקצועית (הנכונה שלך) שהשימוש של המשפך שהומלץ הוא רק לצורך מילוי דלק (ממקורות מפוקפקים) ולא לניקוי/ריענון/חידוש דלק שעמד 10 שנים. ואני בהחלט מסכים עם מה שכתבת מכיון שזה עולה בכוון אחד עם הנסיון שלי, שיחות עם שייטים אחרים, וקריאה של נתוני היצרנים השונים. (כמובן שיש יותר מיצרן אחד בפלח השוק הזה) כמובן שהמשפך הנ"ל ישומש רק בפעולה ראשונה בסידרת סינונים בשביל לחדש דלק שעמד 10 שנים ובטח שאי אפשר לישם את המלצתו המקורי של דוב=> אתה יכול להשתמש בו בשקט ובתנאי שאתה מסנן אותו דרך כזה. (ונתן קישור למשפך שלו)

שים לב שלאחר שאתה כתבת את ההודעה שלך ב 18:23 דב מתעלם מתשובה ישירה שלך אליו ולשאלתו (מי אמר לך?) וכותב שוב ב 19:39 את אותם השטויות. רק במקום לכתוב מסנן ל76 מיקרון הוא כותב באנגלית " לפי MESH 76 שלו לסנן דלק ע"פ הוראות יצרן." וחוזר על עצמו כאילו לא היה מידע נוסף ממך ישירות אליו בשירשור. הוא גם מתעלם מהמידע שהוא עצמו העלה בקישור ליצרן אחר שכתב שהסינון הנדרש מבוצע בעזרת שני מסננים האחד של 5 מיקרון והשני של 7 מיקרון וכמובן שהתעלם משאלה ישירה של חבר פורום NEWSAIL איך דב מסנן בעזרת מסנן של 76 מיקרון זיהום שיסתום את המסנן הראשוני והמשני לפי מה שדוב כתב (30 מיקרון ו 2 מיקרון שכמובן יסתמו מהר בזיהומים שעברו דרך מסנן של 76 מיקרון.)

זה ברור מעליו שהוא התעלם מקישורים שאני הבאתי ליצרן עצמו שמספק מוצר אחד (זול) שהוא המשפך למילוי. ומוצר אחר (יקר) שמיועד ל לניקוי/ריענון/חידוש דלק. אבל אני לא שירשרתי ישירות אליו מכיון שפשוט למדתי שכל פעם שאני כותב ישירות ועונה לו הוא מתעלם, משנה את הנושא וממשיך בשלו (זוכר איך הוא פירסם חד צדדית בשירשור ברזי הגוף שהיגענו להסכמה.... ומיד חזר על כל השטויות שלו פעם נוספת... אני הבנתי שהוא לא ישנה את דעתו ולא משנה מה תכתוב ומאיפה תביא הצדקות. לכן אני לא מעוניין לשרשר ישירות אליו אבל מספק מידע נוסף לחברי הפורום (כמו יאכטות אדיר) ששואלים שאלות. (כמו בשירשור מי הקרור => פתרון בעיות בעזרת טעימת מים רעילים ללא מידע נוסף...)

dov98

New member
המשפך הזה מיועד

לפי MESH 76 שלו לסנן דלק ע"פ הוראות יצרן . הדבר שאני מסכים אתו
הוא שהמשפך יסתם בשלב מסוים , מוקדם כמאוחר. בזמן עבודה ניעור
אחד, חוצאת משקעים והמשך... אין בעיה עם זה.
המסנן הכי טוב עם זאת לדלק הוא העמידה עצמה, ברגע שמיכל נמצא ביבשה
עומד הרבה זמן התוצאה היא ניקוי רב של הדלק כתוצעה משקיעה..
חברות גדולות כמו UNEX למשל שואבות דלק "מלוכלך" מאניות ישר למיכל שהוא
לאכסון דלק אבל לא בשימוש באותו זמן ונותנים לטבע לעשות את שלו.
לאור כל האמור עושים כאן עינין מאין עינין.

dov98

New member
כל הסיפור זה חבית דלק

על זה מדובר אז 200 ליטר יקח שעתיים. אגב
בכל תדלוק מומלץ להשתמש במשפך.

יש לי פיתרון תעביר דרך המשפך שלך את הכול

וכול פעם שהמייכל שלך ריק תדלק בסולר חדש ותוסיף 10 ליטר ישן עד שתגמור הכול זאת כמות שלא נראית בכלל ושאר הליכלוך יסנן המסנן של הסירה ועד שתיגמור את הסולר בטוח יגיע מועד החלפת המסנן הרגיל כך לא תפסיד כלום

dov98

New member
לעניות דעתי

פתרון לא טוב: בזמן הוספת דלק חדש יש סיכוי שיתרוממו חלקיקים בתוך
המיכל.

dov98

New member
דבר חשוב נוסף

אניות נוסעים חדשות מפעילות גנרטורים, אין להן כלל מנוע ראשי
ומשתמשות באזיפודים חשמליים.
הגנרטורים האלה מוזנים בסולר , diesel oil בעגה מקצועית, נראה לך שהסולר
המגיע אליהם הוא מזוהם? יש באניות ספרטורים צנטריפוגליים וגם
COALSCERS ושניהם יחד תפקידם להגיע לדלק רענן.
אין אחד שמסתכל באניה על גיל הדלק כי זה לא בדיוק מעניין.

http://www.oilfiltrationsystems.com/products/display/fuel_coalescers-1

Efraim

New member
הרחבה, הסבר ועדות מנסיון אישי: שימוש סולר ישן

לדעתי כאשר נותנים חוות דעת רצוי לכתוב לפחות על מה היא מבוססת על מנת שהשואל יוכל להחליט אם התגובה מבוססת על הבנה תאורתית, נסיון מעשי, חיפוש שיטחי בגוגל ללא קריאה, בדיקה והבנה... או רס"ן שמועתי. (
ידע מבוסס על סיפורי פלאוורה ברציף...)

בשירשור שתי דעות שונות והפוכות זו לזו. האחת ממליצה לא להשתמש כי זה מזיק למנוע והשניה להשתמש בשקט בתנאי שתסנן אותו במסנן כזה שמכותב המליץ עליו. (ונתן קישור). התשובה של 1שריל נתנה הסבר על הבעיות של סולר ישן. [" בקטריות" ספיחת מים, חימצון עיכול של חומר האחסנה (מיכל) ולא משנה מאיזה חומר הוא שינויי הטמ"פ , מישקעים וכ"ו] לדעתי הוא כיסה את רוב הבעיות שאני מכיר לדלק ישן. התשובה של דוב היתה בעצם ללא הסבר על בעיתיות כל שהיא אבל בהמלצה לסנן במסנן מסויים (מומלץ?!?!)

לי יש נסיון שונה משני הכותבים וגם הסבר שונה. אני מקווה שמה שאכתוב יאפשר לך להשלים את הבנתך ולהגיע למסקנה הטובה עבורך. אני לא אמליץ לך להשתמש בו בשקט אחרי שסיננת אותו במסנן המומלץ וגם לא אכתוב שתזרוק אותו (כיון שהכמות לא קטנה וזה גם יעלה לך הרבה כסף למצא מקום מתאים שיקבל אותו.)

ראשית ההסבר התאורטי:
כפי ש1שריל כתב והוסיף בקישור נוסף. ולדעתי אין צורך בהתנצלות. כיון ש1שריל מספק מידע שמסביר מדוע יש בעיתיות בדלק דיזל ישן וברשותך ארחיב ואסביר כיצד ניתן לפתור את הבעיתיות הזו שמוזכרת במה שנכתב, בדוגמה האישית מנסיונו של 1שריל (של דלק מצרי) ובהסבר בקישור שהוא צירף.

לדעתי הדלק מקבל עם הזמן תוספות לא רצויות של מים, והתרבות של בקטריות (שם כללי לדברים שגדלים בתערובת של דלק ומים במיכל) כתוצאה של זמן איכסון, טמפרטורה סביבתית, ווזיהום התחלתי (איכות של הדלק המקורי). לדעתי כל הדברים השליליים הללו גורמים נזקים פוטנציאליים למנוע (מזרקים, משאבה, וכו) ולכן שימוש בדלק ישן (בן מספר שנים) שאוכסן בטמפרטורות גבוהות מ-20 מעלות צלסיוס יהיה בעיתי למנוע. (כלומר מסכים עם ההודעה הראשונה של 1שריל). לאחר הבנת הבעיה אפשר לעבור לפתרונות אפשריים למצב שעליו נשאלה השאלה – שימוש בדלק בן 10 שנים.

בהודעה של דב נכתב כי אפשר להשתמש ללא חשש (
בשקט) אם מסננים בעזרת המסנן המומלץ. אני חושב שהמסנן שהומלץ בקישור לא מיועד לניקוי דלק ישן! לפי מה שידוע לי זה מסנן בסיסי יעודי למילוי מיכלי דלק (לכן כתוב שהוא יכל לספק זרימה של 12 עד 15 גלון בדקה (קצב של 43 עד 54 ליטר לדקה) שזה קצב מהיר שמיועד להוצאת מים וזיהומים גדולים יחסית בזמן מילוי מיכלי דלק בתחנת דלק. להבנתי הפעולה שנדרשת היא פעולת "חידוש או POLISHING " של הדלק וזה נעשה בעזרת מערכת יעודית לדלק דיזל ימי שכוללת מפריד מים ומסנן טוב יותר בקצב איטי יותר בשביל להוריד את כל הזיהומים שקיימים בסביבה הימית. אם תעיינו בקישור של היצרן שדוב המליץ בקישור בדף התשובות לשאלות אפשר לקרא שהמוצר הזה הוא כללי לכל סוגי הדלק ולכל כלי הרכב ומנועי בנזין ודיזל כאחד. (לדעתי מוצר שעושה הכל בשביל כולם עלול להיות בעייתי במיוחד כאשר היצרן לא נותן נתונים על המסנן ואיזה כושר סינון יש לו (למערכת יעודית יש בדרך כלל מסננים שאפשר להחליף ביכולת סינון של 15 מחקרון ועד ל2 מיקרון.) במוצר הזה המסנן הוא קבוע ללא יכולת החלפה וזה מדליק לי נורית הזהרה... כמו כן הפרדת המים שלו לא נעשת ע"י סיחרור כמו במפריד מים ימי תיקני ויעודי, אלא נעשת בצורה פשוטה ע"י כוח הכבידה והצטברות מים בחלק התחתון של המתקן.

מסיבות אלו לא הייתי מממש את מה שדב כתב כיון שלדעתי המסנן שהוא המליץ עליו לא יעשה עבודה טובה כמו מסנן יעודי להתקנה בספינה הקיבולת שלו היא של 150 גלון לשעה => שים לב שזה רק 2.5 גלון לדקה לעומת המסנן שהומלץ ע"י דוב שיש לו קיבולת של 15 גלון לדקה! יש להניח שגם עין לא מאומנת תוכל לראות את ההבדלים בן שני המוצרים. להגנתו של דוב אפשר לומר שהוא מאוד עיקבי בהמלצותיו ובקישורים שלו ותמיד ממליץ על מוצרים נחותים זולים כמו ברזי הגוף שמיועדים לאיסטלציה ביתית ולא ימית. (
אולי הוא ממליץ להחליף את המסנן כל שנתיים
או אפילו לעיתים יותר קרובות כיון שאין צורך בהספנה.
) אני מניח שהשואל המקורי רוצה להיות בטוח שלא יגרם נזק למנוע והוא לא יתקע במצב שהדלק לא טוב בעתיד.

ההסבר שלי נובע מהתקנה ושימוש מעשי במערכת "חידוש POLISHING " דלק ימית שהרכבתי על עליזה בשנת 1997. מערכת שנתנה לי אפשרות למלא דלק (מצרי) בשרם אל שייך באוגוסט 2003 ולהשתמש בדלק בספטמבר 2005 ללא בעיות (לאחר חידוש בעזרת המערכת) ולאחרונה תידלוק בוונצואלה בפברואר 2006 ושימוש עד היום ב 2012 . היות ויש השפעה של טמפרטורת האיחסון אז עליזה היתה בנמל הקישון בן 2003 ל2005 ובניו יורק מ2006 ל2012. הדלק מאוכסן במיכל הספינה שבנוי בתוך הקיל והספינה מברזל שמאפשר מעבר חום טוב יותר מספינת פיברגלס (כך שדלק יהיה רוב הזמן בטמפרטורת המים בסביבה ולא בטמפרטורת האויר).

לסיכום: כאשר מבינים מה הגורם לבעיתיות הדלק
אפשר לסנן את הבעיות ולהישאר עם דלק נקי שלא יזיק למנוע
. כשלא מבינים
וממשים המלצות של
שלא מסביר דבר, כותב מה לעשות
ורק נותן קישורים לא טובים, כלליים שלא מיועדים לסביבה הימית...
תתכונן לתוצאות אחרות....

סולר מלפני 10 שנים כבר

לא תיקני מבחינת מזהמים , אחוז גופרית מאד גבוהה
אני יבדוק ביום ראשון תשובה מקצועית במעבדה.

dov98

New member
אחוז גופרית זה המבנה שלו

אכן אמת. הוא יעשה פחות טוב לסביבה אבל מצויין למנוע לאחר סינון כפי שאמרתי.
מנועי דיזל לא בדיוק מתרגשים מגופרית, הם שמחים אתו.

4z4gu

New member
אשמח לשמוע תוצאות בדיקתך במעבדה,

ותודה לכל המגיבים

תלוי באיזה סולר

מדובר , סולר להסקה או סולר תחבורה . אם מדובר בסולר תחבורה צריך לדעת עם הכלי היה סגור לאטמ׳ וליראות בצבע שהוא לא מעורפל מידי אז לא אמורה ליהיות בעיה, אם מדובר בסולר להסקה הוא עובר בלילות עם kerosine ולכן לא יהיה עמיד לתקופה ארוכה.

למעלה