סוללת ליתיום 6 תאים

galor

New member
סוללת ליתיום 6 תאים

רכשתי לפני כ3 וחצי חודשים מחשב נייד MSI חדש מ"אייבורי" במיטב כספי. המחשב הגיע עם סוללת ליתיום 6 תאים. לפי הוראות היצרן של הסוללה, הסוללה אמורה להחזיק שעתיים ואכן הסוללה החזיקה כשעתיים וחצי ולפעמים גם 3 בלי טעינה. כבר היום, 3 וחצי חודשים אחרי, הסוללה לא מחזיקה אפילו שעה תמימה בלי חיבור לחשמל. איך שאני מוציא את החיבור אחרי שהסוללה טעונה על 100% היא ישר יורדת לסביבות ה-90%. בנוסף, הסוללה הזו לעיתים מתחממת מאוד (בעיקר בזמן ההטענה). אני כיום סטודנט, ואף אחד מן המחשבים של חבריי ללימודים שניקנו פחות או יותר באותו הזמן, לא מחזיק כלכך מעט זמן ללא חיבור לחשמל. האם יש איזושהי תקלה בסוללה? פניתי לשירות לקוחות של "אייבורי" ואלה טענו בפניי שזה לגיטימי שסוללה אחרי 3 חודשים תחזיק פחות משעה. חשוב לציין שיש לי שנה אחריות על הסוללה. האם התשובה שקיבלתי מאייבורי היא לגיטימית, ואכן כך תמונת המצב, או שהחברה רק מתנערת מן האחריות שלה? אגב, אני חושש שהמצב של הסוללה ידרדר עוד יותר בתקופת הזמן הקרובה, ואני "אתקע" בדיוק בתקופה בה אני אהיה מאוד קצר בזמן עם מחשב לא תקין שבו יש את כל המידע והנתונים החשובים והיקרים מפז עבורי מבלי יכולת להשתמש במחשב בזמן קריטי זה. בתודה מראש, ובהתנצלות אם ההודעה הייתה ארוכה מדיי... אור

eliel11

New member
ממש אבל ממש לא נורמלי

סוללה שמחוברת כל הזמן לחשמל אמורה להתחיל לגלות סימני שחיקה אחרי חצי שנה במקרה הרע ולרוב אחרי 10 חודשים\שנה. לפי דעתי הם פשוט שמו לך סוללה שמישהו החזיר להם או משהו בסגנון. איבורי באופן לא מאד מפתיע מנסים לעבר לך את התחת עם תירוצים. תדרוש שיחליפו. הם ימשיכו לחרטט אותך ולהעביר אותך 7 מדורי גיהנום אבל לפי מה שנשמע לי תוך שלושה חודשים תוכל מקסימום להשתמש בסוללה כדי להרביץ איתה למנכ"ל אייבורי... תהיה מוכן לריב איתם, היו פה המון סיפורים על שירות הלקוחות ה"אדיב" של אייבורי.

HaifaMan

New member
בהחלט לא תקין...

לי יש סוללה כזו בIBM שלי, והיא מאוד נחלשה במשך הזמן, אבל עדיין - היא אצלי 3 שנים ועדיין מחזיקה למעלה משעה וחצי... משהו דפוק בסוללה שלך.

HaifaMan

New member
ורציתי להוסיף - בהחלט נשמע כאילו זו סוללה

ממוחזרת או משהו... חשוד קצת.

Y. Welis

New member
פעם היתה תוכנה (למחשב של מייקרון) שמראה כמה

מחזורי טעינה עברה הסוללה (דרגת ה-wear). כדאי להריץ כזו ולבדוק. המס' הסביר לכמה חודשים - כמה עשרות. יותר ממאה - משומשת.

bar666xp

New member
אלה אם הצלחת לעבור את ה300-500 מחזורי טעינה..

אתה יכול לומר לאייבוקראפ שקרנים {הם לא יתרגשו הם כבר רגילים לשקר ללקוחות והלקוחות קוראים להם בשמם}. אין אפילו לא סיבה אחת לגיטימית להוציא את הבאים... 1. עבודת CD/HDD, WI-FI וכו' על סוללה בצורה קיצונית בהערכה גסה שימוש בCD ו/או WI-FI ושות יקצר את הזמן בכ50% כל עוד הם פעילים... 2. תאורת מסך ככל שהיא גבוה יותר כך הצריכת חשמל גבוה יותר = פחות זמן סוללה.. בכל מקרה לרוב זה יצא הממ עד פער של 20%. 3. תוכנות וכו' שבשימוש ומעסיקות את המעבד מעמיסות על הזיכרון משתמשות בHDD... אלה אם זה איזה וירוס/AD/SPY/ROOTKITE ושות בהערכה גסה 30% הפרש... להוציא תוכנות גרפיות הדורשות מהGPU לעבוד יותר כאן ההפרש יכול להגיע גם ל70% הפרש. בכל מקרה נסה לרוקן את הסוללה ל5-3% להטעינה ל100% לנתק מהחשמל ולבדוק כמה זמן עובר עד שהיא מגיעה ל10-5-3% {ללא WI-FI/CD ושות אלה רק מחשב פעיל מקסימום סוליטר/WORD
}... אם הזמן הוא פחות משעתיים 99.9% שהסוללה לא תקינה! בנוסף יש חום שהוא סביר בזמן טעינה... ויש חום שהוא סממן לסכנה... אם לאחר טעינה אתה לא יכול להחזיק את הסוללה ביד זה לא סימן טוב... אם היא חמה אבל אתה יכול להחזיקה לפחות חצי דקה ביד זה חום סביר {שוב זה רק כדי שתוכל להעריך את החום זאת לא הבדיקה שהיבואן עושה או צריך לעשות אם יש תלונה}. מצד שני זה אייבוקראפ מה הסיכוי שהם יעשו משהו חוץ לשבור ולהרוס עוד יותר לא יודע. {הם היבואנים של MSI}.

galor

New member
תודה על התגובות המפורטות...

אם יש דבר שאני ממש שונא, זה נוכלים. אני לא אוותר להם... מקסימום נתרגל בבית מעט מן הידע שנרכש בפקולטה למשפטים.

למעלה