סוללות לפנסי צלילה

סוללות לפנסי צלילה

אני משתמש בסוללות ליתיום מסוג 18650
רשום עליהן 2200mAh
V3.7
אני לא מבין גדול בפרמטרים הנ"ל...
מהו המספר הזה? 2200mAh
והאם סוללה שמראה את הנתונים הבאים תתאים לפנס ?
18650 3800mAh 3.7v li-ion Rechargeable Battery for LED Flashlight

tandy1000

New member
זה מה שאני יודע

לסוללה יש שני פרמטרים חשובים (חוץ מכמובן עם היא מתאימה פיזית למכשיר)
מתח הפעולה ב וולטים במקרה שלך 3.7V
וקיבולת במיליאמפר שעה mAh בסוללה שלך 3800
ככול שהקיבולת גדולה יותר הסוללה תספיק ליותר זמן

מנסיון עגום שלי עם תחליפים סינים גם סוללה שעל הנייר היתה יותר גדולה (קיבולת)
לא הספיקה ליותר זמן ואף הרסה את הטלפון הנייד שלי...

תומר

תודה...

אני רואה שהמחיר בערך פי חמש...
שווה את ההפרש במחיר?

בהנחה שקונים מספר סוללות ההפרש משמעותי

B U G Y

New member
אכן.

גם הקיבולת גדולה יותר מכל הסיניים וגם הרבה יותר אמינות.

zulufox

New member
לא שווה

הסיכויים שהסוללה תלך לא כאלה גדולים...
אם יש לך ספייר אז פשוט מחליפים.

חי בר

New member
גם אני חשבתי ככה

עד שהתפוצץ לי פנס ביד. מאז אני משתמש למבזק ולפנסי צלילה רק בסוללות Sanyo/Eneloop- אמנם יקרות יותר, אבל איכותיות.

בשביל צעצועים בשלט רחוק, או כל מיני דברים כאלה אתה כנראה יכול להשתמש בסוללות זבליות.

אבי ע

New member
וואלה? לא זכרתי. מתי זה קרה?

תרחיב קצת?
כללית מצטרף להמלצתך, סוללות מצויינות, ואינן מאבדות קיבולת גם באיחסון ממושך יחסית.

shukrun1

New member
גם אני למדתי שבדרך כלל כסף לא משקר

גם אם ההפרש משמעותי הייתי הולך על הסוללה היקרה יותר
כי הבנתי עם השנים שלרכוש איכות זה תמיד זול יותר.
פרט לכך שמבאס למצוא את עצמך בצלילת לילה בלי פנס/ תאורה חלשה בגלל עוד כמה גרושים.

zulufox

New member
התפוצץ ?

פיצוץ תרמי או מלחץ גזים ?
&nbsp
סוללות ליתיום עלולות לפלוט מימן בזרם גבוה מעל למתוכנן.. לדוגמא קצר..
זו הסיבה שלא "מתלהבים" להטיס אותן

yud4dive

New member
גם לי הלך פנס עקב סוללה פושטית. התחמם מאוד והלך

הסוללה התחממה מאד והתנפחה

חי בר

New member
הפנס התפוצץ לאחר צלילת לילה לסטי"ל, לא מזמן

בפנס היו 4 סוללות NiMH סיניות, כולן מאותו הסוג. יש לי מטען טוב, ואני מבצע טעינה איטית והסוללות כמעט שלא מתחממות וכו' וכו'.

יצא לי להשתמש בסוללות הנ"ל מדי פעם ולמיטב ידיעתי הן היו במצב סביר ולא עברו התעללות כלשהי.

לאחר הצלילה, הדלקתי את הפנס כדי למצוא את המפתח של הרכב- או יותר נכון ניסיתי להפעיל את הפנס. כי במקום להדלק שמעתי רעש חזק שהזכיר לי שיגור פצצת מרגמה, וראש הפנס חדל מלהתקיים לנגד עיני. הוא כנראה שוגר מיידית כמה עשרות מטרים- מעולם לא מצאתי אותו. נשארתי עם גוף הפנס ללא הראש וגם ללא הברגה (נהרסה במהלך שיגור הראש), וגם מהסוללות לא נשאר הרבה- הרוב כנראה עף החוצה ונותרו פיסות קטנות בלתי מזוהות. מה שנותר בתוך הפנס היה יבש לחלוטין. אין לי מושג מה גרם לפיצוץ, אבל זה לא היה בגלל חדירת מים לפנס.

ואז נזכרתי, לפני כמה שנים טובות קניתי פנס HID של UWKinetics ובזמנו היה מגיע עם סוללות NiCad, שאני לא ממש חסיד שלהן מכל מיני סיבות ("זכרון", אם לא משתמשים הרבה זמן נהרסות, פריקה מהירה וכו'). פניתי אליהם לשאול אם לא עדיף להשתמש בסוללות NiMH והם אמרו ממש לא ושזה לא יציב ועלול להוביל לפיצוץ (לא זוכר את התיאור המדויק- זה היה מזמן).

למבזק שלי, מתוצרת inon הם בפירוש אומרים להשתמש רק בסוללות עם פריקה איטית (eneloop למשל).

לסיכום, הנה אחד מציטוטי הצלילה האהובים עלי- אמנם בהקשר של "ניקוי לנייטרוקס"- אבל סוג של רלוונטי כנראה גם
בנושא סוללות זולות (מתוך Oxygen Hacker's companion)
"One way or another, it seems clear that there are a lot of people doing partial pressure mixing of nitrox who are not using professionally 02 clean tanks or hydrocarbon free air and appear to be getting away with it. Does that mean you should?Don't expect me to tell you it's OK. It's one of those things that you may get away with ten or a hundred times, but if on the thousandth time it blows up in your face you¹re going to feel pretty stupid in those last micro-seconds.

zulufox

New member
לא נעים ...

הבעיה בפריקה לא בטעינה...
הכימיה של הסוללות שונה, אבל שניהם פולטים מימן..
זה לא פנס ש"שידרגת" לו את הראש ?
זה לא שאני ממליץ להשתמש במוצר הכי זול שיש...
אבל גם ללכת למוצר הכי יקר לא יעלים את הבעייתיות

חי בר

New member
הפנס היה של Princeton tec דגם LED פשוט עם ארבע סוללות AA

ולא עבר שום שידרוגים או שיפצורים. שימש בתור פנס משני.

חי בר

New member
ברור, משפט מפתח בחיי. אבל צלילה זה בסופו של דבר

ניהול סיכונים, או יותר נכון מזעור סיכונים. ולמשל, תמורת עוד כמה ג'ובות אפשר בקלות למזער את הסיכון לתקלה מהסוג הנ"ל.

כמובן שזה עניין אישי ובטח שלא קריטי- הרי מראש צריך להיות פנס משני/ספייר (יש כאלה שיסתפקו בפנס נוסף אצל בן הזוג לצלילה) כדי למזער האפשרות להתקע בצלילה חשוכה (ונניח שגם זה לא סוף העולם), ככה שסוגיית השימוש בסוללות איכותיות (או בפנס איכותי) עבור רבים היא משנית או חסרת חשיבות.

למעלה