סוללה

bonbonori

New member
סוללה

בהקשר לכל הדיונים שהתקיימו בפורום זה. ידוע כי באם הנייד בעיקר מחובר לחשמל עדיף להטעין את הסוללה על 30-50 אחוז ולנתק אותה מהמחשב ולעבוד רק לפי חשמל. החסרונות-ה"מאמץ" בלקיחת והכנסת מחדש את הסוללה למחשב, אם יש הפסקת חשמל המחשב נכבה ויש אפשרות לפגיעה בהארד דיסק ולאובדן החומר. כל אחד בטח בוחר את מה שמתאים לו-אם להיות עם סוללה או בלי. אני חושב שאפשר לפתור סיטואציה זו בדרך אחרת. לדעתי קיימת אי שם ברחבי האינטרנט תוכנה פשוטה שפשוט עובדת כך: הסוללה מחוברת למחשב כרגיל וטעונה על 30-50 אחוז. המחשב מחובר לחשמל. התוכנה מאפשרת למחשב להיות מחובר לחשמל ועם סוללה אף הוא לא טוען את הסוללה כלל. במקרה שהתוכנה מזהה שכבל החשמל התנתק, היא אוטומאטית מעבירה את אספקת החשמל למחשב באמצעות הסוללה. כך נוצר מצב שרק במקרים שהמחשב צריך את הסוללה היא תשומש-לדוגמא הפסקת חשמל, וגם היא לא תיטען לה כאשר היא בעצם מחוברת למחשב עצמו. כך גם ננצל את הסוללה למקרי חירום וגם למקרים שבאמת פשוט צריכים את הסוללה, וגם לא נשחוק את הסוללה. מה דעתכם? חושבים שקיימת כזת תוכנה? והאם התאוריה שנכתבה פה באמת יכולה לעבוד לדעתכם ובאמת תמנע את החסרונות של כל מצב?

יאיר B

New member
אני לא חושב שיש תוכנה שיכולה לשלוט על הטעינה

של הסוללה. זה נשלט ברמת הביוס של המחשב. זה גם לא הגיוני: יש צורך ברכיב אלקטרוני שידע שאין יותר חשמל מהשקע וידע להסיט את הצריכה לסוללה (כלומר צריך איזו סוללה זמנית לשניה שיקח לעשות את כל הפרוצדורה הזאת).

bonbonori

New member
תודה על התשובה

כנראה שאתה צודק אך אני עדיין בודק את הנושא לעומק. אם למישהו יש עוד דעות רעיונות מוזמן לכתוב. כמו כן מצאתי אתר שמוכר סוללות לניידים וכמו כן מחדש סוללות קיימות. כתוב שם במפורט על נושא חידוש הסוללות. ראיתי למשל שחידוש תאים לסוללה לנייד שלי HP PAVILION DV5000 עולה 299 שקל, שזה בכלל לא נורא. משום מה שהסתכלתי על סוללות חדשות ראיתי שני סוגי סוללות לנייד שלי-אחד שהקיבולת שלו היא 4400mAh והשניה היא 8800mAh. הראשונה עולה 299 והשנייה 660. כמה תאים הסוללה הראשונה וכמה תאים הסוללה השניה? במקרה והסוללה הראשונה היא 6 תאים כמו ששלי כרגע, עדיף בהחלט לקנות סוללה חדשה מאשר לחדש את התאים שלה.

bonbonori

New member
עוד משהו קטן בקשר למה שאמרת

הרכיב האלקטרוני שדיברת עליו לא קיים כבר? הרי ברגע שהסוללה מחוברת ואין חשמל פתאום-המחשב אוטומאט מעביר את הצריכה לסוללה. לכן יש פה את הרכיב הזה. מה שהתוכנה עצמה צריכה לעשות זה פשוט להפסיק את הטעינה של הסוללה בלבד כשהיא מחוברת לנייד וכשיש חשמל-זה מה שאני מחפש.

למעלה