סוללה

DizzyMissLizzy

New member
סוללה

יש לי מצלמה דיגיטלית מסוג Canon PowerShot G3 כחצי שנה (עדיין באחריות). היום הייתי בסיור צילום. הסוללה היתה טעונה לחלוטין לפני כן. לאחר שהמצלמה דלקה במשך 3 שעות (עם הפסקות קטנות), וצילמתי 120 תמונות (עם LCD), הסוללה התרוקנה. בספר של המצלמה כתוב שהסוללה אמורה להספיק ל-450 תמונות כשמשתמשים ב-LCD. האם זה יכול לקרות או שלדעתכם יש בעיה עם הסוללה, וצריך להפעיל את האחריות?

ted

New member
אולי מתאים ל 450 תמונות אם מכבים

את המצלמה בין צילום לצילום. 3 שעות דולקת = בהחלט סביר שהסוללות יתייבשו, לא חשוב כמה צילמת. גם פלש מקצר את חייהן.

DizzyMissLizzy

New member
תודה, ותשובות

1. צילמתי את כל התמונות ללא פלש 2. לא כיביתי את המצלמה, כי חשבתי שדווקא כיבוי והדלקה תכופים יגמרו את הסוללה יותר מהר, כי בכל פעם שמדליקים את המצלמה העדשה יוצאת החוצה. אגב, במצלמה זו אין סוללות רגילות, אלא סוללות מיוחדות, שלא ניתן להשיג בקלות בארץ, אלא יש להזמין מחו"ל, ומחירן בארץ מעל 500 ש"ח, כך שאם ישנה בעיה עם הסוללה כדאי לטפל בזה לפני שתיגמר לי האחריות.

idohal

New member
ובנוסף למה שיוסי ציין גם אם לא משתמ

שים במסך האחורי צרכן מס' 1 של אנרגיה במצלמה דיגיטלית

DizzyMissLizzy

New member
כמו שציינתי, אכן השתמשתי במסך

האחורי (LCD), אבל בספר של היצרן כתוב שניתן לצלם 450 תמונות עם מסך אחורי , ואילו אני צילמתי "רק" 120 תמונות. גם הטמפרטורה בארץ היא לא כל-כך נמוכה, שזה צריך להשפיע על אורך חיי הסוללה.

ted

New member
השאלה כמה זמן המצלמה היתה דלוקה

עם מסך אחורי פועל, לא כמה צילמת. גם זום מרובה ופלש אוכלים סוללות בנוסף למסך.

idohal

New member
רק לאינדיקציה ולא כל הזמן אז אולי

ואני בספק גדול מאוד אם תוציא/י 450 תמונות. השיטה הטובה ביותר היא ללכת עם סוללות רזרביות. ככה זה במצלמות דיגיטליות.

למעלה