סוללה נפוחה

frodo

New member
סוללה נפוחה

שלום לכולם, ברשותי פק של 3 תאים, שנראה שציפוי הפלסטיק שלו התנפח... יש מצב להציל את הפק או חלק מהתאים? אפשר להשתמש בו נפוח? ואיך נפתרים מהתאים מבלי לזהם את הסביבה?? תודה לעונים

YHS

New member
אני לא הייתי משתמש בפאק נפוח

מצד שני, כדאי לפרק ולראות. אם רק סוללה אחת התנפחה וזה פאק חדש יחסית, אפשר להחליף את הלא תקינה באחרת או להשתמש בסוללות שימוש אחר (בוסטר...). להיפטר - בכל מפעל כמעט יש מתקן מיוחד לאיסוף סוללות. אולי תוכל למצוא מישהו בסביבה שלך שיוכל לקחת ממך ולשים במקום המתאים.

frodo

New member
אני זוכר שקראתי, או שמעתי איפה שהוא

שסוללות ליתיום פולימר לא עשויות מחומרים רעילים\מזהמים, ולכן אפשר פשוט לזרוק אותם לפח. אין דברים בגו? שאלה נוספת, אולי יש מי שמבין את התופעה ויכול להסביר מה גורם לה? או אולי להפנות למאמר טוב ואמין שדן בנושא... תודה

iftacha

New member
להיפטר מליפו.

גם אני שואל את עצמי איך עושים זאת ? GREAT PLANES מסבירים משהו על לשים את הסוללה במי מלח לשבועיים ואח"כ לזרוק אותה לפח הרגיל. ראה בסוף הקובץ המצורף.

frodo

New member
אין לי כרגע אפשרות להעלות תמונה

אבל אני אנסה לתאר את התופעה. שני התאים החיצוניים, אולי הפנימי גם, אבל בגלל שהחיצוניים לוחצים עליו זה לא נראה, התנפחו, ממש כאילו ניפחו אותם עם משאבה. יש דבר מוזר נוסף ששמתי לב אליו. את הפאק עוטף נייר צלוטייפ(מסקנטייפ) מחוזק סיבי זכוכית, או לפחות ככה הוא נראה. בחלק מהמקומות זה נראה כמו סיבי הזכוכית נמוגו, פשוט נעלמו. היתכן כי מדובר בתגובה כימית? ושהתאים לא אטומים כראוי?

frodo

New member
תמונה, ולהוסיף ש-

שהתאים עצמם לא התנפחו, אלא מעטפת הפלסטיק שעוטפת אותם התנפחה כמו בלון (בגז...) אם לוחצים על המעטפת נוגעים בתא עצמו, שנשאר בגודל המקורי...

iftacha

New member
אני לא הייתי ממשיך להטיס ולהחזיק

את הסוללה הזו בבית. אלו החיים. ליפו הן חרא סוללות בקטע של אורך חיים. תתחיל להתרגל לכך שסוללות ליפו הן דבר מתכלה כמו דלק. לפי חישוב שלי, טיסה בחשמלי 400 עם סוללה 2000 MAH עולה כמו טיסה של טיסן עם מנוע 46 וזאת בהנחה כי הסוללה מחזיקה 60 טיסות, מה שלא תמיד קורה ונקנתה בחול במחיר של 300 שקל, מה שגם לא תמיד קורה.

AVISTINKY

New member
60 טיסות???? סוללות ליתיום

יכולות להיות סוללות מעולות אם יודעים להשתמש שהן ולשמור עליהן כמו שצריך....לי יש כמה וכמה סוללות (הרסתי גם לא מעט) ועשיתי עם חלק מהם כבר הרבה מעל 60 טיסות ועוד אין שום סימן להרס.....חמסה חמסה טפוטפוטפו

iftacha

New member
אשריך.

יש לי סוללה של HYPERION שמתה אחרי 18 מחזורים. כאשר היא נטענה עם מתאם ונפרקה לא יותר מ 10C כאשר היא RATED 20C. סוללה אחרת של TP הלכה ונחלשה ממחזור למחזור, לדעתי אחרי משהו כמו 50 מחזורים היא לא היתה שווה יותר. וכו וכו. תרשום לך קו קטן כל פעם שאתה מטעין ותראה שפתאום במקום להגיד "איזה מאה טיסות" יש רק 30 קווים. חוץ מזה, כמה גרפים מהרשת של CYCLE אחד שתיים והיצרן שמצהיר על 50 מחזורים כאשר פורקים ב 20C ומאתיים מחזורים כאשר פורקים ב 10C. אני בטוח שאצלו זה בטוח לא היה תא ששכב שנה בחנות, ספג רעידות של מסוק ומכות זרם של SPEED CONTROLLER באיכות בינונית.

sagife

New member
פרודו ידידי,

אני עדיין מתאושש מהביצועים שהפגנתם בביקורכם האחרון... לשאלך- אתר עם הרהרי מידע בנוגע לכל סוגי הסוללות,ואפילו תשובות לשאלותך- למה תא מתנפח,מה זה אומר וכו'. תוסיף למועדפים, לוקח זמן לספוג הכל..

למעלה