סוללה מספיקה ל שעה ו- 3/4

מ ה פ כ ן

New member
סוללה מספיקה ל שעה ו- 3/4

בשבוע שעבר רכשתי Dell Inspiron 1300 האם זה תקין שהסוללה מחזיקה (לאחר טעינה של לילה שלם) רק שעה ושלושת רבעי ?! מה ניתן לעשות במצב כזה ?! כמה עולה סוללה חדשה חזקה יותר ?! והאם אני יכול להחליף סוללה בעצמי ?, איך עושים זאת !? תודה לכל מי שיענה...

אפרופו סוללה...

מה הדרך הכי נכונה להטעין את הסוללה?? כשהמחשב כבוי ? או דלוק ? או לא משנה ?? ומה אם אני משתמש במחשב כשהוא מחובר לחשמל+סוללה מזיק ? מצב הטעינה נמשך ? או שעדיף שהמצב הזה יהיה רק בזמן טעינה ללא שימוש במחשב ואחרי שהסוללה מלאה לפרק את הסוללה ולהישאר רק מחובר לחשמל ? תודה.

ic12345

New member
תבדוק את מפרט המחשב והסוללה

להערכתי מדובר בסוללת 4 תאים שזה באמת משך הזמן המקסימלי שלה- מכאן זה רק יתקצר עם הזמן. סביר להניח שגם אם תקנה סוללה חדשה היא תספיק לאותו הזמן- קשה לי להאמין שבסוג הזה של מחשב נייד, המיועד למשתמש הממוצע, קיימים שני סוגי סוללות. בגדול מחירי סוללות של דל (לאו דווקא הדגם שלך ספציפית) נעות בין 600-800 ש"ח. להערכתי זו דרכו של היצרן להגדיל את הרווח שלו מהמחשב הנמכר במחיר ממוצע.

noa_f

New member
הסוללות של דל חלשות

ויש להן נטיה להתחממות, כך שגם אורך החיים שלהן קצר ביותר. אם אתה עובד ליד שקע חשמל, הוצא את הסוללה מהמחשב ועבוד בלעדיה. אם אתה יודע שאתה אמור לצאת עם המחשב "אל החוץ" - טען אותה עד הסוף ואח"כ, השתמש במחשב במצב סוללה בלבד, עד לריקונה המוחלט. ואת כל ההרצאה הזו קיבלתי מהטכנאי הראשי של אומניטק, אחרי שהתלוננתי שסוללה בת שנה וקצת הדרדרה למצב של 10 דקות עבודה בלבד (וקניתי חדשה, כמובן).

למעלה