סוללה לשלט

avivik

New member
סוללה לשלט

יש לי שלט Optic 6 והסוללה שבאה איתו מחזיקה שעה וקצת. הסוללה היא Ni-Cd 9.6V 600mAh. מה האופציה הכי טובה (וזולה, אם זה הולך ביחד) כדי לקבל זמן עבודה ארוך יותר? האם כדאי Ni-Cd,Ni-Mh או Lipo? יש לי מטען Lipo, אז זה יכול לחסוך לי עלות של מטען, למרות שאני חושב שסוללות ליפו עלולות להיות יותר יקרות.

avivik

New member
אולי בכל זאת מישהו?

אני בטוח שלרבים מכם יש שלטים דיגיטליים ויכולים לעזור לי פה עם איזו עצה.

td12

New member
אין אופציה הכי טובה, אבל אני אתן את המלצתי

לגבי קיבולת הסוללה אצלי יש 700 בשלט דיגיטאלי וזה מספיק לי, סביר מאוד להניח שהסוללה שלך מתיישנת ונגמרת מהר יותר, נסה לעשות לה סייקל סביר מאוד להניח שתקבל זמן עבודה גדול יותר. ואם אתה מחליט לקנות סוללה חדשה תדש שיש יתרונות וחסרונות בכל סוללה. קודם כל לגבי מחיר הליפו ששאלת הוא לא גבוהה מסוללות ניקד או מטאל. אבל לא הייתי משתמש באחת כזו כי המתח שלה יותר גבוהה מהמתח שיועד לשימוש במשדר, וזה למרות יתרונותיה שהיא קלה וגם מיועדת לטעינה מהירה. סוללות ניקל מטאל הם בעייתיות מכיוון שלא ניתן לקבל אינדיקציה על מצב הסוללה והיא יורדת בשלב מסויים בהפתעה ואני מוצא את זה מסוכן. הייתי הולך על ניקד, כדי לקבל סוללות אמינה ויציבה שהמתח שלה יורד בהדרגה, אומנם צריך לטפל בה ולעשות סייקל מידי פעם אבל בכל זאת יתרונותיה גדולים. וגם אני ממליץ שתדאג שאלה יהיו סוללות איכותיות שירכיבו את הפאק וגם שהפאק יוכן איכותי- משמע פאק של פוטאבה למשל, גם אם זה נראה יקר לך על בטוח.

sagife

New member
מזה מספר חודשים,

קיימת בשוק סוללת ליתיום בת שלושה תאים המיועדת למשדר. הפאק מגיע עם רגולטור מתח מובנה, כך שהמתח מתאים לשלט, וקיבולת הסוללה עצומה. אני מכיר שני טיסנאים שעברו להטיס בקונפיגורציה המדוברת- שניהם מבסוטים עד הגג, וטוענים את המשדר פעם בחודש בערך. בנוסף, הסוללה קלה בהרבה,מה שהופך את המשדר לקל. הבעיה העיקרית היא בעיית מחיר (כפי שניתן לראות בלינק לדוג' שצרפתי). לשיקולך.

avivik

New member
אכן סוללה לא זולה

נתקלתי בסוללה דומה המיועדת גם היא למשדר באתר TrueRC.com. הסוללה שלהם היא 2500mAh, אבל הם טוענים שהיא מחזיקה "רק" 8 שעות. זה הרבה מאוד לעומת הסוללה המקורית אבל כנראה הרבה פחות לעומת הסוללה שאתה הצגת. מאידך, היא גם עולה פחות מחצי. לפי כמות ההטסות שלי אני חושב ש 8 שעות זה בערך מה שאני אטיס בחודש, אז לא נראה לי שאני אטעין הרבה יותר מפעם בחודש גם ככה. מה שעוד מוצא חן בעיניי בסוללות ליפו זה החוסר זיכרון שלהן. כי לפעמים יוצא לי לעשות הפסקה בהטסות ועם סוללות ניקאד זה קצת בעייתי לפי מה שאני מבין, כי צריך לעשות להן סייקל ולא סתם לטעון אותן שוב (אבל מצד שני הן לא מאבדות הרבה כמו סוללות ליפו או ניקל). כנראה שאני אלך על הקונפיגורציה של הליפו. אלא אם כן יש למישהו דעה נחרצת למה לא לעשות את זה. תודה.

sagife

New member
הסוללה פופולארית במיוחד

אצל אנשי דאוני הצוקים. הם יושבים שעות על כסא נוח מול הים ומטיסים,ולכן זקוקים לסוללה כזאת. ממליץ לך לחרוש היטב את הרשת בחיפוש אחר סוללה. אני משוכנע שניתן להשיג במחירים שפויים. בהצלחה!

GOSFRABA

New member
אם אפשר אוסיף דעתי

אני מטיס עם משדר 9CAP בעל סוללות בקיבולת של 700 mAH. הסוללה היא הסוללה המקורית (בת כ4 שנים ומס' חודשים). את ההטענה אני מבצע בעזרת המטען הרגיל שסופק עם מע' הרדיו. במשך השנים הסוללה איבדה בערך 10 דקות הפעלה. אני לא רואה שום סיבה להחליף את הסוללות הסטנדריות בסוללות ליפו או מטאל. ה"סוד" לשמירה של הסוללה לאורך זמן פשוט מאוד. פעם בכמה חודשים מדליקים את השלט (עם האנטנה פרושה) ונותנים לסוללה להיגמר. אצלי אני מאפס את הטיימר ומודד את זמן הפעולה עד לתחילת ההצפצוף המתריע על סוללה חלשה. מה שמהווה עבורי מדד על תקינות הסוללה. אח"כ מטעין הטענה מלאה של כ15 שעות (בתלות במטען שסופק). אציין כי סוללות המשדר אינן היחידות שדורשות תחזוקה. גם סוללות הטיסן זקוקות לפריקה. לשם כך רכשתי את הBR2000 של פוטבה. מעבר להיותו "וולט וואץ'" הוא גם יכול לפרוק סוללות. גם הן נכנסות להטענה מלאה. כל זאת פעם בכ3 -4 חודשים. כאשר בזמן הזה לפני כל יום הטסה מכניס את הטיסן והמשדר לטעינה במשך הלילה. סוללות ה700 מיליאמפר מספיקה 2:45 שעות. אם הייתי זקוק לזמן נוסף, הייתי רוכש סוללה מסוג זהה, אך בקיבולת גבוהה יותר. מעל 1000 מיליאמפר. כשהסוללה שלי תגיע לסופה ארכוש חדשה בעלת קיבלות גבוהה יותר. כרגע אני לא מטיס יותר משעה וחצי בכל פעם. לטעמי רכוש לך סוללה דומה בעלת קיבולת גבוהה יותר.

shlomo baron

New member
שאלה

הינה ציטוט ההודעה של GOSFRABA : "אצלי אני מאפס את הטיימר ומודד את זמן הפעולה עד לתחילת ההצפצוף המתריע על סוללה חלשה. מה שמהווה עבורי מדד על תקינות הסוללה." יש בשלט ציפצוף שמתריע מפני סוללה חלשה??? אצלי יש שלט VG400 של סנווה ואף פעם לא "טרחתי" לבדוק זאת. מעבר לזה שבסוף "יום" הטסה יורדת אצלי רק נורה אחת... יש בVG400 ציפצוף? אתה פורק את כל הסוללה עם או בלי גביש? תודה שלמה

avistar6

New member
יש לי גם שלט דומה

7CAP וגם אני פורק לפעמים את הסוללה אבל עם הזמן אחרי פעולה ארוכה ורציפה השלט מתחיל להתחם מעט בחלק האחורי. זה לא מסוכן?

banfir

New member
שאלת עומס

מעיין, בזמן פתיחת המשדר ועד צפצוף השלט אינך מזיז את מוטות ההיגוי. האם נכון הדבר ? הזזת המוטות מפעילה מעגלים חשמליים שמעמיסים את הסוללה. לפי דעתי יהיה פער משמעותי בין הזמן שמדדת לבין הזמן המעשי בעת תפעול השלט. מה דעתך ? תודה, אסף

GOSFRABA

New member
אני לא משוכנע

הרי השלט משדר את מיקום הסטיק. והשידור יהיה יקיים גם עבור סטיק ממורכז. המשדר מצוייד במד LIVE, ומידיעה הירידה במתח בימי הטסה דומה לירידה במתח גם ללא נגיעה בסטיקים. כאשר יורד מתחת ל9.5 אני לא מטיס יותר, זה הזמן שבו יש ירידה דיי דרסטית במתח. מעבר לכך, כאשר הפריקה נעשית מיד לאחר סיום יום הטסה, הצפצפוף מגיע תמיד לקראת אותה זמן פעולה.
ולמי ששאל, את השלט אני מפעיל עם הגביש (לא מוציא אותו). מניח אותו במקום מאוורר ופורש את האנטנה, כך שהמודול לא מתחמם יתר על המידה מעבר לחום הרגיל (עקב פעולתו)

Guy Z

New member
כלל אצבע קטן...

צריכת משדר רגיל היא כ- 200 MAH אומת זאת המשדרים הטיפה יותר מסובכים צריכתם היא כ- 230-240 MAH. בהצלחה.

matzri

New member
לגבי פריקה של סוללות??!

אמרתם פה שכדאי לעשות סייקל לסוללה, יש לי גישה למטען טירטון - יש שם אפשרות לעשות סייקל מלא? אם כן איך? ולגבי הפריקה - מהו מתח הפריקה הבטוח שאליו צריך להגיע בעת פריקה? גם למשדר וגם למקלט? בברכה, טל

ofer947

New member
150 שקל כולל משלוח ../images/Emo26.gif

ויש לך 2 סוללות מעולות.. אני וחבר הזמננו אותם {כל אחד 75 שקל} ויש לך סוללה מעולה להמון שעות הטסה.. בהצלחה..

matzri

New member
אני מעוניין להזמין

רק שלא מצאתי עוד מישהו שירצה להזמין ושיש לו חשבון pay-pal , אם תרצה תגיד... ושוב פעם אני מעלה את השאלה ששאלתי 2 שורות למעלה לגבי הפריקה ? אין לאף אחד נתונים?

matzri

New member
הסוללה הנ"ל היא אינה nicad

האם זה בכל זאת כדאי, לאור התגובות על סוללות כאלו?

elan20

New member
אני לא רואה בעיה

לי במשדר (VG400) יש פק מתוצרת עצמית עם סוללות NIMH של GP עם קיבולת 2700MH שפשוט מחזיק המון זמן גם כשזה סוחב עוד משדר איתו עם כבל חניך.  לוקח לי בדרך כלל כמה הטסות טובות לפני שבכלל יורד קו אחד במשדר. כשיורדים שני קוים אני פשוט דוחף אותו לתוך המטען המהיר שלי וזהו.
לדעתי כל ההתעסקות הזאת עם מדע הסוללות הוא מיותר לחלוטין (לפחות מבחינתי).  הסוללות יחזיקו רק שנה וחצי במקום ארבע עם טיפול מסור ואוהב? שיהיה.

avivik

New member
איך אתה מטעין את הסוללה?

נתקלתי בסוללות האלה בחיפושים עכשיו. הבעיה שלי היא שאין לי מטען ל NiMH או Nicad חוץ מהמטען של המשדר שמטעין ל א ט ... ואם אני רוצה להטיס עכשיו והמשדר לא טעון, עם סוללות ליפו אתה מחכה גג חצי שעה ויש לך משדר מוכן לכמה שעות הטסה.

למעלה