סולו תותח

מסריחון

New member
סולו תותח

אני לא יודע למה זה.. אבל תמיד היה בי את הטירוף הזה לסולואים משובחים.. :) זה התחיל פה ונגמר שם בכל אופן תמיד רציתי לשמוע כמה שיותר מהסוג הזה... הסוג "המשובח":) בכל אופן רצית לקבל ממכם המלצות בנוגע לשירים עם סולואים ממש ממש ממש טובים ואני לא מדבר רק על גיטרה כל כלי אחר סתם לדוגמא אני ישאיר פה המלצה משלי- camel-ice ובכלל כל מיני לא רק פרוג או משהו אז... יאללה בואו בהמוניכים והצביעו כי מי שמצביע-אז הוא לא נחשב אחד שלא הצביע. אתם באמת רוצים את זה...?:)

Rubycon

New member
you mean virtuosic stuff?

Some soloes are not what you think. Take Corea's Spain (Return to Forever - Light as a Feather) for example... there's the impro itself but notice his left hand...

מסריחון

New member
אני מממש לא מתכוון רק לוירטואזיות

אנכמובן שאם יש משהו טוב אז את המוזמן ויש לי את הדיסק וכמובן שמעתי את ספיין(שאגב אני ממש ממליץ לשמוע תקאבר שרוזנברג טריו עשו לו) אני מדבר על סולו טוב סולו שאתה שומע אותו.. וזה פשוט עושה לך את זה למשל pink floyd-comterbly numb הידועע:) או testament-return to serenity או כל דבר אחר איכותי שבא לך לראש

Rubycon

New member
some out of the sleeve

Eno - Baby's on Fire, guitar solo Paga - Talk Back, bass solo Shakti - Get Down and Sruti, Vocal duel more to come... perhaps...

gunr7

New member
what version of it?

חח, משום מה אני אוטומטית עונה לך באנגלית.. מוזר

CallMeCavanaugh

New member
אם אתה אוהב סולואים - שמע פיוז'ן

אין מה לעשות, עם כל הכבוד לנגני הפרוג (ויש כבוד), מבחינת היכולות הטכניות - והפגנת אותן יכולות, אני לא יודע על נגנים טובים מנגני פיוז'ן. גם ברוק המתקדם יש לא מעט סולואים טובים, אבל בניגוד לג'ז ופיוז'ן, הם לא מהווים את החלק הארי בקטע, ואם כל מה שאתה מחפש זה הסולו, חבל לחכות משהו כמו רבע שעה בשביל סולו הקלידים (המדהים) לקראת סוף Close to the Edge, לא? בכל מקרה, אם נחזור לפיוז'ן, ישנם נגנים עם יותר "פיל", וישנם נגנים יותר טכניקנים. אם אתה מחפש את הסולואים המרשימים, לך על הטכניקנים, למרות שגם לראשונים יש לרוב יכולות טכניות מאוד מרשימות. המלצות על כלים שונים: בסיסטים: אם אתה מחפש בסיסטים "לבנים", אלאן קארון וג'ף ברלין הם שני טכניקנים מצויינים. בסיסטים "שחורים", עם יותר גרוב וקטעים שהם באופן כללי יותר פאנקיים שעליהם אמליץ יהיו ויקטור ווטן ומרכוס מילר. פסטוריוס הוא אמנם טכניקן ענק, אבל עם המון נשמה. קשה להגדיר אותו כשחור או לבן, הוא פשוט מיוחד מדי. קלידנים: מישל קאמילו (פסנתרן, לא קלידן) הוא "פוילעשטיקר" לא קטן. אפשר לשמוע אותו עם הרכב גדול יחסית, ואז יש לו קטעים מאוד מעניינים, או בטריו של בס תופים פסנתר, ואז אפשר באמת להתמקד בוירטואוזיות המדהימה שלו. צ'יק קוריאה כנראה יותר מעניין ממנו, וגם לא נופל ממנו טכנית, למרות שהוא פחות מראה את היכולות שלו. שניהם מומלצים בחום. מתופף: האחד והיחיד, דייב ווקל. האמת היא שמכל הפיוז'ן שאני מכיר, הוא זה שהכי קרוב לרוק בקטעים שלו, והתיפוף שלו פשוט לא יאמן. לא צריך לחכות לסולואים, מספיק להקשיב למקצבים שהוא מנגן. אני פחות בענייני הנשפנים למיניהם, אבל אי אפשר שלא להזכיר את מיילס דייויס, שעשה גם ג'ז וגם פיוז'ן (תלוי באיזה שלב בחיים אתה תופס אותו) מצויינים, ואת האחים ברקר שכבר הזכרתי מוקדם יותר היום בפורום. מכיוון שתקופת הפיוז'ן שלי הייתה קצרה למדי, אני לא מכיר הרבה יותר מזה, אבל אני מאמין שיש כאן מספיק חומר בשביל להעביר הרבה שעות האזנה. בהצלחה!

מסריחון

New member
../images/Emo45.gifתודה אבל...

תודה על ההכוונה ואני בטוח גם יאזין לזה אבל אני מחפש את העוצמתיות שבסולו את "ההחדרה" שלו לשיר עצמו את "הרקע" של כל שיר את ההיסטוריה שלו לא יודע איך בדיוק להסביר את זה למשל קח את אל דמיולה מדיטרניין סאנדנס לפי דעתי ללא ספק אחד הקטעים הכי טובים שאי פעם נוצרו וכמובן יש לו את הסולואים שלו אבל זה סוג שונה של סולו לאו דווקה פחות טוב מפינק פלויד, קאמל, פורקיופיין טרי או כל דבר אחר.. בגלל זה אני חושב שאין להספיד את הסולואים בפרג כי גם פה יש הרבה והרבה מה להציע וזה לא דווקא כרוך בהמתנה לקטע מסוים:)

CallMeCavanaugh

New member
אין ספק

אני לא מחכה רק לסולו כשאני שומע קטע פרוג, ולכן מבחינתי לא מדובר בייבוש עד שהסולו אכן מגיע. אז כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, Close to the Edge, הוא גם שיר מדהים וגם כולל סולו קלידים מדהים, שיושב בדיוק במקום, אבל את זה אתה בטח כבר מכיר. האמת היא שמעבר לו, יש מעט מאוד סולואים בפרוג הקלאסי שיושבים לי בראש בצורה בולטת כל כך. דווקא בניאו פרוג יש כל מיני סולואים בולטים יותר ופחות שמאוד מדברים אלי. ב Misplaced Childhood של מריליון יש את קיילי, שגם יצא כסינגל (למרות שלדעתי לשמוע אותו במנותק משאר האלבום, או לפחות מהשיר שלפניו ואחריו מוציא אותו מהקונטקסט שלו), ובו יש סולו גיטרה שאני מאוד אוהב לשמוע שוב ושוב. חוץ ממנו, זה לא לגמרי סולו, אבל ב At the End of the Day של Spock's Beard, בזמן החזרה לבית הראשון, ממש בסוף השיר, הבס מנגן ברקע סולו, במקום את הליין הרגיל, על רקע השירה, וזה קטע פשוט מדהים. וחוץ מזה, אם נעבור עוד סגנון לפרוג-מטאל, יש את סולו הקלידים לקראת הסוף של A Change of Seasons, שהוא מבחינתי פסגת היצירה של דרים ת'יאטר, וכל אוהבי Scenese from a Memory יכולים להיחנק (כשאני אומר הוא אני מתכוון לשיר כולו, ולא רק לסולו) שהוא פשוט מצויין. עם כל הכבוד לג'ורדן רודס, אף סולו שלו לא הצליח לרגש אותי כמו הסולו הזה של דרק שריניאן, ויש בזה משהו קצת מפתיע, כי דרק לא באמת היה חלק מהלהקה אף פעם - הוא הגיע כ"שכיר חרב", ועזב אחרי זמן קצר למדי. וזהו, לבינתיים. בכל זאת, לשמוע את כל ארבעת השירים שהוזכרו בהודעה הזאת יקח לך לפחות שעה

מסריחון

New member
dream theater....:)

קודם כל בכלל סיזנז אולי השיר הכי טוב של דרים ואולי הכי טוב בקטגוריית הפרוג מטאל בכלל...:) פשוט יצירה סופנית. עכשיו בנוגע לסולואים אני לא רק מדבר על פרוגג שוב פעעם הייתי רוצה שעוד אנשים יגיבו כי נראה לי שפיספסתי את המטרה שלי אני רוצה לשמוע כמה שיותר מהסולואים הכי טובים שיש callme תודה...;) ובנגוע לשריניין הוא אכן היה מעין קלידן להשכרה כזה אבל אל תשכח שהוא הקליט את סוף האלבום של אוויק אומנם חומר מוכן וכתוב אבל הוא הקליט וגם את פלינג אין טו אינפיניטי הוא העלה בהרבה רמות מבחינת סינט. באמת באמת קלידן תותח אבל בנוגע לקטע קלידים אני פשוט חייב לומר את זה פשוט לא שמעתי קטע קלידים יותר טוב מיימי אף פעם מעולם dream theater-scarred. פשוט קטע גאוני\אלוהי. ח"ח עצבני לקווין מור. עשה לי תחיים.:)

kurush

New member
אההה, לא נכון

אוויק הוקלט כולו ע"י קווין מור, דרק הצטרף רק אחרי שהוא עזב (במפתיע) לאחר ההקלטות של אוויק. אכן, הסולו של מור בסוף של סקארד פשוט מדהים, ושונה לחלוטין גם מכל שאר הסולואים שלו. תמיד זה נראה לי כמו ה"להתראות" שלו מהמעריצים... ולמרות שאני לא כל-כך אוהב את הנגינה שלו, הסולו של ג'ורדן רודס בקטע Kindred Spirit בליקוויד טנשן הראשון

Rudess

New member
כל הסולואים של ג'ורדן רודס

אין צורך להכביר במילים. כמו שהלהקה אמרה : "הקלידן הכי טוב שהיה אי פעם לדרים ת'יאטר" ואני נאלץ להסכים איתם. הסולואים האדירים של ג'ורדן כמו גם שאר התרומה שלו ללהקה היא מדהימה.

kurush

New member
תלוי איפה

יש שירים שבהם הסולואים שלו הם סתמיים ונשמעים כמו גיבוב של תווים במהירות עצומה לשם המהירות בלבד. לא שאני מזלזל בנגינה שלו, אבל נגינת הסולואים שלו בסאונד ליד היא ממש לא לטעמי. חוץ מאותו סולו בליקוויד טנשן, כמובן...

סולואים זה אני!

ותמיד כששואלים אותי מה הסולו הכי גדול של כל הזמנים יש לי רק תשובה אחת. Steve Vai - For The Love Of God שמעתי אותו לראשונה בגיל 15, ולא משנה כמה פעמים שמעתי אותו וכמה פעמים ניגנתי אותו מאז, הסולו שם מטריף אותי כל פעם מחדש..

מסריחון

New member
כמובן כמובן

:) פור דה לאב אוף גוד :) אחלה סולווו ממש טוב אבל יש לו כמה אולי יותר טובים....:) טנדר סרנדר.. וכו'...:) בכל אופן אני אישית אוהב יותר את אריק ג'ונסון אבל זה אני אגב להוריד חובה למי שעוד במקה לא מכיר eric johnson-cliffs of dover

לאאאאאאאאאאאאא!!! רק לא cliffs!!!

זה השיר האהוב עלי של ג'ונסון ויש לי גם "Ah Via Musicom" מקועקע לי על היד אבל בבקשה, רק לא הסולו הזה! מגיל 17 אני מנגנת את הקטע הזה. זה 7 שנים. ועדיין עדיין אחרי שנגנתי אותו אלפי פעמים (ואני לא מגזימה!) יש שם תיבה אחת בסולו שאני פשוט לא-מצליחה-לנגן-כמו-שצריך-שילך-לעזזל-הג'ונסון-הזה.

VeraLynn

New member
אריק ג'ונסון תותח

התחלתי להוציא את השיר שלו: song foe george שיר טוב :)

למעלה