סולו ראשון...........

mike300L

New member
לי נראה שיש נוסע במושב האחורי, ניסיתי כמה פעמים לעצור את

הסרטון כשהמטוס ממש עובר את הצלם ונראה שיש שם נוסע, כך שזו כנראה לא טיסת סולו....וכן, קראתי את התיאור של מי שהעלה את הסרט ליוטיוב שמספר שזו טיסת סולו ראשונה, לא כל מי שמעלה סרט יודע בדיוק מה התרחש שם.

רמי בר1

New member
המסוק הזה נראה דו מושבי.לא נראה בפרופיל שיש

עומק לעוד נוסע.
מיד בתחילת הניתוק,המסוק מסבסב ופונה עם האף למצלמה,ורואים בבירור שכסא ימין ריק.

mike300L

New member
כמובן שלראשון, הבעיה שרמי מתלהב כל כך לתקן את מייק

שהוא לא ממתין שניה בכדי לראות למי אני מגיב, ולמה אני ממש מתכוון.

רמי בר1

New member
אתה לוקח את זה לאן שזה לא.ההודעה של יוסי הייתה מחוץ לעמוד,

וההודעה של טל נראתה לי כהודעה חדשה עוד כשהועלתה,והרבה לפני התגובה שלך,וככה גם נתקבעה לי בראש.לאחר שהגבת, נראה לי ברור שזה לטל,
לא זכרתי שמה שכתבת מתאים לסרטון,והסתכלתי עליו שוב.טועים,קורה לכולנו.
אבל מכאן ל "הבעיה שרמי מתלהב כל כך לתקן את מייק שהוא לא ממתין שניה בכדי לראות למי אני מגיב, ולמה אני ממש מתכוון" ,אני חושב שזה מוגזם.
טיסות בטוחות.

עירא10

New member
לא בדיוק לענין

אבל המסוק הזה (269) מאושר לטייס ושני נוסעים. כולם בשורה אחת על ספסל. לא כל כך נוח...
למטומטם שניסה לטוס לא היה צל צלו של מושג בהטסת מסוקים.

GidiRgov

New member
מושג דוקא יש לו

ברור שאין לו טיפת נסיון אבל מושג דוקא יש לו.
הוא מצליח להניע מסוק ולהביא אותו לקל על המגלשים.
המסוק מתחיל לסבסב ימינה והוא מתקן את הסבסוב לשמאל, תוך כדי המשך משיכת קולקטיב.
בהמראה הוא עולה לאוויר על מגלש שמאל (תוך תנועה חזקה לפנים) ומתקן סטיק לימין.
את התנועה המהירה לפנים הוא עוצר עם סיבסוב לשמאל שנסיון יציאה ממנו (עוד תיקון...)
מכניס אותו לסבסוב האחרון לימין, עליו הוא כמעט משתלט, תוך כדי הורדה מתונה של הקולקטיב עד לנגיעת הזנב בקרקע (ממש חוסר מזל...).
סך הכל, הוא הצליח לעלות עם מסוק לאוויר, לבצע פעלולים שלא היו מביישים טייס מנוסה, לנחות בדיוק בנקודה בה עלה לאוויר ולא לפגע באף אחד מכלי הטיס האחרים שחונים לידו.
לטיסה ראשונה על מסוק - שאפו!

עירא10

New member
בסוף שנות ה-80

הדרכנו בארץ אפריקאית כ-10 חניכים כולם טייסים (GA) בהסבה למסוקים. המסוק בו הדרכנו היה TH-55 שנקנו כעודפים בארץ אפריקאית אחרת. בעקרון זהה למסוק שבו הדגים טייס הפעלולים בקליפ דנן טיסה מדהימה. אחד החניכים, בן של VIP באותה הארץ ניסה את אותו התעלול אלא שהסיום היה שונה. לאחר 20 שעות הדרכה תאורטית, וכ-5-6 שעות הדרכה בקוקפיט שכללה התנעה, חבור הרוטור דרך המצמד, קולקטיב וסטיק וכ'ו (עכשיו כבר יש לו מושג...) ניסה את כוחו בטיסת סולו. כאמור סיום עצוב.
לדעתי גם טייס הפעלולים כפי שקראת לו (ובצדק) היה טייס GA שלדעתו CHOPPER? PIECE OF CAKE...מסתבר שלא...

למעלה