סולו גיטרה

6565

New member
נכון מאוד, ויש עוד הרבה

מי ששמע את הביצוע של אריק איינשטיין ל"הכניסיני תחת כנפך" של ביאליק - הסולו שם הוא מדהים לדעתי, וכמה שאני אנסה לתאר ולכתוב כך זה יוריד מהקסם שלו, ואגב, באמת שאין לי מושג מי הנגן כך שמי שיודע ומוכן לעזור... ובכל מקרה - תשמעו, פשוט ענק . עוד סולו ( האמת היא שזה יותר הריף שחוזר על עצמו במהלך השיר, אבל תנו לי ) מדהים הוא ב"שיר סתיו" של אריק לביא, מי לא מכיר, מעולה . אני אוהב גם את תיסלם ב"רדיו חזק", דני סנדרסון של כוורת ב"יו-יה", ובכלל יש עוד הרבה, אבל אני פשוט לא מסוגל להוציא את זה מהראש כרגע, סוג של כשל מערכתי . ואגב, חיה בשם משה לוי קיימת ועוד איך, אבל הוא יותר קלידן מאשר גיטריסט, ובימים אלה הוא משתף פעולה עם שלום חנוך בסיבוב ההופעות המשותף שלהם "יציאה" ( או שהם סיימו עם זה כבר, לא יודע ) .

Tomer 123

New member
מורדי פרבר

זה השם של הגיטריסט ב"הכניסיני", והסולו שלו שם אכן מופלא. בכלל, בכל האלבום "חמוש במשקפיים" הוא מתבלט מאוד, ותורם כמה קטעי גיטרות מעולים

Tomer 123

New member
אם כבר ציונות....

שכחת כמה סולואים מאוד מאוד מאוד חשובים. יצחק קלפטר (בחרתי רק 4, אבל יש הרבה הרבה יותר): שיר סתיו - סולו מצוין ומפתיע לאור המבצע של השיר (אריק לביא ז"ל) פתחי לי את הדלת - סולו רוקי וסוחף ביותר. העץ הוא גבוה - הסולו האקוסטי הכי טוב ברוק הישראלי. מדויק ומענג. אני ואת אז - הפתיחה בשיר פשוט מדהימה! דני סנדרסון: אוכל ת'ציפורניים - סולו מהיר ולא פחות ממעולה לידיה הלוהטת - כנ"ל נשר - בייחוד קטע הגיטרות בסוף, יחד עם יהודה עדר שיר לשלום - סולו הגיטרה הטוב ביותר שמופיע בשיר של להקה צבאית. הפתיחה האיטית של השיר הזה מעידה על השינוי שחל באותם שנים במוסיקה בארץ. חיים רומנו: Man in the Crowd - קטע מהאלבום השני של הצ'רצ'ילים. דיסטורשן עצבני ותוקפני, וסולו וירטואוזי ונפלא. Ethiopia - עוד קטע של הצ'רצ'ילים, מתוך האלבום השלישי שלהם. מעין גרסה מפותחת לקטע הקודם. רוק כבד מהיר ואגרסיבי, עם פתיחה מעולה. Justin and Nova - מצטער, אבל כנראה שבצ'רצ'ילים היו לו את הקטעים הכי טובים. ביצירת המופת הזאת, הסולו האיטי של רומנו באמצע השיר מהווה לא פחות משיא. כשאת בוכה את לא יפה - אולי לא סולו וירטואוזי במיוחד, אבל הוא בהחלט מרענן וכיפי. יזהר אשדות: רדיו חזק - כל האלבום הראשון של תיסלם מלא בקטעי גיטרות מצוינים מבית היוצר של אשדות, אבל בחרתי דווקא בקטע הפותח כי פשוט אי אפשר להתעלם מהגיטרות התוקפות והחזקות שפותחות את השיר. יהודה עדר: מה שיותר עמוק יותר כחול - בסוף עונת התפוזים יש סולו נחמד, אבל היצרתיות של עדר באלבום המופתי של תמוז באה לידי ביטוי בעיקר בקטע הראשון, שבו הוא מפציע בקטעי גיטרות נפלאים. זה הכל בינתיים, בינתיים זה הכל...אני אסיים כאן, למרות שברור לי שיש עוד

Tomer 123

New member
מה??? איך שכחתי?

אחד משיאי הגיטרות ברוק המקומי - יוסי מה נשמע של כוורת. שלושה גיטריסטים, ולכל אחד ניתנת הבמה להראות מה שהוא יודע. סנדרסון, שוב סנדרסון, קלפטר, סולו אורגן של יוני רכטר, סלייד מצוין של אפרים שמיר, וקרב גיטרות מופלא ויוצא דופן בין סנדרסון וקלפטר, כנראה בין הגיטריסטים הכי מוכשרים שיש לנו.

SickAgain

New member
סולואים...

הנה כמה סולואים שקופצים לי לראש.. sympathy for the devil סולו דיי קצר שמתארך בהופעות של קית' ריצ'ארדס...אחד מרגעי הגיטרה הגדולים ששמעתי. פשוט ענק! הוא פשוט חותך אותך מבפנים. בדיוק רע לפני שמיק צועק..:"tell me baby, what's my name" וואו! While my guitar gently weeps אולי בין האהובים עליי של קלפטון. פשוט משהים. whole lotta rossie-ac/dc גם שיר ענק, אחד הגדולים שלהם וגם סולו מרהיב של אנגוס יאנג. שמחזיר אותנו למוטיב על הגברת השמנה שמטיבה לאהוב כל כך :) Leave my kitten alone סולו של ג'ימי פייג' (לפני הזפלינים!) כשהוא היה נגן אולפנים שכיר ובשיר הזה ניגן עם להקת "First Gear" ונתן פשוט סולו מדהים, מלוכלך, מהיר עוצמתי, מה שלא תרצו...מומלץ!!! אם כבר ג'ימי פייג' אז קופצים לי מליון סולואים משתקים של פייג' שבמקרה שלו הייחוד בקח שאת הסולואים שלו פשוט אפשר לשיר והם לא סתם ריצה על הריף 0כמו במקרה של הרבה גיטריסטים שניסו לחקות אותו)..למשל הסולו ב : In my time of dying, rock n roll או stairway chill out-John Lee Hooker סנטנה נותן בשיר הזה סולו שמשתלב עם הקול של הוקר כמו הכאפיה לראש של יאסר ערפאת....אחד מרגעי ההתעלות שלו ללא ספק מבחינתי

hells bells

New member
אינגווי מלמשטיין-רחוק אחרי השמש.

יצירת ניאו רוק שהיא סולו אחד ענק!!! עזבו אותכם רגש ושטויות של נשים,זה הסוליסט האולטימטיבי. בנו המועדף של הקדוש ברוך הוא. אין מה לעשות ה' מעדיף שבדים!!! קלפטון, פייג', גילמור, בלקמור, סנטנה, הנדריקס, לכו תעשו חמוצים.

hells bells

New member
בוגיהעוגיה עוד מעט תספרי לי

שאת בלונדינית???? את לא מאמינה לי שהוא הבן של הקב"ה? אז תשאלי את ה-גמדאות.

Boo9ie

New member
הלסי, יקירי, כל עוד מוסכם בינינו

שפייג' הוא אלוהים, מצידי שהשוודי יהיה הבן שלו.

hells bells

New member
בוגיה יקירתי,בואי נשים דברים על

דיוקם. הרי ידוע לכל זב חוטם שאלוהי הגיטרה הוא לא אחר מאשר ההוא עם היד האיטית הקרוי גם בשם קלפטון. תשאלי למה הוא קרוי אלוהים? בגלל איזה שיכור בריטי שהיה חסר לו כמה שילינגים לטקסי חזר בסאבווי וטינף את הקירות בשטות ההיסטורית הזו. האלוהים שאני מדבר עליו זה ההוא שנתן את הדיברות למגמגם,שהפיל את חומות יריחו,שגרש אותנו מגן העדן (ואת יודעת בגלל מי....?) יש רק ה' אחד, ולו בן שבדי מועדף. נ ק ו ד ה. ד"א פייג' גיטריסט ענק אבל עם כל הכבוד אנחנו לא יודעים מי הוא אביו!!!

Boo9ie

New member
העובדה שאתה אוהב שוודיות, לא אומרת

שאתה צריך גם לאהוב שוודים. קבלה זה הצעד הראשון על-מנת להבין שהוא לא.

meindelbium

New member
זה חוקי?

שכחתי את הלהקה אבל הוא הרבה יותר מטאל מהנושא של הפורום הייתי מביא כמה אמנים מהמטאל...הוא היה ב-G3 שהייתה סופרגרופ שמנתה אותו את סאטריאני ושכחתי את השלישי בכל מקרה גם אם הם לא מוערכים כאן כיוצרים גדולים הם בהחלט מנגנים כמה מהסולואים היותר גדולים שיש בכלל...יש הרבה יוצרים יותר אנונימיים מהם בז'אנרים האלה נתקלתי כבר באדיבות חברי בשמות תמהוניים כמו סטראטווריוס וסאבווי טו סאלי(?) בינתים אני שומע הרבה יותר מהלהקות שרצות בפורום הזה אבל נחמד לגוון

giloni

New member
יאללה!!!

אני בא מהצד הפרוגרסיבי של המפה המקוטלגת. אני מניח שיהיו כאן כמה ג'ימי פייג'ים מעולים וכמובן הנדריקסים,אולמנים וקלפטונים - אז אני משאיר להם את רוב הבמה (רק אל תשכחו את גארי מור ואת אלווין לי!!!). אני אתן רק זרקור קטן על שני סטיבים ואחד הולנדי עם שם יהודי, שבדרך כלל שוכחים אותם Steve Hackett בקטע Firth of fifth מהאלבום Selling England של Genesis Steve Howe בקטע Gates of Delirium (ובתוכו, קטע הסיום - Soon) מהאלבום Relayer של Yes Jan Akkermann בקטע המפורסם Hocus Pocus מהאלבום הראשון של ההולנדים המעופפים. יקי .

MajorWinters

New member
אחחח טעם טוב לא משתנה../images/Emo19.gif

לפני יזה שנה וחצי... כשבאתי לפה, מנוסח כמו ילדה בת 12, ומנסה להרשים, שאלתי על הסולו גיטרה המוצלח ביותר.... אותם תשובות... נפלא

Abbe Faria

New member
כי יקי אמר לא לשכוח...

אז אני זורק פנימה את מדרכות פאריס של גארי מור... היה ונשאר הסולו האהוב עלי...

למעלה