סולו גיטרה

melancholy man

New member
סולו גיטרה

קצת עייף פה בשבוע שבועיים האחרונים (זה כנראה מה שקורה כשנוווש משאירה אותי לבד...), אז חשבתי מה הכי טוב בשביל להעיר חובבי רוק, וביננו, אין כמו סולו גיטרה טוב. אז, מה סולו הגיטרה האהוב עליכם?, איזה סוגי סולאים אתם אוהבים (שקט מהיר רועש...) ומיהו הסולן החביב עליכם?

Wonder goat

New member
אז ככה

מאוד אהבתי (טיפה נדוש) את הסולו בנובמבר ריין, סולו שנכנס לך למוח אהבתי.הסולן האהוב אליי הוא ג'ימי פייג'. ואני סולואים מהירים כאלה לדוגמא בשיר מאפין מן של פרנק זאפה

Paranoid Y

New member
הממממממממממ

אין ממש סולו שאהוב עליי במיוחד, יש המון סולואים שאהובים עליי במיוחד!! ובשעה כזאת של הבוקר אני אוהב את הסולו של freebird (
) טוב, ארחיב בנושא שאחזור מהעבודה
הסולן.. אמממממממ... קלפטון המלך שלי בנושאים אלה... גם דווין די מלך... ויש עוד ממלכות ומלכים..

לו פאקינג ריד בייבי

i heard call my name של מחתרת הקטיפה, השיר החמישי באלבום המופת אור לבן\חום לבן. סולואים דיסוננטים פסיכוטיים שכאלה נורא עושים לי את זה, ולו ריד, בכלל.. מעבר לכן הנדריקס כמובן, שאולי הקטע הכי אהוב עליי שלו זה מכונת הירייה, אבל בלי לחתום על כלום. אני מניח שאני אוהב רועש לאו דווקא מהיר, אבל רועש, אם אפשר קצת מצמרר אז יהיה בכלל כיף. וכמובן גם בלוז, אבל יותר בלוז של ג'וני לי הוקר מאשר של אריק קלפטון.

SickAgain

New member
סוף סוף מישהו מבין עיניין! ../images/Emo8.gif

הוקר ז"ל בהחלט הגדול מכולם! boogie chillen!

MajorWinters

New member
טאו נאו נאו ../images/Emo19.gif

אין כמו Mood for a day של של סטיב האו בשביל לפתוח את הבוקר, או בכלל... סוג? אני אוהב אותם מהירים מהירים, איטיים, שקטים, עוצמתיים... כל עוד זה לא מנוגן ב24 תווים לשניה, אני מסוגל לאהוב את זה. אנשים עם ידיים מהירות הם לא כוס התה שלי... פרוג פרוג... אבל תכ'לס הגיטריסט שהכי עושה לי את זה זה ריצ'י בלקמור. אולי כל הסולואים המוגדרים שלו לא עולים על mood.... אבל רגעי הגיטרה הקסומים באלבום Fireball... אחחחח ואגב... הקטע של מרטין בר- Empty Cafe, כהכנה להופעה ש ג'תרו! מומלץ בחום...

yo t a m

New member
הסולו ב-Time של פינק פלויד

לדעתי הטוב ביותר. ההשתלבות שלו בשירה והעוצמה שלו. הוא אולי לא מהיר במיוחד או משהו כזה, אבל הוא משמעותי, ולא סתם גיבוב של צלילים וקישוטים ברצף במהירות גדולה.

nik19864

New member
אני אוהב

את הסולו ב-SINCE I'VE BEEN LOVING YOU של לד-זפלין, סולו מהלב ומהנשמה ג'ימי פייג' בשיר הזה פשוט סוחט את נישמתו!

The Raver1

New member
שאלה קשה...

ואין לי כוח לחשוב עכשיו על סולואים נידחים אז אני אלך על הברורים מאליו: בסוג הסולואים היותר מהירים שנדבקים אליהם והם לא עוזבים אותך שעות אני בוחר בhighway star של הסגולים. פשוט קשה לא לקפוץ עם הקצב בסולו הזה... בסוג הסולואים שבאים באמת מהנפש ויכולים לרגש כל פעם מחדש אני בוחר במאז שאני אוהב אותך של זפלין וצרות כפולות של קלפטון. מה לעשות הסולואים בבלוז רוק הם ה-סולואים. בסוג הסולואים ה...ארוכים והמרגשים אני בוחר כמובן בשיין של הורודים ופחות כמובן בתחת עץ האקליפטוס של אחרית הימים. אחד מהסולואים הטובים ביותר שיש בשיר ישראלי... ועוד אחד סתם בשביל הכיף: אל תבכי של גאנז. זהו להפעם

חברים, קצת ציונות....!! ../images/Emo179.gif

ל-99 מתוך 100 השאלות שישאלו אותכם על סולו הגיטרה האהוב עליכם התשובה היא גי'מי פייג' או.... גי'מי הנדריקס או.... אריק קלפטון או.... ריצ'י בלקמור או.... הבנתם את הנקודה...!! אבל, היו ויש גם היום המון גיטריסטים טובים בארץ- כן כן, אני מדבר על גיטריסטים יהודים וישראלים לכל דבר !! נשמע מוזר ?! כי זה באמת מוזר ! אז ככה, הסולואים הציוניים האהובים עליי: מאיר אריאל - דופק על דלתות גן עדן (גרסת ההופעה), שכחתי איך קוראים למבצע של הסולו המדהים הזה... משה לוי אולי? יש כזו חייה? ברי סחרוף - לב שלם (גרסת ההופעה, שוב) סולו ענק ומלא כוח. תמוז - סוף עונת התפוזים - סולו קצר אך סוחף... היהודים - פיוטה. לא ממש מתאים לפורום אני יודע אבל בכל זאת, אבל כששומעים את הקטע בפעם הראשונה אי אפשר להאמין שאלה יוצרים ישראלים.
סלחו לי על חוסר הבקיאות במבצעים, אני נורא חלש בשמות.... ואגב, זו פעם ראשונה שאני כותב בפורום אז ... שלום!!

melancholy man

New member
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

וצריך להזכיר גם יצחק קלפטר הגדול וחיים רומנו, אני אנסה להרחיב קצת אחר כך. אבל הכי חשוב, ברוך הבא
, אולי תספר קצת על עצמך?

תודה תודה ../images/Emo13.gif

קצת על עצמי..... בעצם אין לי מה לספר, אולי עדיף שאכתוב מה אני אוהב לשמוע... David bowie - The rise & fall of ziggy stardust... led zeppelin- 1,2,3,4, houses of the holy, the song remains the same jimi hendrix - the experience, bold as love bob dylan - blonde on blonde. highway 61 revisited וואו יש עוד כל כך הרבה אבל זה מה שאני רואה עכשיו על המדף...

ובכל זאת....../images/Emo41.gif

אף על פי כן ולמרות הכל.... קבלו את הסולואים האהובים עליי: Rainbow - Stargazer מהיר ועצבני.... בלקמור בשיאו לפי דעתי ! Deep Purple - Child in time מכירים...?
Eric Clapton - Layla (unplugged) George Harrison & Eric Clapton - while my guitar gently weeps אחד השירים האהובים עליי והסולו של קלפטון בגרסה הזו פשוט מדהים. Led zeppelin - heartbreaker Led zeppelin - whole lotta love למה דווקא שני אלה? לא יודע, אבל שני ה"גונגים" של בונהאם על התופים שנייה לפני הסולו של פייג' בהמון-המון-אהבה מעבירים בי צמרמורת כבר 6 שנים... Jimi hendrix - קשה לי לבחור אחד... או שניים.... או חמש-עשרה... Queen - don't stop me now ילדותי משהו, אבל הסולו של בריאן מיי פה בהחלט מקפיץ את האנדרנלין ! Scorpions - Concerto In V לא מאמין שהרבה אנשים מכירים את הקטע האינסטרומנטלי הזה, בכל מקרה זה אחד הסולואים האהובים עליי והקטע גם מופיע באלבום Scorpions Acoustica.... Yngwie Malmsteen - Beethoven's 5th Symphony השוודי המטורף הזה פשוט גאון ! Frank Zappa - Stairway To Heaven הסולו פה הוא סולו סקסופון למי שתהה... לא יודע אם זה נחשב אבל זה בהחלט אחד הביצועים והסולואים הגדולים לסטרווי שנעשו... T-Rex - Cosmic Dancer אחד השירים שהשפיעו עליי הרבה בחיים, הסולו בסוף פה נשמע כמו ילד קטן שבוכה. השיר הנפלא הזה מתוך האלבום השלישי של טירקס נראה לי (שכחתי את שמו) וגם מופיע בפסקול של הסרט "בילי אליוט". Led Zeppelin - Stairway to heaven live at madison square garden 1973 מתוך the song remains the same לא הגיוני שגי'מי פייג' נשמע כל כך מלוכלך וכל כך נקי בו זמנית, זה בטח משהו באקוסטיקה של הגארדן.

למעלה