סוכת שלום בתל אביב

סוכת שלום בתל אביב

חזרתי לפני כשעה מסוכת השלום בכיכר רבין בת"א, שבילתי בהה כמעט את כל היומים האחרונים חוץ מאת הלילה. ביום רביעי בבוקר היתה לנו פגישה עם יוסי שריד ומיכאל רועה, והיו גם הרבה מאוד אנשים שלאט לאט נעלמו במהלך היום. בפגישה הזאת חוץ מללמוד על ההיסטוריה של יוסי בבי"ס ולשמוע תעמולה מרצניקית מפי יוסי בתשובה על כל השאלות שלנו ולהצטלם איתו, לא עשינו הרבה. אח"כ ארגנו "שרים שלום" מאולתר קטן ובעיקר משכנו את הזמן עד ההרצאה ב-517.0 על סוכות (לא הייתי בה אז אין לי שמץ של מושג מה היה) אחרי זה חן העבירה פעולה לי למאי ולניב (היחידים שנשארו) ובזה בערך הסתים היום. אה היו גם כמה חבדניקים שהתישבו ודיברו איתנו באחה"צ, וצומת שהרמנו. היום בכמות מצומצמת בהרבה של אנשים (מבריזנים!!!) שמענו בבוקר הרצאה מאוד מענינת ממישהי ששכחתי איך קוראים לה שהיא פעילה בארגון חופש על היהדות וחוסר ההומניזם והשיוויוניזם שבה, כפיה דתית ומעמד האישה ביהדות. מארבע עד שש היה אמור להיות קפה פוליטי , רק שמסתבר שאת האנשים ענין הרבה יותר לקבל הנחיות איך להגיע למצעד האהבה מלשבת ולדבר איתנו על פוליטיקה, למרות שהיו כמה דיונים קטנים. בכל מקרה בשש היתה אמורה להיות צעדה ואפילו כמה חבר´ה מנוער חד"ש הגיעו כדי להצטרף אלינו, אבל בגלל שעדין הגענו למבסקנה שאנחנו מעט מידי אנשים כדי להרים משהו אפקטיבי פשוט התישבנו על הדשא ודיברנו ככמה שעות, והחלפנו טלפונים עם כמה אנשים משם כדי לתאם מפגש שנתכננן בו פעילות משותפת. זה הוא בעיקרון סיפורה ה"מרתק" של סוכת השלום שלנו (מקווה שלא שיעממתי אותכם יותר מידי). .

המוסד

New member
ואני חשבתי ששלום זה רק מדינת ישראל

ועכשיו אני מבין שזה גם נגד היהדות...

א.א.אפל

New member
הסבר

סוכת השלום באה לא למען מאבק פוליטי מסויים, למרות שיכלנו לעשות את זה- היא באה לעודד, להמחיש וליצור הידברות. כמו שהבאנו הרצאה על חג הסוכות, הבאנו הרצאה שתראה לנו צדדים לא-מוכרים של הדת אולי במקום למחות בקול נגד זה שאנחנו חושבים בכלל לצאת נגד הדת, תשמע מה התלונות נגד היהדות? אני ממליץ לך לבקר באתר חופש.

zola

New member
שהאחרון יכבה את האור!

זה כול ההפקה שמר"ץ הגדולה יכולה להרים??

סוכת שלום אזור שרון שולטת!!!!

פעם נוספת מוכיח אזור שרון את עליונותו הבלתי פוסקת, הייתה לנו שיחה עם שולמית אלוני אשר הביאה 70 אנשים מהנוער ומחוצה לו לשמוע אותה נואמת, היא אמנם לא חידשה שום דבר אבל החוצפה שלה, איך התגעגעתי לחוצפה שלה... פעולה אזורית שהיו בה כ 25 אנשים מהנוער, קפה פוליטי שהתחיל לא משהו, והפך אח"כ למוצלח למדי, פעולה עם נוער ליכוד שהייתה מאוד נחמדה והניבה דיון פורה ונחמד, שי שחם אחד, שני ש"ש, הרבה נוער שהגיע לסירוגין, עוד כמה ש"שים שקפצו לבקר, עמרי אחד שנעלם בלילה, הרבה סקייטרים מעצבנים, כיסאות שבורים, מערכת הגברה, "גיוסים", קריינות, עודף תקציבי ומה לא!? סוכת שלום אזור שרון שולטת!!!!!

המוסד

New member
ביקרתי באתר חופש אינספור פעמים

וכל פעם שאני חוזר לשם הטענות שלהם (שאגב קראתי את כ-ולן באריכות) נשמעות לי טיפשיות יותר ויותר, אבל הטיפשות של האתר לא גורמת לו למוניטין כל כך גרוע אלא השנאה הבלתי נשלטת שלו לכל מה שמריח יהדות אגב שנאה כה חזקה שגרמה לנער בכיתה שלי, שעד הזמן אחרון היהדות לא העסיקה אותו(עד שנהיה "שגריר" חופש, לבוא להרצאה של רב היישוב בכיתה עם מדבקה "די לכפייה הדתית" ולקרוא לרב נאצי, לא פחות הידד לאתר חופש

א.א.אפל

New member
אשמח

אם תעלה לדיון את הערותייך נגד אתר חופש או מאמרים מסויימים בו. אני מאוד אוהב לקרוא בו, אבל מסתבר שזה עניין של השקפת עולם השנאה של אתר חופש כן נשלטת, ומה שגרם לילד בכיתה שלך לקרוא לרב נאצי הוא ערבוב של אמת וטעות: נאצי הוא קיצור לנציונאל-סוציאליסט, והכינוי המקובל למפלגת הימין הקיצוני בגרמניה ערב מלחה"ע ה-2. ואני לא חושב שהתורה כ"כ מתנגדת לרצח-עם אם כבר מעלים את הנושא

^Meri^

New member
אין דבר טיפשי יותר מלומר שהתורה לא

מתנגדת לרצח עם...התורה מתנגדת לכל רצח באשר הוא, ואם שליחי התורה(רבנים למיניהם וכו) של ימינו מפרשים אותה בצורה הלא נכונה ועושים לה עוול אין סיבה שאנשים נוספים יבואו ויאמרו זאת... אני באמת לא מאמינה באלוהים, ואפילו חושבת שרוב התורה זה בולשיט אחד גדול, ואפילו המורה שלי לתנך הודתה שהתנך זה ספר ספרות ולא היסטורי, אבל החוקים שנכתבו שם נועדו להגן על האוכלוסיה באותם ימים, ובפרוש הם אינם מעודדים רצח ואף מתנגדים לו! בתור חת שהיתה שגרירת חופש והבינה שהאתר באמת מסיט הרבה יותר ממעודד לחופש, אני יכולה להגיד, שגם אני שונאת כפיה דתית, אבל האתר בהחלט קיצוני מידי, ובהכירי את האנשים הפועלים שם, ואת מיטב השגרירים, רובם קיצונים שמחפשים תשומת לב ובעד רצח המוני לחרדים... חופש זה אומר נגד כפיה מכל סוג שהוא, דתי, חילוני, ולא משנה למי, מותר לחיות על פי צו מצפונו... אוריה סלח לי, אבל חופש שאתה מדבר עליו לא משרת את המטרה הנאותה...לטעמי בכל אופן... אני באמת אשמח אם תקום מפלגה/תנועה/כל דבר אחר שילך נגד כפיה דתית ללא כפיה שאני אוכל להרגיש שיש לצידי מישהו...עד כה זה רק אנשים מאוד קיצונים שעולים על הגל הזה ונסחפים בלי להבין למה הם גורמים... נראה לי פילוג בעם זו ההגדרה הנכונה?(למרות שאני שונאת את ההגדרה הזו...)

^Meri^

New member
אז ככה...

א. שלא תיקח את זה לרעתי, אני כן נגד כפיה דתית... ב. אני מקווה שזה לא היה ציני... ג. אני גם מקווה שאוריה לא שונא אותי עכשיו:)

המוסד

New member
תירגעי מרי...

א.גם אני נגד כפייה דתית ב.זה לא היה ציני ג.אם את לא מתנחלת הוא לא שונא אותך ואם כן...

^Meri^

New member
חחח...אני לא מתנחלת, אבל עדיין אולי

הוא שונא? (עכשיו אוריה תורך להגיד האם אתה שונא אותי או לא?....:))

א.א.אפל

New member
לא הבנתי

מה השאלה המונית אליי? למה שאני ישנא אותך, מירב?, ולמה שאני יעשה את זה בגלל הדעות שלך? למה הבנתם שאני שונא מתנחלים רק בגלל שקראתי לפגיעה בהם ולא בתושבי ישראל ע"י מחבלים שכבר פוגעים באזרחים? די להסתה.

sheikh yamani

New member
ha tanakh ken sefer histori

sefer toldot israel meduiak afilu ad meod ,le mi she toreakh likro ,ve leashvot le mekorot arkheologim ba shetakh ha taana ha afukha hi megamatit ,hi meshumeshet al yedei sone israel ke dei lishlol et ha legitimiut shel ha nokhekhut ha yehudit al ha aretz zot . lakhen meod messukan ledaber be kalut lashon al ha nosse ,be ikhud mipi more letanakh she ka nire yoter matim le miktsoa akher ke gon... itonai be iton "al quds

simple_monkey

New member
לצערי התורה מצווה על רצח עם

בתורה יש ציווי שצריך להשמיד את העמים שחיים בשטח של א"י... אין לי כוח לבדוק באיזה פרק זה, אבל למדנו על זה בבית ספר.

המוסד

New member
התורה ציוותה להשתלט על הארץ

"מי שרוצה להלחם יילחם ומי שרוצה לברוח יברח" רק את עמלק חובה להרוס בגלל שכמעט גרם להשמדת בני ישראל כשהפתיע אותם במדבר

simple_monkey

New member
ושוב לא מדויק

יש מספר עמים שכתוב שיש להשמידם, לא רק את עמלק. אבל הנקודה שאני מנסה להעביר זה שהתנ"ך הוא ספר מזעזע, וזה בהחלט אחד הסיבות.

המוסד

New member
אפשר את הפסוקים בבקשה?

כי למיטב זכרוני אסור רק להתחתן איתם אין ספק שהספר מזעזע הוא נכתב לפני אלפי שנים, זה כמו לקרוא ספר של הטליבאן היום, מה לעשות הישראלים אף פעם לא היו מנותקים

leehee

New member
כמה פסוקים נחמדים מהתנ"ך

"רק מערי העמים האלה אשר ה´ אלוהיך נתן לך נחלה, לא תחיה כל נשמה. כי החרם תחרימם, החתי והאמרי, הכנעני והפרזי, החזי והיבוסי כאשר צווך ה´ אלוהיך" (פסוקי 16-17 בפרק כ´ בספר דברים). לפי הספירה שלי יש כאן ששה עמים שהתנ"ך מצווה להשמיד אותם ואף אחד מהם הוא לא עמלק, שלגביו ( אני לא זוכרת איפה הפסוק) נאמר - "מחה תמחה את זכר עמלק". עוד כמה פסוקים שבהם מופגנת ההומאניות המדהימה של התנ"ך: "מכשפה לא תחיה" (פס´ 17 פ´ כ"ב שמות) "זבח לאלוהים (הכוונה לאלוהים אחרים) - יוחרם בלתי לה´ לבדו" (פס´ 19 פ´ כ"ב שמות). באופן עקרוני זה רק ההתחלה פשוט אין לי כוח למצוא עוד כרגע, אבל התנ"ך מלא בפסוקים כאלה.

okok4

New member
עדיין לא למדתם בשיעורי תנ"ך

על ההבדלים בין מלחמת רשות למלחמת חובה? (זה חומר לבגרות). "כי האדם עץ השדה" גם כן קשור לעניין (התיכוניסטים לשעבר מבינים על מה אני מדבר).

למעלה