סוכר בשתן

hilapo

New member
סוכר בשתן ../images/Emo4.gif

שלום לכולם! היום הייתי אצל האחות במכון סוכרת..והכל היה בסדר מבחינת הבדיקות שלי. חוץ מזה שהופיע אצלי סוכר בשתן,היא נתנה לי לעשות בדיקת "איסוף שתן" מה שלא עשיתי אף פעם !!! אשמח לדעת יותר פרטים מכם, מה זה אומר וכו'..כי האחות אומנם אמרה שאין מה להילחץ,אבל בכל זאת ...מה דעתכם מנסיונכם ובכלל על איסוף שתן... למה נועד ?ומה הההבדל מבדיקת שתן רגילה??? הילה

King of pain

New member
בדיקות שתן ...

בינתיים , עד שיתעוררו המומחים - עד כמה שדעתי משגת , בדיקת איסוף שתן לא נעשית בשביל לבדוק רמת סוכר , אלא בשביל לאבחן את תפקוד הכליות , ע"י בדיקת כמות המיקרואלבומין בשתן במשך 24 שעות , וע"י בדיקת כמות הקריאטנין ורמת פינויו מהכליות ( Ceatinine Clearance ) . הטווחים הנורמאליים : מיקרואלבומין - 0-30 מ"ג\24 שעות קריאטנין - 0.64-1.23 מ"ג\ד"ל פינוי קריאטנין - 50-165 מ"ל\דקה השתן נאסף במשך 24 שעות , אולם הבדיקות נלקחות רק מכמות ייצוגית ( מבחנה או שתיים ) , תוך התייחסות לכמות הכוללת . בדיקת איסוף שתן רצוי לבצע באופן תדיר לפחות פעם בשנה , ע"מ לאבחן בזמן בעיות שעלולות להיווצר בתפקוד הכליות עקב הסוכרת . כל האמור לעיל אינו מידע רפואי , אלא מסתמך על נסיוני האישי בלבד - כדאי לחכות לתשובות מקצועיות יותר , ואף לדרוש כאלו מבר-סמכא רציני ממני . בהצלחה , ותוצאות טובות בבדיקות , וכפי שאמרה האחות - לא צריך להילחץ , וכפי שהוסיף ואמר קינג אוף פיין - מי שנשאר רפוי ונינוח , יותר בריא ומאוזן וגם יש לו כוח ...
... שנה טובה , והרבה בריאות ושמחה .

chopi

New member
איסוף שתן

ראשית, כל מה שרשמת הוא נכון , מקיף ומדוייק. כאשר גילו אצלי את הסוכרת דבר ראשון ביצעתי בדיקות מקיפות בדם ושתן כי הסוכרת פוגעת בתפקוד הכליות לפעמים. מצאו שהכליות שלי נפגעו ומאז כל חודשים בדיקה לבחינת שיפורים חג שמח

hilapo

New member
כבר עברה שנה מאז שגיליתי שיש

לי סוכרת ואף פעם לא נתנו לי לעשות את הבדיקה הזאת!!! בבדיקת שתן כתוב לי ע"י ה"גלוקוז" 1000 ...מה זה אומר?

זכוכיות

New member
מוזר...

לי נתנו לעשות אותו בבית החולים כשרק הגעתי לשם בביקור הראשון אצל הרופא המטפל שלי ובערך פעם בחצי שנה- שנה מאז...

סוכר מופרש לשתן כאשר ערכו בדם מעל

סוכר מופרש לשתן כאשר ערכו בדם מעל 180.

hilapo

New member
../images/Emo2.gif נו אז זה ברור שיהיה לי ....

כל יום אחרי ארוחת צהרים זה מעל 180 {בערך}...סו?

amitp

New member
זה כמות הגלוקוז בשתן

(כנראה). מדד פחות אבחנתי מאשר הגלוקוז בדם ומשתמשים בו בעיקר בשביל בדיקות סקר. בדיקת איסוף שתן עושים בד"כ בשביל לבדוק את תפקודי הכליות (בעיקר כדי לחשב GFR). עד כמה שאני יודע דווקא כן משתמשים בכל הכמות שנאספה במשך 24 שעות (לא הבדיקה הכי נוחה בעולם..).

לא תמיד משתמשים בכל הכמות

כשאני עשיתי את הבדיקה, האחות לקחה "דוגמית" ממיכל איסוף השתן לתוך מבחנה, ציינה על המבחנה מאיזה כמות היא נלקחה, ושפכה את היתרה.

King of pain

New member
איסוף ...

גם אני אף-פעם לא נדרש להביא איתי את כל הכמות - אני מצטייד תמיד מראש במרפאה המקומית בשתי מבחנות מתאימות , ממלא אותן כדבעי מתוך מיכל האיסוף הכללי , כך שייצגו את הכמות כולה , ומביא רק אותן למרפאה לצורך הבדיקה , ורק מוסיף על טופס הבדיקה את הכמות הכוללת שנאספה , לצורך החישובים הרלוונטיים . גם כך זו אכן בדיקה מאוד לא נוחה , אבל מהו מעט חוסר נוחות לעומת בריאות ואריכות ימים ? ... שנה טובה מאוד ...
...

זכוכיות

New member
כנ"ל...

אני לוקחת איתי מבחנות קטנות, מהסוג שעושים בהן בדיקות שתן במרפאה עצמה...

amitp

New member
כן...

לא התכוונתי שמגיעים אליהם עם כל המיכל
... אבל את המבחנות מוציאים מתוך המאגר הכללי.

אריאלה22

New member
לי עשו סוכר בשתן כשגילו לי את הסכרת

וגם לי היה גלוקוז 1000 בשתן ו-230 בדם והסביר לי הרופא שכאשר הסוכר בדם עולה אז הגוף מוציא אותו בשתן ולכן הצמאון וההשתנה המרובים - להיפטר מהסוכר העודף - וזה גם סימן להיפר וסימן לחוסר איזון

i l a n n a

New member
שיהיה לי בהצלחה...

יש לי אחלה משימה לשישי שבת... בדיקת איסוף שתן למיקרואלבומין.... בפעם השניה בשנה האחרונה... ואם כבר מדברים על שנה... אתמול לפני שנה נודע לי שאני לא סתם בחורה מתוקה... אני ממש מתוקה...

King of pain

New member
בהצלחה ...

בהצלחה בבדיקה , ושלל ברכות לרגל יום השנה ... הנה סיבה טובה לכל בר-דעת לקנא בך - את כזאת מתוקה , שאת צריכה אפילו לקחת תרופות בשביל לאזן את זה ... שנה טובה , וסוף-שבוע נעים ונינוח ...
...

למעלה