סוכרת סמויה

אריאלה22

New member
סוכרת סמויה

לפני כ-3.5 חודשים אובחנתי כחולה סוכרת סוג 2, לאחר שינוי תזונתי חריף וספורט ירדתי לערך של 106 בצום (כאשר מתחת ל-110 זה תקין) ו - 3 סקרי גלוקומטר של בדיקה - בוקר בצום, לפני ארוחת צהריים, שעתיים אחרי ולפני השינה גם יצא תקין. עכשיו הרופאה שלי,שהיא מאד יסודית, שלחה אותי לעשות העמסת סוכר ע"מ לראות אם אין לי סוכרת סמויה - ואני לא מבין מדוע??, מה ההבדל בין סוכרת רגילה וסמויה, האם הטיפול בתזונה וספורט שאני מבצע לא מספיק לשניהם? אני חייב לציין כי יש הרגשה שהקרקע נשמטת מתחת לרגליים כי כבר חשבתי שאני מאוזן יודע להתמודד ועכשיו אולי לא!!! אשמח לתשובותיכם ותמיכתכם

סכרת סמויה היא סכרת שעשויה להתפרץ..

סכרת סמויה היא סכרת שעשויה להתפרץ ביום מהימים. ניתן לאבחן אותה בהעמסת סוכר. שם בודקים, אחרי שתית 50 / 100 גרם סוכר, את רמות הסוכר כול חצי שעה. לפי הגרף המתקבל ניתן לקבוע/להעריך את העתיד. בכל מקרה, עם דיאטה טובה ופעילות גופנית אתה דוחה את הקץ בכול המובנים תרתי משמע... אינך צריך להתרגש יתר על המידה. הרבה בריאות.

סוכרת סמויה

יש שני מצבי ביניים הנקראים סוכרת סמויה: 1.Impaired Glucse Tolerance בו טווח ערכים שעתיים לאחר העמסת סוכר הינם בן 140-199 2.Impaired Fasting Glucse בהם רמת הסוכר בצום 110-126. מצבים אלו מוגדרים כאי סבילות לגלוקוז ועדיין לא סוכרת. השומן מעלה את התינגודת לאינסולין ולכן יש עליה בערכים. יתכן והרופאה רוצה לבדוק מה מצבך עכשיו לאחר הדיאטה.

אריאלה22

New member
עדכון תוצאות העמסת סוכר - זה טוב

בבדיקה של סוכר 75 גר' יצא 131 לאחר שעתיים, פחות מ-140 ומציין תפקודי לבלב תקינים ורק תנגודת של הגוף לאינסולין - והכל עם דיאטה של 4 חודשים בה הורדתי 8 ק"ג

למעלה