סוכרת וסטרואידים

סוכרת וסטרואידים

האם יש קשר בין תרופה בשם פרדניזון(סטרואיד) לבין הופעת סוכרת?

ועוד איך!

בוודאי שיש. סטרואידים יכולים לךהחמיר איזון של סוכרת ואף לגרום להופעת סוכרת אצל אדם שלא סבל מכך.

R DANNY

New member
דר' תורגמן ברשותך אחדד את השאלה

בחודש מרץ כחלק מטיפול בהתקררות חזקה קיבלתי פרדניזון, עשרה כדורים למשך חמישה ימים. בסוף אוגוסט התגלתה אצלי סוכרת, כנראה סוג שתיים . H1C היה 10.2 סוכר 350 ומעלה. התחלתי מיד עם אינסולין וגלוקופג'. בבדיקה לפני שבוע H1C היה 8.1. כרגע אני מקבל רק גלוקופג' פעמיים ביום ולפעמים מאזן עם אינסולין. אני בן חמישים, משקל אידיאלי, כושר גופני סביר, תזונה נכונה, ללא היסטוריה משפחתית ידועה של סוכרת, בבדיקות שגרתיות הכל תקין(עד הסוכרת). האם הפרטים הנ"ל רלוונטיים ומוסיפים לשאלתי? תודה (החלפתי את ה"ניק")

אם ככה אז..

יש לך קרוב לוודאי סוכרת מטיפוס 1 . יתכן מאד כי הסטרואידים עזרו לחשוף אותה. האם אתה בטוח שבמרס לא הייתה כל סוכרת? מתי נעשו בדיקות קודם לכן? לפי הפרטים שאתה נותן, נראה לי שזו סוכרת מטיפוס 1 כאמור, והעבודה שאתה מטופל רק בגלוקופג ממש לא לעיניין. אתה צריך אינסולין לטעמי. שלא לדבר על כך שאתה לא מאוזן עם HbA1c כזה.

R DANNY

New member
אני לא יודע לגבי חודש מרס

וסוג 1 הוא גם הכיוון של הרופא שלי. היות ואני הטיפוס האחרון שהיו מצפים שיקבל סוג 2, הוא לא השלה אותי ואמר שרוב הסיכויים שזה סוג 1. כרגע כפי שאמרתי אני מאזן עם אינסולין מדי פעם, בהתאם לניטור העצמי. הבנתי שניתן לעודד את הלבלב ליצור אינסולין בעזרת כדורים. אני משתדל להתייחס לסוכרת פחות כמחלה ויותר כשינוי אורחות חיים. במידה ויש לך הארות נוספות אשמח לשמוע. תודה

זאת בכל זאת מחלה

מחלה שאפשר בהחלט להחיות איתה חיים טובים ומלאים, אבל זה אינו רק עיניין של אורחות חיים, אלא יש פה חשיבות מירבית לטיפול התרופתי. מכוון שאינך מקבל אינסולין באופן קבוע אלא לפי מה שאתה מעריך הוא הצורך, אני חושבת שאינך מקבל את הטיפול הנכון. לא אמרת לי שאתה גם מקבל גלוקופג? לפי דעתי הוא מיותר ומסיט מהתרכזות בטיפול החובה שהוא אינסולין על בסיס קבוע, גם אם מדובר במינונים קטנים.

למעלה