סוכרת הריון

סוכרת הריון

שלום לכולם/ן לפני יומיים גילו אצל אשתי סוכר גבוה בבדיקת העמסת סוכר(215). מאז בדקנו כמה פעמים אחרי האוכל ויש לה ערכים טיפה גבוהים. (130-140) התור הקרוב ביותר שהצלחנו למרפאת סכרת בהריון להשיג עומד על ה27.6. זה נשמע לי מאוד רחוק, אשתי חברה במכבי. ולהם באיזור המרכז יש 3 מרכזים: 1. רמת מרפא 2. בלפור 3.ראשון לציון. שאלותי הן: 1. האם אלו המרכזים היחידים או שהיא למשל, יכולה ללכת לבי"ח תל השומר ולהיות מטופלת שם בסכרת ההריון? 2. האם יד שרה או ארגון אחר משאילים גלוקומטר? 3. חוץ מלהקפיד על הפחמימות והסוכרים שמכניסים לפה יש עוד משהו שניתן לעשות? תודה ויום נהדר, סוליטייר

תשובות חלקיות

כאשר הרופא המשפחתי שלח אותי למרפאת סכרת, היתה לי בעיה להשיג תור במרפאת סכרת של מכבי. בסופו של דבר הלכתי למרפאת סכרת של איכילוב. לשם הישגתי תור תוך יום, ומאז אני מטופל באיכילוב. מבחינתי זה מאד נוח, אבל קח בחשבון, שבגלל, שהמרפאת סכרת לא שייכת למכבי, אז אני צריך להוציא טופס 17 לפני כל פגישה עם הרופא. 2) ביד שרה משאילים גלוקומטר, אבל נדמה לי שאת הסטיקים, אתה צריך לקנות. הרופא המשפחתי יכול להוציא לך מרשם, ואז תשלם על הסטיקים רק 15 אחוז מהמחיר.

סוכרת הריון

בכל בית חולים יש מרפאת להריון בסיכון המתמחה בסוכרת. במרפאה יפנו אותה לדיאטנית, רופא סוכרת וגניקולג מומחה בהריון בסיכון. בד"כ קבעית תור לא לוקחת הרבה זמן כי הם מבינים את חשיבות העיניין. הם גם אלו שמספקים את מד הסוכר ומחתימים אותך על התחייבות להחזירו עם תום השימוש. בעיקרון מומלץ לעשות את המעקב בביה"ח בו אתם מתכננים לידה - אבל זה לא קריטי. אם אנני טועה אין בעיה לקבל הפנייה לתל השומר ע"י קופ"ח מכבי כי זה ביה"ח שיש לה הסדר איתו. מה שצריך זה לעשות הרבה בדיקות דם לראות את רמות הסוכר, להקפיד על תזונה, במקרים וזה לא עוזר ממליצים על הזרקת אינסולין. הריון שקט ולידה מוצלחת!

למעלה