סוכות השומרונים

סוכות השומרונים

היינו היום בחולון, סיור בסוכות השומרונים מדהים לראות איך הם מעצבים את תקרת הסוכה בחצי טון של פירות מהודרים ובונים דגמים מענינים ולעיתים תלת מימדים בעזרת הפירות

תודה לכל מי שעזר לי למצוא מידע

ולהגיע לשומרונים מצרפת תמונה נוספת של סוכה שתקרתה עוצבה בצורת לוחות הבית (בעזרת הפירות כמובן)

ההסברים היו מעניינים

בנימין צדקה ארח אותנו בסוכה שבבית אמו, שם הסביר על מנהגי הסוכות של השומרונים לעומת שלנו כיבדו אותנו בתה ועוגיות טעימות ומשם יצאנו לראות סוכות כשבדרך קיבלנו הסבר על המזוזות שלהם שמכילות פסוק, וכל אחד יכול לבחור איזה פסוק שמוצא חן בעיניו, המזוזות נחרטות על אבן ונתלות מעל למשקוף דלת הכניסה לבית כי השומרונים אינם מנשקים את המזוזה בדרך כלל רואים 2-3 סוכות, היות ומראש ביקשתי לראות ולצלם מגוון סוכות, ראינו 8 או 9 סוכות שונות אחת מהשניה

nirah

New member
אפשר לקבל הסבר?

יותר פרטים איפה הסוכות בחולון,מתי אפשר להגיע לשם,ואם גם באופן עצמאי,שלא בקבוצה?

אנחנו היינו 4 אנשים, באופן פרטי

יצרנו קשר עם בנימין צדקה וקבענו סיור, והוא הדריך אותנו ולקח לראות את הסוכות בבתי השכנים. העלות 50 ש"ח למשתתף.

nirah

New member
תודה רבה../images/Emo51.gif

ואפשר לקבל במסר את הטלפון שלו?

מרצק 12

New member
סיור סוכות אצל השומרונים

ביום שני ה1 בנובמבר בשעה 17 ייערך סיור מטעם עיריית חולון בשכונת השומרונים בדגש חג הסוכות. המדריך--ברוך מרחיב הוא בן העדה. נפגשים ברחבת בית הכנסת בשכונת השומרונים רחוב בן-עמרם 17 הסיור נמשך כשעה וחצי. עלותו--מבוגר 15 שקלים וילד 8. כך פורסם בעיתון מקומי בחולון.

היתי היום בסוכות השומרונים

התלוותי לקבוצה של מורים גמלאים לסיור בשכונת השומרונים בחולון קיימות חברות שמארגנות סיורים כאלה וכן אנשים מקומיים מהשכונה חג הסוכות השומרוני נחוג השבוע ואנו התארחנו בבית משפחת יהושע שהוא השוחט השומרוני ובנו מצליח יהושע העביר את הסיור בביקור בבית אביו בבית הכנסת הקטן ובעד מס' סוכות של בני משפחתו לסיכום: השומרונים בחולון מסבירי פנים ומארחים למופת וגם ללא תשלום או תשלום מזערי הכולל כיבוד קל ואפילו הנשים מוכנות לתת מתכוני בישול שומרוני למי שבקשה מהקבוצה

nirah

New member
גם אני הייתי בסוכות השומרונים

ונעזרתי במידע שלכם.הסיור היה מטעם מוזיאון חולון,והמדריך היה בן הקהילה.קודם ראינו את התפילה בבית הכנסת,כשכל הנוכחים לובשים גלביות לבנות.וקיבלנולאחר מכן הסבר מפי הכוהן שמנהל את התפילה.מתנצלת מראש על איכות התמונה.

nirah

New member
המזוזה בכניסה לבית הכנסת

חרוטה על אבן ,ונמצאת מעל המשקוף.לאחר מכן קיבלנו הסבר מקיף על המנהגים שלהם.לבסוף הסתובבנו בין הסוכות,כשכל אחת שונה מהשניה. כמו שענת כתבה,ביום חמישי הם מפרקים את הסוכות,וכדאי לפנות ישירות להדרכה לאחד מבני הקהילה.ממליצה בחום!

itaynegev

New member
יש לך שם של בן עדה

שמוכן להראות ו/או טלפון ( במסר ) . גם הסבר על איך להגיע יתקבל בברכה. (לא הייתי רוצה לבוא לא קרוא )

nirah

New member
מוסרת לך את השם והטלפון במסר

את השם קיבלתי מענת סקילי.איתו אפשר כפי הנראה לעשות סיור פרטי.אני לא הגעתי דרכו.צריך קודם כל להגיע לבית הכנסת שנמצא בשכונת השומרונים,ברחוב בן עמרם בחולון.אני בטוחה שהוא שהוא יפרט לך כיצד להגיע.בהצלחה.תדווח לנו אחרי הסיור.

למעלה