סויה ובלוטת התריס.

מיכי 10

Member
סויה ובלוטת התריס.

לא בדקתי אם נשאלו אצלכם כבר שאלות כאלה. אז מכסימום, אפשר להפנות אותי אם כן. בינתיים אשאל:

חברה סִפרה לי שהיא מאד אוהבת לאכול סויה, אבל בעצם אסור לה. היא מתכוונת בעיקר לחתיכות גדולות של סויה יבשה, אותן משרים במים, ובהמשך סוחטים מהמים, ומבשלים. היא מכינה למשל חמין עם סויה במקום עם בשר. וגם קציצות סויה וכד'. אמרה שאסור לה בגלל תת פעילות של בלוטת התריס, ולכן היא מרשה לעצמה תבשילים כאלה רק פעמים אחדות בשנה.

כיוון שגם לי יש בעיה כזאת עם בלוטת התריס, יש לי כמה שאלות, כי לא ידעתי שאסור לצרוך סויה.
אם זה נכון, האם עלי להימנע מחלב סויה וממעדני סויה (של "אלפרו", למשל). ומה בקשר לטוֹפוּ? למיטב ידיעתי טופו הוא סויה.

ושאלה אחרונה: מה בקשר לשימוש בשמן סויה? ואם לא שמן סויה, האם אתם ממליצים על שמן חמניות?
(כרגע יש לי בבית שמן זית ושמן חמניות).

בתודה,
מיכל.

מיכי 10

Member
ותודה לטאוֹ על הקישור ל-:התבלינים שיעלימו את הצינון שלכם.

לא רציתי להפריע באמצע השרשור על הכתבות ועל המאמרים, אז לא נכנסתי להודות שם. גם לא הספקתי לקרוא הרבה מהכתבות האחרות, אבל טוב לדעת שהן שם!
כמו כן, לא רציתי להפריע בשרשורים של אחרים, אז למרות שאינני יודעת מה מדיניות הפורום הזה בקשר לפתיחת הודעות חדשות, פתחתי שוב שרשור חדש. מקווה שזה בסדר.

0 אור 0

New member
רצוי ומומלץ להגיב לכתבה בשרשור שלה

התגובות מול הכתבה מעוררות ענין וגם מקפיצות את השרשור
&nbsp

מיכי 10

Member
1. התגובות מקפיצות את השרשור בתנאי שעדיין לא מלאו לו שלושה

ימים. אחרי שלושה ימים הוא כבר לא מוקפץ.
2. לא רציתי להפריע באמצע שרשור הכתבות של טאוֹ, כי לא ידעתי אם זה מקובל אצלכם.

טאוֹ

New member
את מוזמנת "להפריע"

תודה בכל מקרה על ההתחשבות

ובנוגע למה שכתבת על "מיונז, בשר אדום, מרגרינה" - למה את חושבת ש"סתם הפחידו"?
אמנם בנושא התזונה יש אינספור מחקרים חדשים וחלקם טוענים הפוך ממה טוענים מחקרים אחרים, ובכל זאת יש מאכלים שיש לגביהם קונצנזוס די נרחב שהם לא בריאים, בלשון המעטה.
אלא אם התכוונת שאלה חלק מהמאכלים שאת לא מכניסה הביתה כבר שנים, ואני לא הבנתי?

מיכי 10

Member
תודה על ההזמנה, טאוֹ.

כן, זה מה שהתכוונתי; שאני לא מכניסה אותם הביתה מטעמי בריאות. אבל לאחרונה נתקלתי בכתבות (בעיתונות, באינטרנט או ברדיו), האומרות שזה לא נכון, ושסתם הפחידו אותנו שהם לא בריאים. כולל גם בפורום מתכונים, אליו הצטרפתי לפני שבועות מעטים. שם טוענים שמרגרינה ומיונז אינם בעייתיים כפי שמציגים אותם. כולל ד"ר אולגה רז ברדיו - על מונוסודיום גלוטמט.

אני יודעת שתמיד יש מחקרים, ומחקרים שכנגד.
לכן הדרך הפשוטה ביותר בעיני, כפי שציינתי אמש, היא דרכו של הרמב"ם,של הכל - אך במידה. :)

0 אור 0

New member
דר אולגה רז היא דיאטנית קלינית מהאסכולה הישנה

האסכולה שמתייחסת למזון בפרמטרים של ערך קלורי וחלוקה מיושנת בין אבות המזון (הרבה חלבון)
פעם באמת חשבו כך, והיום יותר ויותר המחקרים החדשנים מוכיחים את הטענות של הרפואה העממית והתזונאים הטבעיים , שיש חשיבות גם למקור של המזון ולאיכותו
אנחנו גורסים שעדיף דגן מלא על פי קמח לבן, שסוכר שמגיע באופן טבעי בפרי הוא בריא וסוכר מזוקק לא, שממתיקים מלאכותיים מסוכנים יותר מסוכר וכד' - מאולגה רז והדיאטניות בנות הדור שלה תקבלי המלצות לדיאטה דלת קלוריות שמבוססת על לחם קל, סוכרזיתים למיניהם וכל מיני תחליפים מתועשים. וככל שאתה יותר ותיק כנראה קשה לך להפרד מהדוגמות שהטפת להן במשך שנים - שעכשיו היא תגיד שהמרגרינה מזיקה??
מה שיפה הוא שהדור הצעיר יותר של בוגרי תזונה מודעים יותר, ואפילו פירמידות המזון הרשמיות משתנות בהדרגה לכיוון הטבעי

מיכי 10

Member
רק להבהרה.

אני רחוקה מאד מלהיות "חסידה" שלה. רק שמעתי אותה אומרת ברדיו את מה שציטטתי על מונוסודיום גלוטמט, וכן, גם על ממתיקים מלאכותיים.
ואני גם מתנגדת לדיאטות למיניהן. מעדיפה אוכל בריא והליכות ברגל.
אגב, על הצורך להרבות באכילת חלבונים, שמעתי דווקא מאיש צעיר, בוגר מדיסין, שהתמחה בין השאר בייעוץ תזונתי. לילדיו הוא נותן הרבה דגנים מלאים, הרבה ירקות, מעט פירות, ובמקום ממתקים וחטיפים - תפוחים, אגסים, או פירות יבשים.

0 אור 0

New member
מענין

על כמות החלבון הרצויה בתזונה חלוקות הדעות, וקטונתי מהלהגיד מה נכון,
אבל התזונה שאת מתארת של ילדי אותו איש צעיר, היא למעשה תזונה דלת חלבון
אני מניחה שהוא נותן לילדים גם קטניות ו/או קינואה - שאחרת יש אפילו בעיה, לא של כמות החלבון אלא של איכותו - החלבון בפירות הוא שלם אמנם אבל מועט מאד, החלבון בדגנים ובקטניות לא כולל את כל חומצות האמינו החיוניות, ולכן משלבים ביניהם.
&nbsp

מיכי 10

Member
לא, חלילה.

הוא לא חוסך מהם חלבונים. הבאתי את מה שכתבתי רק כדוגמה לשימוש רב בדגנים מלאים, בירקות ובפירות.
הם לא צמחונים. כך שהילדים מקבלים עוף. וכן חביתות ירק, יוגורט, גבינת קוטג'. והמשקה - מים.

0 אור 0

New member
סויה ובכלל

ראשית בנושא בלוטת התריס: יש שרשור ממש בעמוד הזה (או אולי ברח לעמוד הבא) על מזונות גויטרוגניים ובלוטת התריס.
סויה גם משפיעה על בלוטת התריס ווגם קצת קשה לעיכול, ומכילה פיטו-אסטרוגנים, ולכן כדאי להעדיף לאכול אותה בצורות המסורתיות , כמו למשל הטופו , שהוא עיבוד שהיו עושים במזרח. אם את אוכלת טופו פעם בשבוע, ממש אין לך מה לדאוג.
לעומת זה , שאר הדברים שהוזכרו בעייתיים ביותר (בלי קשר לבלוטת התריס):
שמן סויה וחמניות וקנולה המזוקקים , הם הכי גרועים - התהליך של הזיקוק של שמן הופך אותו לבלתי ראוי למאכל אדם. הגוף לא ממש יודע לעכל את זה כמו שצריך ומכאן מתחילות הרבה צרות בריאותיות. כדאי להעדיף שמנים טבעיים שהגוף יודע לעכל - שמנים צמחיים בכבישה קרה (קוקוס, זית, שומשום, אבוקדו), שילוב של המזונות השמנים במזון עצמו במקום שמן נוזלי (טחינה, זרעי חמניות ודלעת, אבוקדו חתוך וכדו') ורק מצמחים שהיו מיועדים למאכל אדם (לא קנולה!!), למי שלא צמחוני אז חמאה עדיפה על פני שמן צמחי מזוקק, ובטח על המרגרינה לסוגיה ששומר נפשו ירחק.
מעדני סויה זה פצצת סוכר וחומרים כימיים שנמכרת בתור מזון בריאותי - שקר תעשייתי ממדרגה ראשונה. אם את כבר רוצה לאכול מעדנים, אז היוגורטים למיניהם עדיפים (כמה שפחות סוכר/ממתיקים וצבעי מאכל כמובן) - ואם כבר אני חייבת להדגיש שאמנם סוכר לבן בכלל לא בריא, אבל הוא בטח יותר עדיף על פני הממתיקים המלאכותיים שאוכלים במקומו.
ה"בונזו" שממנו חברתך מכינה גולש וכאלו, מיוצר משאריות של תעשית הסויה - כל החומרים מזוקקים מאד, בפרט הפיטו-אסטרוגנים, ולכן חשוב במיוחד לא לתת את הדבר הזה לילדים משני המינים.
הכללים למצוא אוכל בריא יותר הם פשוטים:
שמעתי פעם טיפ מעולה: כל דבר שסבתא רבה שלך לא היתה מזהה בתור אוכל, הוא בעייתי
- מה שעושים זה מסתכלים על האריזות של מה שאת קונה, ובודקים מה יש בפנים: כל דבר שעתיר ב"שמנים צמחיים" , משפרי טעם, חומרים משמרים, צבע מאכל , ממתיקים מלאכותיים .. - עדיף להמנע בכלל
- להשתדל להמנע לחלוטין או לפחות להפחית את הסוכר הלבן והקמח הלבן
- להקפיד לאכול לפחות 5 סוגי ירק ו 3 פירות ביום (ועדיף כמובן יותר ) בכל הצבעים האפשריים.
- במקום בשר עדיף להשיג חלבון מאגוזים ושקדים, זרעי חמניות ודלעת, אבוקדו, ושילובים של דגנים מלאים עם קטניות מונבטות

מיכי 10

Member
וואו! המון אינפורמציה. תודה על ההשקעה הרבה!

כן, קראתי שרשור על בלוטת התריס, וגם קיבלתי ממך כבר כמה תשובות בשבוע שעבר.
אבל הערב התרכזתי בנושא הסויה, ותודה על התשובות בקשר אליו.
ואם כבר כתבת נגד שמני הסויה, החמניות והקנולה (האמת שאני אפילו לא יודעת מה זה קנולה. היה לי פעם שמן כזה, ולא מצא חן בעיני בכלל. לא קניתי שוב), מה דעתך על שמן כותנה? אני לא יודעת אם ניתן להשיג אותו בכלל. זוכרת אותו מלפני כמה וכמה שנים, כשקנינו אותו כי הוא היה כשר לפסח. אהבתי אותו, אבל הוא היה נדיר.

טוב שכתבת לי על מעדני הסויה. כי אני לא קונה כמעט בגלל המחיר היקר, אבל אהבתי מאד, בעיקר את השוקו של 'אלפרו' ואת מעדני השוקולד שלהם. וגם קניתי לבת משפחה שרגישה ללקטוז.

שום סבתא רבתא שלי, לא היתה מזהה הרבה מהמוצרים שלנו כאוכל.

את שאר הדברים שכתבת אני יודעת, פחות או יותר.
להיות צמחונית, רציתי בילדותי, ולא הִרשו לי אז. כך שכאשר גדלתי, כבר התרגלתי לאכול תזונה מעורבת, והנחתי לנושא... אבל ממעיטה במזון בשרי. משתדלת ללכת בשיטתו של הרמב"ם - הכל, אך במידה. :)
חוץ מכמה דברים שאינני מכניסה הביתה כבר שנים, כי הם נחשבו כלא בריאים. לאחרונה אני שומעת בקשר לחלק מהם, שסתם הפחידו אותנו. מה שמביך אותי, ומרגישה קצת מבולבלת. (כמו למשל: אבקות מרק בגלל המונו סודיום גלוטמט, מיונז, בשר אדום, מרגרינה).

0 אור 0

New member
הכל במידה זו גישה מצוינת גם היום

הבעיה הגדולה עם מידע על תזונה, היא שלדעתי האישית בעצם אין אף אחד שממש מבין איך גוף האדם עובד ומה ההשפעה של כל מזון עליו, אבל יש המון אנשים שמשוכנעים שהם יודעים הכל על תזונה, ומדברים במומחיות רבה ומשכנעת - לפעמים את מעט הדברים שאנחנו יודעים שהם נכונים (אחרי אלפי שנים של מסורות ריפוי עממי, נוצר בכל זאת קצת ידע), ולפעמים שטויות במיץ עגבניות שנובעות מהטיות מחקריות, דעות קדומות או אינטרסים מסחריים).
אני , כמו שאת מבינה , למרות שכנראה הידע שלי על תזונה עולה על הידע של הרבה תזונאים ונטורופטים , לא מרגישה שאני יודעת מספיק ולכן בעצם אחרי שסיימתי את הסטאז' של הנטורופתיה לא לקחתי כסף מאנשים עבור יעוץ תזונתי, ואני נותנת המלצות תזונה רק כנלווה לטיפול אחר, וללא תפריטים מוכתבים. אני מנסה להעביר את העקרונות הבדוקים - רק דברים שאנחנו יודעים באופן מתמשך ועקבי, ידע כזה שכבר הצליח לעבור כמה דורות של מחקרים שכל אחד מהם מוכיח את ההיפך מקודמו.
העקרון העקרי שמעבר למידע הוא הקשבה לגוף - לדעת לזהות מה טוב לך, לא רק ברגע האכילה, אלא גם איך את מרגישה אתו אחר כך.
ועקרון נוסף שמנחה אותי, הוא שאין תזונה אחת מופלאה שטובה לכולם. קראתי כבר ספרים ומחקרים שמוכיחים באותות ובמופתים שהתזונה X היא הטובה ביותר והמושלמת ביותר לאדם. הענין הוא שיש מחקרים כאלו לגבי הפליאו והטבעונות RAW - שהן בערך ההיפך זו מזו, לגבי התזונה הסינית שבניגוד ל RAW מאמינה שאסור לאכול ירקות טריים, אלא צריך להקפיץ או לאדות קלות, לגבי התזונה ההודית שמאמינה שחלב הוא מזון מומלץ בניגוד לסינים ולטבעונים שטוענים שהוא רעל ... ואני יכולה להמשיך. מכאן שכדאי מאד לכל אחד להכיר את הדרך שמתאימה לו, ללכת אתה ולא להיות קיצוני או להפוך למסיונר, כי אולי לאחר תתאים תזונה אחרת (אגב, גם על זה יש ספרים של תוזנה לפי סוג הדם הגס יותר, ותזונה לפי הגנטיקה שמעדן יותר את ההבחנות)
ספציפית לגבי הדברים שכתבתי לך, הם לדעתי מהוים את הבסיס המשותף, לכל שיטות התזונה שהתפתחו במשך אלפי השנים ומוכחות כטובות (לפחות לגבי האיזור והגנטיקה בהם התפתחו) - כמה שיותר טבעי ופחות מתועש, וכמה שפחות זיקוקים וחומרים כימיים שהגוף שלנו לא יודע מה לעשות אתם.
אם תבחני את הדברים שהזכרת לפי אמות המידה האלו תראי שהתשובה פשוטה:
אבקות מרק - מכילות ריכוז גבוה מדי של נתרן (מלח) שמקשה על הגוף לתפקד, וחומרים כימיים שאינם נחוצים לגוף. אז אם פעם בשנה תאכלי אצל הדודה מרק סינטטי לא יקרה לך אולי כלום, אבל ביום יום אפשר להשיג אותו טעם (יותר טעים האמת) ופי מאה בריאות מלהכניס למרק קצת ירקות ובהם פטרוזיליה, כוסברה, בצל וכד'
מיונז - כשהייתי ילדה אמא שלי היהת מכינה מיונז מחלמון ביצה שמעורבל בזרם דק של שמן לתוכו. אז כבר שנים רבות שאף אחד לא אוכל ביצה לא מבושלת בגלל החשש למחלות, אבל את מבינה שמיונז עובר תהליכים של שימור - פשוט תבחני על התוית ותבחרי את זה שיש בו הכי פחות צירופי אותיות ומספרים לא מובנים (גם הגוף שלנו לא מבין אותם)
מרגרינה - הטעות הגדולה ביותר של העידן התעשייתי. כשגילו ששומן רווי מן החי בכמות גדולה לא טוב לגוף, פיתחו מדענים נאיביים את המרגרינה. אני עוד זוכרת את הפרסומות כמה שחשוב לעבור למרגרינה שהיא צמחית. שוחרי הבריאות ששמרו על הכלל של כמה שפחות מתועש ומה שהסבתא הכירה , הרגישו לא נוח עם ההמצאה החדשה (ואני סתם לא סבלתי את הטעם אז לא אכלתי מרגרינה ככה סתם על הלחם, אבל מן הסתם קיבלתי את חלקי מכל המרגרינה ש"מוסתרת" במוצרים קנויים מוכנים), אבל רק שנים אחר כך הסתבר במחקרים שהתהליך של יצור המרגרינה יוצר חומצות שומן שונות מהטבעיות, והגוף שלא יודע מה לעשות אתן הופך אותן לטרשת )
תופעה דומה קורית עם השמנים המזוקקים , שאינם מספקים לגוף את חומצות השומן שהיו במאכל המקורי. זה נכון לגבי כל השמנים שעוברים תהליך של חימום שהורס את חומצות השומן ותהלכים כימיים שמשנים את המבנה שלהם.
לגבי שמן כותנה !! - כותנה אינה צמח מאכל. יתירה מזו, הכותנה גם באופן טבעי ולפני הריסוסים הרבים שהצמח הזה דורש, היא רעילה. אפילו לפרות אשר ניזונות מגרעיני כותנה, מגבילים את הכמות, כי כמות גדולה מדי רעילה אפילו להן. אין לי שמץ מושג איך מופק שמן הכותנה, אבל בהגדרה אני לא ממליצה לאכול שמן שמופק מצמח שאינו מיועד למאכל אדם. אני עם נתקלתי בתערוכת מזון בלחם כותנה והייתי בהלם מוחלט מכושר ההמצאה האנושי .. שמחה מאד שהגימיקים המוזרים האלו פסו מהעולם.
--
שורה תחתונה לסיכום:
אני חוזרת לכותרת - הכל במידה.
גוף האדם למד להסתגל לסביבות מרובות ויודע להתגבר גם על מזון שאיננו מושלם עבורו, כשזה בא מדי פעם.
כשבא לי גלידה טובה, אני אוכלת אותה בהנאה רבה ולא מחפשת תחליפים.
יש מי שסטיק עסיסי עושה לו את זה - אז שילך על הסטיק ולא על תחליף סויה
אבל ביומיום כדאי להשתדל לאכול יותר ויותר מזון בריא, לחיות בצורה בריאה עם פעילות גופנית ושמחת חיים, כי נפש בריאה בגוף בריא וגוף בריא מנפש בריאה.
&nbsp
&nbsp

מיכי 10

Member
את באמת משקיענית בלתי נלאית, אור. ואני שוב מודה לך מאד מאד!

ושוב - הרבה מהדברים אני יודעת. וגם אני מאד אוהבת את הגישה של הקשבה לגוף. וגם של "אתה הרופא הטוב ביותר של עצמך", אם כי, כשאני חולה, אני יכולה לאבד את הצפון, ופתאום לא לדעת מה לעשות בכלל. בעוד שכאשר אחרים חולים, אני יודעת יפה מאד לייעץ להם או לטפל בהם.

ובקשר לאבקות מרק; מאז שהוצאתי אותן משימוש, לפני שנים, אני מחליפה אותן בירק ובמעט מאד תבלינים (בעיקר אבקת קארי), והאוכל לא פחות טעים. להיפך!

אז אתייחס מתוך דבריך, לאלה שבהם אני לא בטוחה:
בקשר למיונז. גם אני הכרתי את השיטה הידנית להכנת מיונית. בינתיים, גם זה כבר לפני שנים, אמא שלי לִמדה אותי להכין מיונז ביתי (מחלמוני ביצים, מעט חרדל, מלח, פלפל שחור, מיץ לימון ושמן) בעזרת מיקסר מוֹט במהירות הבזק. והתוצאה היתה טעימה במיוחד. שנים לא הכנתי. האם כיום זה לא מומלץ גם בגלל החלמונים ה"חיים" וגם בגלל השמן?
ידוע לי גם שככל שכמות המרכיבים במוצר מזון מתועש גדולה יותר, הוא פחות מומלץ.
את שמן הכותנה מפיקים מהזרעים, הנמצאים בתוך הֶלקט הכותנה עצמו. בתוך מה שנראה כמו צמר גפן. אני אוהבת מאד את צמח הכותנה היפה והמיוחד. לא היה לי מושג שזרעיו רעילים ואינם מתאימים למאכל אדם.

קיבלתי בשמחה את הכתבה ואת הסיכום שלך, שמתאים מאד גם לעקרונות שלי. חן חן לך.

0 אור 0

New member
לגבי המיונז

האמת שהקטע של חשש ממחלות מביצים טריות, זה משהו שאני סוחבת מהילדות (שהיתה לפני עשרות שנים),
אני מניחה שמיונז טבעי שעשוי בבית יותר בריא ממשהו מתועש, ורק צריך להקפיד על רכישת ביצים שלמות (בלי סדקים בקליפה) מממקום שמקפיד על הגיינה וקירור של הביצים

מיכי 10

Member
יופי, תודה!

לגבי הביצים, אני לא ודעת, אבל חושבת שיש קצת הסטריה מוגזמת בקשר אליהן. אני חושבת שאם קונים אותן במקומות מסודרים, לא צריכות להיות בהן בעיות.
ואשר לעצם האכילה של משהו שעשוי מביצים טריות (לא מבושלות, מטוגנות או אפויות), אני באמת לא יודעת.
פעם היינו מכינים במשפחתנו המורחבת משהו נורא טעים (ולכן
בטח נורא לא בריא): מוס שוקולד. עד שאחותי שמעה שאסור להשתמש בביצים טריות, ומאז הפסיקה להכין את המעדן, ובעקבותיה גם אני.

האם זה מוצדק?
(זה מבוסס על ביצים מוקצפות, שוקולד מומס וכו'), שמקררים אחר כך. (בלי שום בישולים).

0 אור 0

New member
עוד מילה על מחקרים

אחד הגורמים לבלבול הגדול הוא המחקרים שיוצאים יום ביומו וכל אחד מוכיח באותות ובמופתים ההיפך מקודמו.
הכותרות הרעשניות של כתבים שלא תמיד יודעים להבין את המשמעות של אופן עריכת המחקר על תקפות המסקנות שלו, תורמות לכך שמחקר מהותי ומקיף מקבל אותו כותרת כמו איזה מחקרון שרצה לבדוק נקודה ספציפית על מדגם שרחוק מלהספיק כדי להסיק מסקנות כלשהן.
כדי לנתח את תוצאות המחקרים לפעמים לא צריך להיות מדען גדול ומספיק שכל ישר.
בתור דוגמא: פשוט תשאלי את עצמך אם מחקר שלוקח חומר שהוכח כרעיל , וטוען שאם הריכוז שלו במזון הוא עד 0.097% אז אין שום בעיה, זו אמירה שהחומר לא רעיל, או אמירה שפשוט במשך השנים הקצרות יחסית שאנשים שמכניסים לתזונה שלהם את החומר הזה, עדיין אין מספיק הוכחות וידע על הנזק המצטבר.
&nbsp
&nbsp

מיכי 10

Member
כן, אני משתדלת לזכור זאת.

יש למשל רופא אחד, שמביא תמיד כותרות מאד מרשימות באינטרנט. ראיתי שהוא קשקשן בלתי נלאה, שכנראה רק פרסומת וסנסציות מנהלות אותו. כך שאת הכתבות שלו, אני באופן עקרוני כבר לא רק לא קוראת, אלא אפילו לא פותחת.

יעל ND

New member
סויה ובלוטת התריס

בינתיים אין מחקרים חד-משמעיים על בטיחות סויה לחולי בלוטת התריס.
לכן, אפשר - אבל בזהירות, לא מהונדסת ועדיף לא סויה אלא מוצרי סויה (כמו טופו).
מתי עדיף שלא:
- אם יש לך מחסור הוכח ביוד
- אם יש לך הרעלת יוד (זה קורה כאשר לוקחים יוד כתוסף ללא מחסור בו או כאשר מרבים מידי באכילת אצות ים)
- אם אובחנה לך מחלה אוטו-אימונית של בלוטת התריס או נמצאו לך נוגדני בלוטת התריס גבוהים בדם
- אם את לוקחת תירוקסין, אך עדיין יש לך תסמיני תת-פעילות

למעלה