סויה גולמית

סויה גולמית

שלום! אני צימחונית וניזונה בד"כ מטבעול, מידי פעם טופו וסייטן (הרבה יותר טוב מטופו). ניסיתי גם סויה גולמית/ מיובשת: פתיתים ו"שווארמה" שזה מין פיסות כאלה שמזכירות שווארמה או נתחי עוף. עם הפתיתים אני עושה כאילו רוטב בולנז וזהו בערך, אין לי רעיונות למה עוד, ועם הכאילו שווארמה השתמשתי במוקפצים או כאילו שניצל, כלומר טבלתי בביצה ובפירורי לחם. אני לא ממש בעד לטגן כמו שניצל כי זה הרבה זמן, ואני לא בטוחה כמה הדבר הזה טוב בבישול... אני לא מוצאת מתכונים כמעט ברשת! אני ממש אשמח אם תוכלו לתת מתכונים של מה לעשות בסוגי הסויה האלה עם דגש על משהו בריא, קל, לא דורש מצרכים מיוחדים... תודה.

d a p h n a

New member
אני לא משתמשת כמעט בסויה מיובשת

אבל סתם כדרך אגב - האם את צורכת חלבון בדרכים אחרות, שאינן מגיעות דרך תחליפי בשר כמו טופו, סייטן או טבעול? אני שואלת כי למרות שאני מדי פעם אוכלת תחליפי בשר, אני מוצאת שהרבה יותר נעים וכיף לי לאכול כשאני לא מסתמכת עליהם בתזונה שלי אלא מכינה תבשילים שמבוססים על חלבונים אחרים, כמו קטניות (שעועית, עדשים, חומוס וכד').

לא הרבה

הרבה יותר קל לי, כיף לי ומעשיר את המזונות שלי (מין תחושה שיש לי מנה עיקרית כמו שיש לאוכלי בשר שמתבעסים לאכול רק תוספות חחח) להשתמש במנה חלבונית שהיא מהסוג הזה ומעשיר פסטה, מוקפצים וכו' אם זה סייטן/טופו/סויה וטבעול זה הרבה פעמים כשאין כוח להכין משהו ולצרף אותו מקסימום לאורז... לפעמים אני מכינה שעועית או עדשים וזה בא עם אורז. חומוס את מתכוונת כמימרח או לבשל אותו יבש?

d a p h n a

New member
אפשר להוסיף שעועית ועדשים גם לפסטה ודומיו

וחומוס כמובן גם וגם (גם ממרח, גם הגרגירים). ובנוסף כמובן אם את צמחונית ולא טבעונית אז מוצרי חלב וביצים. שלא תביני לא נכון, גם אני משתמשת בטופו וסייטן ותחליפים דומים מדי פעם. אני פשוט לא אוהבת שכל מה שאני אוכלת מסתמך על זה. אני לא חושבת במונחים של "מנה עיקרית" ו"תוספת". אני חושבת במונחים של "תבשיל" או "ארוחה". פסטה עשירה עם ירקות ושעועית, למשל, זה לא "תוספת". זו מנה עיקרית.

squalus

New member
פסטה עם שעועית?

זה אף פעם לא ניסיתי. יש לך מתכון?

d a p h n a

New member
קודם כל, יש מאכל איטלקי קלאסי שנקרא

pasta e fagiole שהוא מעין על הגבול בין תבשיל למרק, ויש לו מגוון מתכונים באינטרנט. רבים מהם אמנם מכילים פנצ'טה או בייקון, אבל אפשר בקלות להכין בלי. לגבי דברים אחרים, כמו שאמרתי, אין לי ממש מתכון, אבל אם תחפש באינטרנט תמצא בקלות המון מתכונים. אגב, גם פתיתים עם שעועית זה ממש נחמד. מבשלים פתיתים, ומערבבים אותם במחבת עם שעועית לבנה עם הרוטב שלה, ואפשר גם בצל מטוגן (ואם רוצים אפשר גם נקניקיות טבעול, אבל ממש לא חיוני), ומתבלים במלח, פלפל, ואפשר אבקת שום וצ'ילי וכד'. זה ממש חביב.

squalus

New member
אחלה, תודה!

נתת לי רעיון לארוחת ערב. נשאר לי רבע קופסת שעועית מבוריטו שהכנתי, ולא ידעתי מה לעשות איתה, אנסה את הרעיון עם הפתיתים.

פסטה עם שעועית ועדשים??

הדבר היחיד שנשמע לי קרוב לזה, זה מינסטרונה... אפשר יותר פירוט? נשמע מעניין...

d a p h n a

New member
כן, במיוחד עם עדשים אדומות זה נחמד מאוד

אפשר גם להוסיף אותן לרוטב עגבניות רגיל כדי לעשות מעין בולונז, וגם יש כל מיני מתכונים באינטרנט. אני לא זוכרת כרגע מתכון ספציפי שניסיתי, אבל הנה למשל משהו שנראה מעניין: http://gothamist.com/2007/09/12/pasta_with_red.php

עוד משהו

בניגוד לאחרים- סייטן וטבעול וטופו שהם יקרים נורא יחסית לכמות שלהם (סייטן וטופו מספיקים לארוחה אחת, אז טבעול מספיק ליותר זמן אם זה ל א מהארוחות המוכנות), הסויה הגולמית זולה והרבה יותר בריאה מהטבעול כי היא לא תעשייתית ולא מעובדת. נגיד, 100 ג' של פתיתי סויה עולים רק כ- 3-4 שקלים... אז חצי קילו יעלה לי 15 ש"ח, בזמן שהבשר טחון של טבעול עולה איזה 25 או יותר, וגם הסויה הגולמית מתנפחת בגלל ספיחת הנוזלים ואז יש לך לפחות פי 2 מוצר אז בכלל זה בפועל יותר זול...

למעלה