סוחר סמים

א נ י ה ו

New member
סוחר סמים

כך ניבא הר"מ שלי בשיעור ד´ את מקצועי העתידי. נבואה זאת הגיעה לאחר שנפוצה ידיעה בישיבה כי מספר בחורים ובכללם אני חגגו את הסילבסטר לילה קודם. למה הוא התנבא דווקא עלי כסוחר סמים עתידי? אין לי שמץ של מושג, אולי כי "עליתי" בדרגה, מכיון ששנה קודם לכן התנבא ר"מ אחר על עיסוקי העתידי והבטיח שאני אהיה "מארגן מסיבות גדול" – לאחר שהילכתי עם פיג´מה לא עלינו ברחבי הפנימיה באחת השבתות וכנשאלתי על כך אמרתי – "היתה מסיבת פיג´מות", ומכיוון שההומור שלי לא תמיד היה מקובל על אותו ר"מ ועל ראש הישיבה – נשלחתי אחר כבוד לביתי למספר ימים (שאותם נצלתי להיות – נכון, בפיג´מה מתחת לפוך :) ) בקיצור איפה הייתי? אה כן – סוחר סמים, אז לא ממש ברור כיצד אותו ר"מ הגיע לך שאהיה סוחר סמים, אולי בגלל שבמסיבות ישנם לפעמים אנשים שמעשנים קצת עלים או לוקחים כדור (נגד כאב ראש כמובן), any way התחזיות שלו היו גרועות מנבואות נוסטרדמוס המתאר את סוף העולם. מאז אותה תקופה היה קיים בי הרצון לפגוש את אותו יצור ולהראות לו, להשוויץ בפניו – הנה אני לא אותה דמות שניסית לצייר בפני ובפני הורי, הנה – אני שווה קצת יותר מאותם תלמידיך האהובים שיושבים היום בכויילל ומגרדים בביצים מחוסר מעש (או שזה בגלל תולעים – לא יודע). אין לכם מושג כמה חזק היה הרצון שלי להוכיח לו, כנראה בגלל אותם שנים שהרבנים נתנו לי הרגשה שאני לא ממש שווה משהו (וזה בלשון המעטה) . את השבת האחרונה עשינו בבני ברק. שבת אחר הצהרים לחתי את הקטנטונת והלכתי לטייל קצת ברחובות העיר. כעבור זמן קצר – את מי רואות עיני? אכן את אותו יצור. כמובן שמחשבות התתחילו לרוץ בראשי בטרוף – הנה ההזדמנות שלי להגיד לו את זה ואת זה.... "אווווווו שבת שלום מה שלומנו ?" פונה אלי אותו ויזתא, "מצוין" אני עונה <עד שראיתי אותך היה יותר טוב> "נו נו, ברוך השם ברוך השם" הוא מגיב. נו – גם עכשיו ברוך אשם ...אני מהרהר בציניות... "נו" הוא שואל, "מה אתה עושה היום?" לרגע פתחתי את פי ורציתי לשפוך את כל אותה הרצאה שתכננתי שנים לומר לו ביום שניפגש, אך עצרתי. "סוחר סמים" עניתי במין נון שאלנטיות מסוימת. לרגע היה מבט של חוסר הבנה, אך כעבור רגע ראיתי את זיק ההבנה בעיניו- הוא נזכר. "שבת שלום לך" אמרתי לו והמשכתי לדחוף את העגלה. באותו רגע שפתחתי את פי לענות לו הבנתי כמה דברים. א. אני לא חי את חיי בשביל אף אחד ובטח לא בשבילו, אני עושה מה שאני עושה כדי להנות מהחיים, להרגיש סיפוק – כדי שלי יהיה טוב . ב. לא משנה מה אומר לאותו ברנש ולא משנה למה אגיע או אשיג בחיי, בשבילו אני אשאר אותו אחד, הוא לא ממש יעריך אותי, והוא עדיין ישאר בטוח בצדקת דרכו. לכן עניתי כפי שעניתי (למרות שבהחלט יתכן שהוא חושב שאני סוחר סמים...אבל – על הז´ שלי). אחחחח הצלחתי להתגבר על היצר....

אני דווקא ניגשתי למשגיח שלי

מהישיבה שלמדתי בירושלים, למזלי גם הייתי במדים ונשק כיאה ללוחם בצה"ל, ואמרתי לו : -שלום ר´ ש. -מי אתה? -יונתן ויינגרטן! -אה, מה קרה? -אלו התוצאות של ישיבת ר´ א´..... ודרך אגב יש עוד כמה בדרך... -מי? תגלה לי... -מה פתאום... ואני מכיר גם קרוב משפחה שלך שחזר בשאלה.... -אהה... גוט שאבעס........ והוא הלך לו בבושת פנים. נועם נשמע לך מוכר?

nightroll

New member
לי נראה

שאם היית אומר לו מה שתכננת לומר, הוא היה ממשיך לראות אותך כסוחר סמים. דווקא בגלל שאמרת סוחר סמים והלכת, הוא יודע שאתה לא. יצר או לא, כל הכבוד.

גדול!!!! וכל כך מוכר!

תמיד היית סוג ב´ בבית הספר שלי תמיד הייתי הקצת יותר מודרנית מכולן. אני זוכרת שהיה לי צורך עצום להוכיח לכולן שאני בסדר גמור ושאני למרות שלא שיכת אליהן טובה מאד ואפילו הרבה יותר מהן. וככה אני זוכרת את עצמי בראש השנה ויום כיפור מתנדנדת עם כולן מצד לצד מנסה להשתלב, מנסה להראות שגם אני בסדר. סאחטיק על האומץ, שאני רואה את המנהלת שלי או מורה מפעם אני בורחת כל עוד נפשי בי, כן אפילו היום. מוזר לא? <אלוהימית לא ראתה אותך מטייל>

ב ר ו ר

New member
ככה אתה מקיים הבטחות?

לא קפצת, ולא כלום, מה קרה לך? אני קונה סמים גם בשבת, חשבת שלא או מה?

א נ י ה ו

New member
זה מה שאתה מציע לי?

אני עוד מתאושש מהעישון האקטיבי והפאסיבי ביום חמישי... עכשיו גם נופל לי האסימון למה כואב לי הגרון, יללה הלכתי להדליק סגריה.

א נ י ה ו

New member
נראה לך

הפנמתי שיש כאן אנשים נהדרים |חיבוק לכולם|, ושחבל שלא באתי עם קורות חיים... <ותודה לכל מי שהגיב למה שכתבתי>

nightroll

New member
יש לי חברות מהאולפנא

שפוחדות לפגוש את המנהל, כדי שלא יראה שהן עם שרוול קצר יותר, או עם מכנסיים או כל דבר אחר. ואני אומרת: טיפשות. אם הוא היה המחנך שלכן, אם הוא חושב שיצאתן לא בסדר, זו צריכה להיות הבושה שלו, ולא הבושה שלכן... גם אותי הוא סימן ככבשה שחורה. שמחתי לשמוע שהבחורה אותה הוא סימן כצדיקה התחתנה בחתונה זריזה ביותר וילדה כעבור 6 חודשים בת, לא פגה, במשקל יפה ובריא. so much לאיכות בשיפוט ובערכיות. כאן כולנו נופלים (כן, גם אני, גם אני...)

את מזכירה לי משהו

עברתי תיכון למשהו קצת יותר פשרני ושם הייתי מהבנות הטובות שבסמינר. היתה לי חברה אחת שתמיד היתה משגעת את כל המורות ועשתה את כל הבעיות. ממני ציפו שם לגדולות וממנה די התיאשו. היום היא נשואה, מחכה לילד ומוסרת הרצאות על טהרת המשפחה. או או או או איך שגלגל מסתובב לו, מסתובב מסתובב לו.

ש חף

New member
גם לי ניבאו גדולות

עד שבאיזה שהוא שלב "איכזבתי", עברתי לחבורת הכופרות שבכיתה היחידות בין 40 בנות שלא הולכות עם שרוולים ארוכים ומתפללות בבוקר. כשכולן הלכו לבדוק שירות לאומי,אני הלכתי למיונים לקורסים בצבא הם כבר לא התפלאו...

א שמייכל, חברה א שמייחל

פלוני בא לרב 3 חודשים אחרי החתונה, ובפיו הדרישה: אני צריך להתגרש. למה? שואל אותו הרב. כי תוך 3 חודשים אשתי ילדה בן. אז מה? אני לא אוכל לעמוד בזה, כל 3 חודשים ילד. לא נורא, אומר לו הרב, אם לא תתגרש ממנה, זה לא יקרה יותר.....

א נ י ה ו

New member
כנראה

שאלוהימית לא מסתכלת על גברים
.

למעלה