סוחרת חדשה

סוחרת חדשה

שלום,

ברשותי סכום כסף שלא צבר טיפת ריבית כבר כשנתיים ובעקבות כך חשבתי ללכת לקורס ניהול תיק אישי בפסגות,

איני בקיעה בתחום כלל, אשמח ליעוצכם.
חבריי מאוד בעד, משפחתי ממש נגד.

הייתי רוצה תחילה לסחור מבט"ח ואח"כ במניות, הקורס עליו התעניינתי מכיל את שני הנושאים.

תוכלו להסביר לי מה הם הסיכונים? הפסד של כלל הסכום, הפסד של X אחוזים מהסכום?
מה סיכויי הרווח? ממוצע רווח שנתי בסחר במט"ח באחוזים?
לא כל כך הצלחתי למצוא מידע ברשת מכיון שכל חיפוש מוביל אותי לאתרים המציעים קורסים

תודה רבה לעוזרים!

tomastapuz

New member
אני לא סוחר מומחה..

אבל אני יכול להגיד לך שתחום המטח היינו תחום מסחר של "סכום אפס" (הכוונה היא שכל דולר שאת מרוויחה מישהו אחר מפסיד, ולהפך) ככה שאת בעצם "נלחמת" בסוחרים אחרים. בדיוק כמו בשולחן פוקר, את צריכה להיות ב5/10 אחוז העליונים כדי להרוויח, וזה לא פשוט בכלל, אבל אני לא חושב שהנתון הזה צריך להוציא לך את הרוח מהמפרשים, רק להבין שזה לא קל, ולהכנס לתחום המסחר בזהירות, סכומים קטנים בהתחלה (לפחות שנה), זה לא תחום שלומדים אותו ברגל אחת,
ולא בטוח שהייתי ממליץ על קורס כזה או אחר, (אני עשיתי אחד, ולא הרגשתי שהמידע הוא ברמה גבוהה, משהו די בסיסי שאפשר בהחלט ללמוד באינטרנט) בכל אופן בהצלחה.

שלום סוחרת

הסיבה שרב הסוחרים במט''ח מתקשים להרוויח לאורך זמן היא מכיוון שביחד עם הקורסים לניתוח טכני,שאותם כל הסוחרים לקחו,
צריך לקחת גם קורס ממוקד בתחום ההשקעות ופורקס בניהול סיכונים, ומומלץ גם מאמן (קואצ'ר) מומחה בתחום לשנה הראשונה.

מי שרוצה להרוויח את הכספים ששוק המט''ח מאפשר להרוויח,חייב להבין שהלמידה צריכה להיות משמעותית ומקיפה,
לא רק בניתוח טכני ופונדמנטלי,אלא גם בכל מה שמסביב המסחר,ובניהול העסקאות.

rafipips

New member
סוחרים חדשים נחלקים לשלוש

הקבוצה הראשונה - אלה שהפסידו כסף והתיאשו
הקבוצה השניה - אלה שלא היה להם מה להפסיד
הקבוצה השלישית - אלה שהפסידו כסף , הבינו איפה הם טעו , ותיקנו .
המכנה המשותף לכולם הוא ההפסדים בהתחלה , אבל כמו בכל מקצוע צריך לשלם שכר למוד .
את חוכמת הרחוב של המסחר לא לומדים בקורסים , על זה משלמים בהפסדים .
לכן צריך לדאוג ששכר הלימוד יהיה קטן .
ואני לא בא לייאש אותך , להיפך .
תהיי זהירה , תסחרי בחשבון סנטים . ואל תהיי שבויה בניתוח טכני .
ניהול כספי נכון וניהול סיכונים נכון זה המפתח להכל .
בהצלחה

למעלה