סוויס בנתב"ג

king iverson

New member
סוויס בנתב"ג

היי
יצא לי לטוס בשנים האחרונות הרבה בקו ת"א-ציריך, תמיד אני מזמין טיסה עם אלעל, ולפעמים (בערך בחצי מהמקרים) החברה שאיתה אני טס בסוף היא סוויס. אני יודע שקיים שיתוף פעולה בין החברות, אבל האם ישנה חוקיות מסוימת כדי שאדע מראש באיזה מטוס אטוס.
אילו טיסות יומיות יש בקו ת"א-ציריך ואילו מבוצעות ע"י כל חברה?

כמו כן, הטיסה בסוויס היא כמה רמות מעל אלעל, ואילו באל על המטוס בדרך כלל מלא ובסוויס ריק. מה הסיבה לכך?

תודה רבה

aviy99

New member
אני לא מסכים איתך בנוגע לשרות

טסתי לא מעט פעמים עם שתי החברות ובשתיהן לטעמי השרות מצויין.
אבל זה אולי כי אני מקיים את הפסוק "איזהו עשיר השמח בחלקו" ואין לי דרישות מיוחדות לטיסה של 4-5 שעות.
לגבי ה"חוקיות" ששאלת, יש חוקיות. הטיסות של אל על הן בעלות שלוש ספרות שמתחילות בספרה 3 ואילו של סוויס בעלות שלוש ספרות שמתחילות בספרה 2.
אם מספר הטיסה שקיבלת הוא בן 4 ספרות אז תמיד תטוס בחברה השניה.
האם ההסבר שלי ברור?

king iverson

New member
אממ

אם אני לא טועה היו לטיסה שני שמות שונים. ורק בעליה למטוס הבנתי שמדובר בסוויס.

בקשר לשירות, אני מסכים שבטיסה של 3:45 הוא לא נדבך קריטי. אבל מאד כיף לשבת לבד, יש מסך בידור אישי עם סרטים, יותר דיילים ומטוסים יותר חדשים. זאת לפחות ההרגשה שלי, אולי מדובר בצירוף מקרים והתמזל מזלי בטיסות שלי עם סוויס.

aviy99

New member
למיטב זכרוני דווקא המטוסים של
שטסים לשוויץ

יותר חדשים מהאיירבסים הישנים של סוויס. טסתי כבר פעמיים ב-739 חדשים
ולעומת זאת שלוש פעמים ב-A343 עתיקים ו-A321 עתיקים עוד יותר של השוויצרים.
מצד שני יצא לי לטוס גם ב-A333 שוויצרי חדש, מה שנכון נכון.
כך שבכל מקרה אין פה כלל או יוצא מהכלל...
ולא הבנתי מה שכתבת שהיו לטיסה שני שמות שונים.
אם תוכל להסביר...

king iverson

New member
הסבר

כשהגעתי לשדה התעופה - במסכים הופיעו לכאורה שתי טיסות שונות שיוצאות באותה שעה מציריך לת"א. אחת של אל על ואחת של סוויס. כך היה גם בהלוך וגם בחזור.
וכך יצא שאני שהזמנתי כרטיס של אלעל, נהגתי בשתי הטיסות כאילו אני הולך לטוס עם אלעל, רק שבחזור מצאתי את עצמי במטוס של סוויס.

aviy99

New member
זה תמיד ככה כי מדובר בטיסות "קוד שייר"

שבהן שתיים או אפילו יותר חברות שותפות לטיסה אחת שמבוצעת ע''י אחת מהן.
קבל דוגמא בצילום המסך המצ''ב.

אתה רואה? טיסה אחת לציריך מחולקת בין שתי חברות, כאשר הטיסה מבוצעת ע''י סוויס, ואילו הטיסה לפרנקפורט מחולקת בין 4 חברות, אשר במחשבה ראשונה תשאל את עצמך מה הקשר לשלוש החברות שאינן לופטהנזה בטיסה הזאת? ובמיוחד לחברה אמריקאית ולחברה קנדית, אבל ככה זה.
זהו שיתוף פעולה, והטיסה כמובן מבוצעת ע''י לופטהנזה.
מקווה שכעת הסוגיה יותר ברורה לך.

aviy99

New member
אתה עושה לי חיים קשים

אני חושב שכתבתי בצורה ברורה גם בתגובה האחרונה וגם בקודמת.
3 ספרות במספר הטיסה היא המבצעת.

king iverson

New member
שאלה נוספת

מישהו יודע כמה טיסות שבועיות יש בקו ת"א ציריך? ומה מינון כל אחת החברות? (בשלוף, בלי לפתוח יומן טיסות שבועי).

aviy99

New member
הרבה.

לאל על יש 2 טיסות ביום וגם לסוויס יש שתיים ביום.

למעלה