סוד האושר

עדיף חכם ללא מחשבות ...

עדיף חכם ללא מחשבות מטיפש עם מחשבות מוגבלות. האם לא היית מחליף עצב באושר וטיפשות? חוץ מזה כאשר אתה לא חושב רק אז אתה נהייה חכם כל ה"חוכמה" שלך מסתכמת עכשיו בגבול מחשבותיך ותו לא כשאתה לא חושב אתה הכל!

erezsh

New member
הגד נא לי

כיצד יכול אדם להיות חכם , ללא מחשבות?!? הרי כל ההגדרה של אדם חכם היא אדם שחושב (וברמה מסוימת). כנ"ל ההגדרה של טיפש , היא שמחשבותיו מוגבלות! אז מדוע אתה מסתובב בפורום זה ורושם הודעות מעגליות?! אנא האר את עיני. כנ"ל- כשאתה לא חושב אתה נהיה חכם?? וואוו הייתי ממש גאון כשנולדתי. כשאתה לא חושב אתה כלום. הקשר היחיד בין 0 לאינסוף הוא שהם הפוכים לגמרי. דע מתימטיקה פשוטה של גבולות. אז די לדבר שטויות. לפחות תן הסבר הגיוני לדבריך..

erezsh ידידי, בן כמה אתה?

ייתכן ואתה צעיר מדי כדי להבין את דברי, וייתכן ואתהמשכיל מדי (לא בציניות אני אומר משכיל מדי) לא אוכל לתת לך תשובה הגיונית ובוודאי לא מתימטית. כאשר אתה נכנס למקום שבו אין כלל מחשבות אתה מתנסה במימד שונה לחלוטין ממה שאתה מכיר או זוכר - מימד שחוכמה אחרת מתגלה בו - חוכמה שאינה יכולה להתגלות אלא אם כן אנחנו מוותרים לרגע על כל מה שאנחנו יודעים. אוכל רק להפנות אותך לרגע לספר שקראתי כבר 80 פעם ואני עדיין קורא אותו בפעם ה-81 שמו: "דאו דה צ´ינג" של לאו צה משנה המוכרת יותר כמשנת ה"טאו" הספר מתחיל בשורות הבאות: דאו, אשר תוכל להגדירו, אינו דאו נצחי. שם אשר תוכל לכנותו, אינו שם נצחי, נטול השם הוא מקור ראשיתם של שמים וארץ. בעלת השם היא אמם של רבוא דברים. על כן לעולם נטול תאוות רואה את הנסתר שלו. לעולם בעל תאוות רואה את הנגלה שלו. שני אלה מוצא אחד להם ושמות נבדלים. יחד הם נקראים תעלומה, תעלומה לפנים מתעלומה זה השער לכל הנסתרות. התרגום מהמקור הסיני הטוב ביותר בהוצאת ספריית ביליק - כריכה צהובה. התירגומים האחרים לא מספיק טובים. ואני מקווה שתסלח לי שעדיין אני מדבר שטויות
בידידות איציק קידר.

Deathatred

New member
נו, זה ידוע

"אלה שחושבים מבינים כמה הכל דפוק וכמה המצב מחורבן ונהיים עצובים. המטומטמים לא חושבים ולא מבינים שהם צריכים להיות עצובים - לכן הם מאושרים." -המורה לקולנוע שלי ביסודי "יוסף חוכמה, יוסף כעס, ירבה דעת, ירבה מכאוב" -קוהלת (שלמה המלך)

קשקוש

נניח והמצב גרוע, אז למה צריך להיות עצוב? מצא משהו שגורם לך אושר. תחיה בעבורו. כל השאר שולי... בקשר לביטוי מקוהלת, זה הפירוש שלך ישנו פירוש שמבין את המשפט בצורה אחרת....

erezsh

New member
איזה שטויות

א) מחשבות אינן ממשיות ולכן אינך יכול לפנות לרווח ביניהן בלי להגדיר אותו קודם (כן כן, זהו עדיין פורום פילוסופיה) ב) מה הקשר לסוד האושר? אתה יודע מהו סוד האושר? אם כן, אנא שתף אותנו בסוד האושר. אם לא, איך אתה יכול לדעת איפה הוא נמצא?? ייתכן ואתה צודק. אך תיאלץ להוכיח זאת קודם.

סוד האושר כאמור...

נמצא ברווח שבין שתי מחשבות במקום שבו אין שום דבר תמצא מי אתה באמת למעשה אין בזה שום מסתוריות זה ממה הרגע הזה כל מה שמעבר לו לא קיים וכל מה שקדם לו מת שקט בעצם יש שם ול אושר והרי שקט ושלווה הם מה שאנו מחפשים ... לא אושר איציק

erezsh

New member
פורום שירה ישמחו לקבלך (אם יש כזה).

אנא השתדל לכתוב טענות נכונות ובעלות משמעות בפורום זה.

מוזס3000

New member
סוד האושר...

קוהלת גילה שהאושר הוא עבודת האדמה "לזרוע ולקצור" שאר הדברים הם "הבל ורעות רוח" בעצם הוא אמר שכל דבר הוא הבל שכולם מתים וכל מה שעבדו בחייהם יורד לטימיון ומגיע לבאים אחריהם... אבל בכול זאת אדם מאושר מעמל שנושא פרי.(ככה לפחות הבנתי את קוהלת בפעמים שקראתי...) "סוף כול דבר את האלוהים ירא ואת מצוותיו יישמור כי זה כול האדם"

לא מסכים

שם לב לפסוק האחרון שצטטת: "סוף דבר הכל נשמע את האלהים ירא ואת מצותיו שמר כי זה כל האדם" דהיינו המשמעות של האדם היא לעבוד את האל. שם לב שבפרק ב הוא מתאר שהוא עשה פרדסים ונטע בהם עצים ומסכם זאת כהבל. וגם בפרק א טוען ש"מה יתרון לו לאדם בעמלו תחת השמש". בעצם הוא מסכם את הדברים הגשמיים כהבל.

מוזס3000

New member
מסכים..

שקוהלת אמר שהם הבל - מבחינת התכלית שלהם. אבל אושר יכול לבוא דרך משהו גשמי ולא דווקא רוחני. הציטוט בסןף הוא תכלית האדם הדבר האמיתי שהוא לא הבל ויש לו מטרה אבל אין לזה קשר לאושר.

....

אתה טוען ששלמה המלך האמין שהאושר לא מצוי בתכלית אלא בהבל... אם כך התכלית היא הבל, שכן הדבר החשוב ביותר לאדם זה אושר ואז איך יכול להיות שהאל הטוב והמטיב ייתן תכלית שהיא איננה אושר...

דוקסית

New member
תוכל לפרט?../images/Emo103.gif../images/Emo103.gif../images/Emo103.gif

לא הבנתי את משמעות הדבר

למעלה