סוד באוזן לכולם...

  • פותח הנושא א77
  • פורסם בתאריך

א77

New member
סוד באוזן לכולם...

מי ששיגע לי את המוח כשגילה לי את הגאולוגיה באינטרנט בכלל, והפורום בפרט הוא מישהו שהיה "מת" להצטרף למפגש. אבל... יש לו בעיה רצינית... הוא עסוק... בשבוע הבא עלינו לטובה. לא זוכר אם ביום רביעי או חמישי, מתעתד הוא לבוא בברית הנישואין כדת משה וישראל. לולא לא הייתי בשנת אבל, ולו החתונה היתה ביום חמישי וודאי, כי אז היה נבצר ונמנע ממני העונג הרב בהשתתפות במפגש. אז אל תמנע טוב מבעליו. מגיע לאדם המסתורי הזה תודה ממני. ומזל טוב. שיקים בית לתפארת. כך הם היו כשהם התארסו. גלויה מלפני קצת יותר ממאה שנה: הדיין קורא את ה"תנאים" בצד הגברים, אבות החתן והכלה. כשמאחור, החתן הצעיר שאינו כובש איפוקו, ו"תוקע" עיניו בהכלה הנאה והחסודה הנמצאת מעבר לשולחן בצד הנשים. מאחורי הכלה, שני המחותנות כשביד האחת מהן מוכנה הצלחת לניתוצה על הרצפה בקריאת "מזל טוב". בל נשכח גם את שני זוגות הדודים והדודות. הנוכחים אף הם. הופה. רק רגע. הניצב ליד הדיין, בראש השולחן, מיד אחרי שבירת הצלחת יקבל הוא מכל צד את חלקו בכך וכך דינרים, דמי השדכנות... והעיקר מזל טוב. בורא עולם בקנין השלם זה הבנין.
 

א77

New member
סיפור מיוחס, עקב הבטחתי במסר אישי ל

אז הנה לך ידידי המיוחד. ממלא מקומו של הבעל שם טוב היה רבי דוב בער המגיד ממזריץ´ בילדותו נפלה דלקה בבית. משהבחין בדמעות שנקוו בעיניה של אמו למראה הלהבות והעשן. פנה לאמו בנחמה: הרי אמא יקרה, לא כך חנכתנו?! והרי מדובר בעצים ואבנים. השם נתן והשם לקח [והשם יתן -א77] ואין זה יאה לבכות על דברים פיזיים אלו. לא על כסף וזהב בוכה הנני, אמרם האם. בוכה אני על ספר היחוס שעבר במשפחתנו מדוד המלך ועדאליך בני יקירי. ועתה כולו עלה בלהבות. ועל דא, וודאי קא בכינא... אם כך מבין אניי לצערך. ענה הילד דבו בער. ברם מנעי קולך מבכי ועינייך מדעה, כי מבטיח אני לך, שממני יחל יחוס מפואר ... ואכן המגיד שמילא את מקומו של הבעל שם טוב. ילד את רבי אברהם "המלאך" [הטמון בפאסטוב-חארקוב באוקראינה] המלאך ילד את רבי שלום מפרוהובישט [הטמון בפרובישט שבאוקראינה] לרבי שלום היו שני בנים, רבי אברהם ואחיו רבי ישראל מרוזין. וכך החלה השושלת.
 

avitalit

New member
תודה על הסיפור ושאלה :

הבחור שבא בברית הנישואין הינו חבר בפורום שלנו ? או היה בעבר ? בכל מקרה שלח לו איחולי מזל"ט !!! וברכה שיחודית לעם היהודי : שיזכה להקים בית נאמן בישראל ! ומהי הברכה ?(פרוש אחד קטן ופשוט מיני רבים ...למי שלא מכיר ) - להקים בית : פרושו להוסיף עוד נדבך בבנין עמנו - נאמן בישראל :(כמו "נאמן למקור") פרושו שיראה דרכי אבותיו וידאג להמשכיות השושלת .
 

א77

New member
לא!!!!!!

הוא שייט לו בארכיון הפורום הרבה. עקב מקרוב אחר תגובותיי בנושא משפחתו של הקרני רא"ם. אבל את אפו הוא לא הוציא ולא הראה לאף אחד כאן. תודה על הברכות. אמן משורש נאמן
 
מכירה את הסיפור מאור הגנוז...../images/Emo63.gif

של בובר, מומלץ בחום להכרת עולם החסידות. שלכם חנה גונן
 

א77

New member
אם הנך מכירה את הסיפור

אז הנה מצבתו של רבי אברהם המלאך, בנו של המדובר המגיד רבי דוב בער ממזריץ´. הקבר נמצא בפאסטוב שבאוקראינה. אולי כשעה וחצי עד שעתיים מקייב. לא זיסער צילם את התמונה, כי אם א 77 אגב התמונות באופק שייכות לקבר אחר. ועוד אגב. המלאך לא נקבר במקום זה. אלא לאחר שנים נאלצו להעביר גופתו הקדושה ממקום שנקבר [באותה עיר] למקום זה. אז שבת שלום
 
למעלה