סודיום במרק עוף

איה50

New member
סודיום במרק עוף

אודה לכם אם אוכל לקבל הסבר מה זה מונוסדיון גלוטומין, כפי שנאמר לי זה מאוד לא בריא, וברצוני לדעת מה יש בתוכו ובכלל מה זה. בתודה מראש איה 50 .

0 אור 0

New member
תוספות מיותרות

המונוסודיום גלוטמט זו תוספת כימית שמיועדת להגביר את הטעם של המזון - לא סגורה אם יש את זה במרק עוף, אבל בגדול היה מקובל בעבר להכניס את זה כמעט לכל מזון תעשייתי, היום מפחיתים את השימוש בו כ מסתבר שיש אחוז גבוה מאד באוכלוסיה שרגיש/אלרגי לחומר הזה בגדול, אבקת מרק הינה משהו שבנוי בעיקר מתוספות מיותרות - צבעי מאכל, מלח, כימקלים של טעם וריח.אני רחוקה מאד מהאורגניות אז מדי פעם גם אבקתמרק מגיעה אל פי, אבל זה בהחלט מוצר בעייתי ומיותר מבחינות רבות. ממש כדאי לעבור למרק אבן משובח ומזין.

מאיר72

New member
בשביל מה לגעת בזה?

הרי להכין ציר עוף זה לא קשה בכלל והרבה יותר טעים, בריא ומזין.

dudusapir

New member
ציר עוף

זה לא קשה! אבל קשה להגיע לטעם מספיק חזק כדי שישמש לרטבים ומרקים ולכן משתמשים באבקת מרק.

מאיר72

New member
יותר פשוט יותר, לצמצם את הציר לרבע מכמות

הנוזלים ואז זה מספיק חזק טעים יותר טוב.

0 אור 0

New member
הסוד הוא בפטרוזיליה

בתקופה מסויימת בחיים סבלתי מנפיחות ובצקות, והשתמשתי בתרופת הסבתא הידועה של חליטת פטרוזיליה. הייתי מוכנה נפשית לשתות משהו מגעיל לחלוטין ולהפתעתי גיליתי שהטעם הוא של מרק עוף. אין הרבה חורף אז לא יוצא לנו לאכול הרבה מרק , אבל באמת שאפשר להכין המון מרקים משגעים בטח בלי אבקת מרק ואם כבר מדברים, אז גם לא חייבים עוף - מרקי ירקות משילובים שונים יוצאים משגעים. ואם אתה מדבר על תיבול - אז באמת שלא צריך את אבקת המרק - אם אתה רוצה אפנה אותך לשף הבית שלי, שידריך אותך בשימוש בתבלינים ועשבי תיבול לכל תבשיל שעלה בדעתך

0 אור 0

New member
כל אחד והשגעונות שלו

אני אישית לא מסוגלת לאכול מרקים בקיץ

ממש לא צריך...

עד כמה שאני זוכר, מדובר בחלק מחומצת אמינו, שיכול לעבור את מחסום ה-BBB ולהגיע למח, ולכן לגרום, בין היתר, לכאבי ראש. פעם גם אני האמנתי שכדי שאוכל יהיה טעים חייבים להוסיף לו אבקת מרק, אבל אז גיליתי שני דברים- א. תבלינים מצויינים (כמון למשל, או קארי, ותערובות נוספות, כמו בהרט או חוואייג') שעושים נפלא לאוכל. ב. את הטעם האמיתי של האוכל. למשל- קישוא. ממש טעים כשהוא כמעט "נקי" מתבלינים. לא חייבים לטשטש את הטעם בכימיקלים...

למעלה