סודות ושקרים

AYELET1

New member
סודות ושקרים

בכתבה זו מדובר על נושא הסודות - סודות מהסביבה, סודות במשפחה וכו´ - והשקרים הנלווים לכך. למה מסתירים סוד? בגידות, סודות הקשורים במשפחתולוגיה, בושה והכחשת האמת (גם כלפי שומר הסוד עצמו), צורך בשליטה (ידע זה כוח...) ועוד סיבות רבות ומגוונות האם זה מועיל? מה הנזקים העלולים להיגרם משמירת הסוד לאורך זמן ( לחץ נפשי כתוצאה מכך, עלול להביא למחלות פיסיות )? האם במסגרת גילוי סודות, כדאי לגלות לבן הזוג המקורנן את היותו נבגד? כל זה ועוד, בכתבה. מוזמנים לחוות דעתכם ואולי לגלות כמה סודות

yalyul

New member
מוטו לחיים - בלי סודות ושקרים../images/Emo70.gif

האמת ככל שתהייה כואבת מעמידה מולינו תמונה מציאותית להתמודדות. אני יכולה להתמודד עם מה שאני יודעת, לפעמים קשה
ובכל זאת מוצאים בסופו של דבר את הדרך להתמודד.
איך מתמודדים עם שקר שמתגלה? בדרך כלל מקטינים את העניין עצמו - ומגיבים קודם כל לפעולת השקר, מעורבים בכך רגשות עזים של כעס, זעם ובוז לשקרן...
מה השגנו? במקום לפתור בעיה ענינית אנחנו מתמודדים עם תוצר הלוואי של השקר - מעוות לא? בזבוז זמן ואנרגיות אמוציונליות ככה לא בונים

AYELET1

New member
תלוי מאד האם השקר יועיל

דובר בכתבה על בגידות. נראה לי הרסני לספר דבר כזה לבן הזוג (בפרט אם כל העניין הסתיים) , רק כדי לטהר ולמרק מצפון למשל. הדבר עלול להביא ליצירת פצע אנוש. מצד שני מה שסיפרת על בנך, זו היא אופרה שונה לגמרי, שבה ההכחשה עלולה רק להזיק.

למעלה