סודות וזוגיות

love and life

New member
סודות וזוגיות

גיליתי שלחברה שלי יש מייל סודי שהיא מחביאה ממני.. תמיד דיברנו שביננו אין סודות, אבל היום התברר לי בוודאות שלא כך. היא עדיין לא יודעת שאני יודע.. מבחינתי זה משבר אמון, זה כמו שיהיה לי טלפון סודי שעליו היא לא יודעת על קיומו... נוסף על כך בימים האחרונים עושה רושם שהיא יותר מידי "עסוקה" עם הפלאפון שלה.. אני כבר שעות שוקל אם להגיד לה ואם כן אז איך?

seeyou

New member
"תמיד דיברנו שביננו אין סודות"../images/Emo12.gif?

דבר ראשון קבל על הבוקר אקסיומה לחיים "שקר זאת תכונה מֻבְנֶת בגנים של בני אדם" דבר שני תמיד תחשוב על מה אתה תפסיד ביחס למה ש אתה תרוויח (ולא להיפך) ברגע שתפתח את הפה.
יוסי.

מריוס זכריה

Member
מנהל
מותר שיהיו לאדם סודות

וזו לא פגיעה באמון. ולא רק זאת: חייבת להיות לכל אדם פינה פרטית משלו. אם אתה "לא מרשה סודות" אתה פוגע בפרטיות שלה ומביע בזה חוסר כבוד. ואם היא הסכימה לכאורה לעקרון הזה, רוב הסיכויים שזה היה בגלל שהיא הבינה שלך קשה לקבל פרטיות בצד השני. והעיקר הוא זה: אם לך יש בעיות של חוסר אמון, אולי נפגעת בעבר - אז דע לך שהתיקון הוא לא בזה שהיא תהיה חסרת סודות, אלא בזה שאתה תטפל ותתגבר על החרדות שלך, אחרת זה יחזור אליך כבומרנג (הנה זה כבר מתחיל...)

יש הבדל..

כל אחד צריך פינה פרטית משלו. אבל לא צריך להסתיר את זה. הבעיה היא לא העובדה שיש תיבת מייל "נסתרת". עצם החיפוש, החשד - מצביע על בעיה. הצורך להסתיר - בעיה. אבל כמו תמיד, יותר קל להסתכל על הסימפטומים מאשר לחקור מה הבעיה באמת.

love and life

New member
נכון

אין לי בעיה שלאדם יהיו סודות ופרטיות, לכל אחד מאיתנו צריכה להיות זהות עצמאית.. הבעיה לדעתי מתחילה בסודות שקשורים למערכת יחסים שלדעתי לא צריכות להיות קיימות. העניין הוא לא עצם קימו של המייל אלא הסיבה שבגללה הוא קיים... היא משתמשת במייל כדי לשמור על קשר עם חברים לשעבר וכל מיני ידידים.. אני לא יודע בדיוק מה יש במייל ואני לא מתכוון לנסות ולגלות... בתחילת הקשר הסכמנו "לשים את הכל על השולחן", ולא לשמור סודות אחד מהשני... ברגע שאחד הצדדים מסתיר משהו אני חושב שיש לזה סיבה...

מריוס זכריה

Member
מנהל
כן, השאלה היא מה הסיבה

זה יכול להיות שיש מה להסתיר או שזה יכול להיות שיש חבר קנאי ומלחיץ...

יעל717

New member
מייל סודי??? למה החלטת שהוא סודי?

רק בגלל שאתה לא יודע על קיומו-זה עוד לא אומר שהוא סודי.אתה חושב שהיא חייבת להגיש לך דף עם רשימת כל תיבות הדואר שהיו לה ו\או שיש לה?ממש לא. יש הרבה אנשים עם כמה כתובות דואר אלקטרוני וזה לא בשביל להסתיר משהו ממישהו.לדעתי,אין פה סוד גדול ובטח שלא שקר.תדבר איתה על זה כדי שתבין שהייתה לה שום כוונה להסתיר ממך דברים ותשכחו מזה. אבל-אתה חייב לטפל בבעיה גדולה מאוד שיש לך - חוסר ביטחון.אתה ממציא תאוריות קונספרציה :מייל סודי,"עסוקה " עם פלאפון שלה,משבר אמון....כל אישה שפויה תברח ממך מהר מאוד. אתה "חונק",נודניק וחסר ביטחון - אלו לא תכונות שנשים אוהבות. אמון הינה תודעה המבטאה יחס כלפי המציאות.אתה מפרש מציאות כך שאף פעם לא תצליח לתת אמון באף אחת\אחד.אתה חייב טיפול פסיכולוגי.

love and life

New member
אני מייד מתקשר לארבאנל ומאשפז את עצמי...

איזה מרירות.... איזה מרירות... מעניין איך ממיל אחד הצלחת להסיק כ"כ הרבה מסקנות..

czar

New member
איך גילית?

לך אין שום סודות ממנה? שום כלום?? ילדותי משהו להגיד "בלי סודות"....

love and life

New member
תגובה

אין לי שום סודות שקשורות למערכת יחסים, אני לא מסתיר ממנה מיילים, ידידות וכו.. אני כן משאיר לעצמי דברים שקשורים לחברים קרובים שלי אבל מלבד זה, אני כמו ספר פתוח... לגבי איך שגיליתי, זה התחיל בשינוי התנהגות שלה.. מבחורה שכל הזמן דאגה לסגור את המיילים שלה בכל פעם שהייתי באזור פתאום היא התחילה להשאיר את המייל כל הזמן פתוח, אחרי איזה חודש שמתי לב שהיא בכלל לא מקבלת מיילים למייל הזה... (אולי מייל בשבוע). אתמול היא פלטה משהו על זה שמישהו ניסה לפרוץ לה לחשבון מייל בזמן שהיא היתה בעבודה ואז סיפרה לי שהיו שם איזה 20 מיילים שהיא לא קראה.... ששאלתי איזה מייל היא התחמקה... בהתחלה החלטתי לא להגיד כלום כי אני ממש לא יודע מה להגיד אבל זה די מציק...

ההתלבטות שלך מובנת

היא לא יודעת שאתה יודע כי המעקב שלך אחריה היה חשאי - "סוד", אם תרצה. לדרוש ממנה הסברים יחייב אותך, בעצם, להודות שגם אתה הפרת את ההסכם - מן הסתם יתחיל דיון איזו הפרה יותר חמורה אבל מה זה משנה - הסכם ששני הצדדים אינם יכולים לעמוד בו הוא הסכם גרוע. בקיצור - רוצה לברר איתה מה הסיפור עם המייל הזה? תשאל. אני במקומך לא הייתי מעלה את קיומו של ה"הסכם" בהקשר הזה.

ענתי410

New member
שלום לך !

הבסיס לכל זוגיות בריאה הוא כנות ופתיחות. לפעמים זה לא נעים ואולי אפילו מפחיד, אבל כשפותחים את כל הלב-את הדברים הטובים וגם את הדברים הלא טובים-חששות,חשדות,חוסר אמון, קינאה וכו'- מגיעים ליותר הבנה ואינטימיות. אם תשבו על כוס קפה ותיפתח אליה עד הסוף עם כל הרגשות (בלי האשמות כמובן ), תגלה את האהבה הגדולה שיש ביניכם, או ההיפך חלילה.. בקיצור, לך על זה ואל תחשוש ממה שיקרה אחר כך- בכל מקרה מאותה נקודה שבה אתה נמצא כרגע אי אפשר להמשיך ביחד-הזוגיות חייבת להתבסס על יושר ופתיחות ביניכם. בהצלחה, ענת.

love and life

New member
תודה

אני אקח כמה ימים לארגן את המחשבות ואנסה לדבר איתה בצורה הכי לא ביקורתית שיש... אני יודע שזאת הדרך הנכונה אבל כ"כ הרבה דברים לא מסתדרים לי במערכת היחסים הזאת שלפעמים אני "נדלק" מכל דבר. חששות - אין לי יותר מידי.. פשוט אין לי כוח להתעסק עם הדברים האלה, אבל ללא ספק שאני צריך לעשות משהו בנידון... תודה ענת, ותודה לכולם.

chenby

New member
אם

אתה נדלק מכל דבר, אז איך היא הבעיה? האם אסור שיהיה לה אי מייל שלא תכיר? לי בעצמי יש כמה מיילים שאני לא מכירה אז לכעוס על עצמי? ממליצה לך לא להתעסק עם הדברים האלו, גם מפני שאין לך פשוט כוח להתעסק איתם, וגם כי כל ההתעסקות הזו היא ממילא בראש שלך הרי עם המחשבה על המייל שלה- אתה מוטרד, כשאתה לא חושב על המייל שלה -אתה לא מוטרד- לכן אני שוב שואלת - אז איך המייל הוא הבעיה? או החברה שלך? מה שאתה צריך לעשות בנידון הוא ללמוד מהי מראה ביחסים, להבין מה הציפיות שלך מבת זוג- ומה הציפיות שלך מעצמך - כלומר מה שאתה מצפה ממנה- זה רק דברים שאתה עושה בעצמך... קוראים לזה אינטגריטי.. וכמובן לשים לב שהמחשבות שלך - הן רק מחשבות, הן לא המציאות או האמת - אלא המחשבות שלך על המציאות או האמת, ולעולם אתה לא מוטרד מהמציאות כמה שאתה מוטרד מאיך שאתה חושב שהיא צריכה להיות.

ענתי410

New member
אחלה,שיהיה בהצלחה! ועוד משהו..

כדאי שתדבר על כל הדברים שלא מסתדרים לך במערכת היחסים מתוך רצון ומטרה למצוא פתרון שמתאים לשניכם.

למעלה