סוג שמן ל X EVO 250

nadavcj

New member
סוג שמן ל X EVO 250

אני לפני טיפול 10,000 ראשון בקטנוע שלי. המוסכניק שלי טוען שהגדרת היצרן היא החלפת השמן במנוע כל 10,000 ק"מ לשמן סינטטי. הוא ממליץ להחליף כל 5,000 ק"מ לשמן חצי סינטטי. אשמח לדעתכם ולהסבר מדוע. תודה
 

פרארי1

New member
המוסכניק שלך צודק

היצרן דורש שמן סינתטי מלא בצמיגות 5W40 והחלפות כל 10K קילומטר. אם בא לך להחליף כל 5K (ואני מכיר אנשים שעשו את זה), הקטנוע ישמח, אבל עדיין אתה חייב לשים את השמן הסינתטי כי ככה תכנן היצרן את המנוע. אם זה טיפול ראשון, סביר שאתה עדיין באחריות, אז בוודאי שלא כדאי לסטות מהמלצות היצרן, אבל גם אחרי תום תקופת האחריות לא הייתי חוסך בשמן, בסך הכל כ-100 שקל כל 10K קילומטר זה זניח.
 

nadavcj

New member
אז אם אני מבין אותך נכון

אתה ממליץ בכל מקרה להחליף לשמן סינתטי מלא? מה דעתך לגבי החלפה לשמן חצי סינתטי כל 5K?
 

פרארי1

New member
סינתטי מלא

תחליף מתי שבא לך ולא יאוחר מפעם בכל 10K קילומטר. דעתי לא ממש חשובה, דעת היצרן נחרצת נגד חצי סינתטי במקרה הספציפי של ה-XEVO.
 

nadavcj

New member
יש לך מושג במקרה

איפה אני יכול למצוא מפרט יצרן באינטרנט? אגב, תודה עד כה
 

גולאץ

New member
כל מוסכניק שדיברתי איתו

(ודיברתי עם שניים וחצי!) אמרו שהקסבו רגיש *מאד* לשמן ששמים בו. בטווח זמן מסוים: למה למצוא את עצמך פעמיים במוסך עם פעמיים הוצאות וסיכוי שמשהו יתפשל בגלל שמן לא מתאים.?!
 

gilwalla

New member
מנצל"ש - האם נכון גם לגבי דגמים אחרים...

של פיאג'ו (הווספה)?
 

פרארי1

New member
אם מדובר בווספה GTS 250 או 300, אז כן

למיטב ידיעתי, נכון גם לסדרת הבברלי.
 

gilwalla

New member
תודה


 

ז ר ח

New member
לא מכיר את המוסכניק שלך, אבל

בסילבי שלי הוראות היצרן היו שונות מהוראות היבואן. אם הייתי הולך ע"פ הוראות היבואן, הייתי משלם פי 3 על עלויות טיפולים. לך ע"פ הוראות היצרן. כל השאר רק רוצים להוציא ממך כסף.
 
למעלה