זה באמת תלוי
אני אישית למדתי בשיעורים (לא פרטיים) בבית ספר במשך כמה שנים טובות ואני לא מתחרט על זה בכלל אם הייתי מלמד את עצמי זה היה לוקח יותר זמן (סביר להניח, אבל יש סיכוי שזה היה בעצם לוקח פחות זמן, לא יודע), אבל בסופו של דבר הייתי מגיע לאותן מסקנות, כי בסופו של דבר הגעתי למסקנות האלה בגלל שראיתי ונחספתי להרבה דברים, לא בגלל שניסיתי הרבה דברים. בצורה וירטואלית מאוד מומלץ ללמוד תוכנות מחשב, דרך אגב - באופן אוטודידקטי למי שזה מתאים לו. אני עושה את זה כל הזמן, זה הרבה יותר טוב מאשר ללמוד עם ספר או ללמוד בכיתה (זה גם יותר זול). דרך אגב, אני יודע שאני מתעסק עכשיו בסמנטיקה,אבל מה שהצעת לא קשור לאוטודידקטיות. אוטודידקטיות היא לימוד עצמי לימוד בעזרת מנחה, אפילו אם הוא וירטואלי, הוא לא לימוד עצמי. לימוד עם ספר הוא לימוד עצמי, למשל. בשביל ללמוד רישום לא חייבים אפילו ספר, אפשר פשוט לרשום ולרשום ולרשום עד שמבינים דברים וככה מתקדמים. מן הסתם זה לוקח יותר זמן מאשר לימוד עם מורה/מנחה. מה שאתה מציע זה לימוד וירטואלי, שזה כמו לימוד בכיתה, רק שהכיתה היא המחשב. זה רלוונטי בדיוק כמו לימוד חי, אבל זה לא מתאים לכל אחד. בקיצור זה באמת תלוי.. בכל מיני דברים, אבל טוב שיש אופציות.