סוג של

orkerist

New member
סוג של ../images/Emo32.gif

אני מחפש מורה טוב לאיור ורישום באיזור השרון... יש למישהו משהו להמליץ לי? בתודה:)

HackMachine

New member
רעיון

אם אתה לא מוצא, אתה יכול לחפש VIDEO TUTORIALS ברשת (כאלה בתשלום). יש גם "בתי ספר" וירטואלים שהולכים איתך צעד צעד כמו מורה פרטי.

apathic

New member
לא נראה לי כ"כ...

באופן כללי, רישום לומדים רק במציאות ולא במחשב - יש לזה אין סוף סיבות. האינטרנט והמחשב לעולם לא יוכלו להשתוות ללימוד בעולם האמיתי - של אמנות. אין מה לעשות. אם אתה רוצה ללמוד פוטושופ, תלמד באינטרנט, אבל רישום זה לא משהו שאפשר לעשות מול המחשב וזה לא משהו שאפשר להעביר דרך המחשב - בטח לא כמו במציאות. לא חייבים ללמוד עם מורה פרטי, יש שיעורי רישום בכל בית ספר לאמנות/עיצוב (בצלאל, שנקר, אבני, המדרשה, מנשר... יש עוד). לצערי אני לא יכול להמליץ על מורה פרטי כי לא יצא לי ללמוד באופן כזה מעולם. בהצלחה, בכל מקרה..

apathic

New member
זה באמת תלוי

אני אישית למדתי בשיעורים (לא פרטיים) בבית ספר במשך כמה שנים טובות ואני לא מתחרט על זה בכלל אם הייתי מלמד את עצמי זה היה לוקח יותר זמן (סביר להניח, אבל יש סיכוי שזה היה בעצם לוקח פחות זמן, לא יודע), אבל בסופו של דבר הייתי מגיע לאותן מסקנות, כי בסופו של דבר הגעתי למסקנות האלה בגלל שראיתי ונחספתי להרבה דברים, לא בגלל שניסיתי הרבה דברים. בצורה וירטואלית מאוד מומלץ ללמוד תוכנות מחשב, דרך אגב - באופן אוטודידקטי למי שזה מתאים לו. אני עושה את זה כל הזמן, זה הרבה יותר טוב מאשר ללמוד עם ספר או ללמוד בכיתה (זה גם יותר זול). דרך אגב, אני יודע שאני מתעסק עכשיו בסמנטיקה,אבל מה שהצעת לא קשור לאוטודידקטיות. אוטודידקטיות היא לימוד עצמי לימוד בעזרת מנחה, אפילו אם הוא וירטואלי, הוא לא לימוד עצמי. לימוד עם ספר הוא לימוד עצמי, למשל. בשביל ללמוד רישום לא חייבים אפילו ספר, אפשר פשוט לרשום ולרשום ולרשום עד שמבינים דברים וככה מתקדמים. מן הסתם זה לוקח יותר זמן מאשר לימוד עם מורה/מנחה. מה שאתה מציע זה לימוד וירטואלי, שזה כמו לימוד בכיתה, רק שהכיתה היא המחשב. זה רלוונטי בדיוק כמו לימוד חי, אבל זה לא מתאים לכל אחד. בקיצור זה באמת תלוי.. בכל מיני דברים, אבל טוב שיש אופציות.

hayenau

New member
בנוסף..

גם התבוננות, ז``א כדי לצייר נגיד גוף נשי.. להתבונןתחילה על קווים דומים באישה:חזהדומה לטוסיק בקוים אז אפשר להתאמן עליהם יותר(כי זה מענייןיותר). כך אפשר לתפוס גם עץ, להתבונןכדילזכוררצוי לא לבהות ,זה משהו אחר..

apathic

New member
אני שוב עושה את זה, אבל שיהיה..

כדי ללמוד רישום באופן עצמאי אתה צריך באמת לעשות את זה באופן עצמאי=בלי עזרה. סרטונים/ספרים/מורים (וירטואלים או לא) הם לא לימוד רישום באופן עצמאי כי אתה מקבל הנחיה מגורמים כלשהם, בדיוק כמו שמקבלים הנחיה (מסוג אחר אומנם) ממורה. יש אנשים שילמדו יותר מהר עם סרטונים מאשר עם מורה בכיתה או מורה פרטי אפילו. לימוד רישום באופן עצמאי כולל בדיוק שני דברים: 1- לרשום המון, וכמה שיותר דברים 2- להתעניין בטכניקות שונות וברישום בכלל (בלי זה לא תגיע רחוק, מן הסתם) כל השאר כבר אמור לזרום באופן טבעי בעיקרון, כשלומדים עם מורה עושים את כל זה - אבל באופן יותר ממוקד. מה שאומר בקיצור, שלומדים יותר מהר ומשתפרים יותר מהר - כל עוד עושים את מה שהמורה אומר ולא מתעצלים. אני שונא מסגרות, אבל בכל מה שקשור ללימודי אמנות אין לי בעיה עם זה (כל עוד המורה טוב).

HackMachine

New member
לא מדוייק

לימוד עצמי לא דווקא מכריח שתלמדי הכל לבד בלי שום השפעה חיצונית. מי אי פעם שמע על צייר שלא ראה שום ציור לפני כן (חוץ מציורי מערות). וזה קביל לכל תחום לא דווקא ציור. לימוד עצמי זה לא להמציא את הגלגל מחדש, זה פשוט לקחת את עצמך בידיים וללמוד באופן עצמאי בלי מסגרת מסודרת. זה כמו ללמוד באוניברסיטה הפתוחה. נותנים לך ספרים אבל את כל השאר את עושה לבד. VIDEO TUTORIAL זה בדיוק אותו הדבר, זורקים עלייך חומר ומה שתעשי איתו זה כבר עניין אישי שלך. אף אחד לא בודק אותך אם את באמת עושה את זה נכון או נותן לך הערות ומכוון אותך לצעד הבא. הלימוד הוא עצמי. לא שאני לא מסכים איתך שבשביל ללמוד לבד צריך לצייר הרבה לבד, אבל גם בלימוד עם מנחה צריך לעשות בדיוק את אותו הדבר. ככה שזו לא ההגדרה של לימוד עצמי.

apathic

New member
שני דברים

דבר ראשון - ציינתי שצריך לראות דברים, זה לא משהו שאפשר להמנע ממנו וההפך - זה מאוד חשוב דבר שני - כן ,זה מה שלימוד עצמי אומר. לא סתם משתמשים במילה "עצמי". זה אומר "לבד". בלי "עזרה". אני לא חושב שצריך מילון בשביל להבין את זה... אל תתווכח אפילו. אם אתה רוצה תתווכח עם המילון. אני מכיר אנשים אוטודידקטיים, וכל הקטע הוא שאף אחד לא לימד אותם, הם פשוט הסתכלו בספרים וטיילו בעולם וראו דברים. ככה זה עובד, ויש מלא אמנים כאלה במאה השנים האחרונות (גוגן, ואן-גוך, ועוד הרבה אחרים ובימנו בכלל יש מלא). אפשר להיות גם אוטודידקט וגם ללמוד מאנשים, בו זמנית, אבל אז אתה בעצם רק חצי אוטודידקט (אני מודה שאני כזה). לזה אתה מתכוון, אז אני רוצה שתבין שזה לא אותו דבר. זה כמו להשוות שוקולד איכותי לשוקולד פרה אדומה. שניהם יכולים להיות טעימים או לא טעימים, תלוי מי אוכל אותם, זה סובייקטיבי, אבל בסופו של דבר הם לא אותו דבר וזה ברור.

HackMachine

New member
אגב

אתה בעצם אומר שאוניברסיטה פתוחה (לא מה שיש במכללות, אלא הדבר האמיתי) זה לא לימוד עצמי?

apathic

New member
זה לא מה שאמרתי

ידעתי שתציין את זה, כי ניסחתי את זה לא נכון בפעם הראשונה... בעע. מה שכן אמרתי זה שלימוד דרך ספרים יכול להיות אוטודידקטי אבל לא כשמדובר ברישום... למשל ללמוד HTML דרך ספרים זה אוטודידקטי, כמו גם מתמטיקה ועוד כל מיני דברים כאלה שהם די תבניתיים. רישום זה אמנות - אי אפשר להכניס את זה לספר (למרות שיש הרבה ספרים כאלה, שכולם זבל... בערך כמו הספר לימוד של מרוואל של "איך לצייר קומיקס". הכנסה של ציור למושג של תבניתיות זה פשוט מגוחך, אנחנו לא רובוטים - כל אחד צריך לפתח סגנון משל עצמו, אחרת זה סתם משעמם...). אוניברסיטה פתוחה - אני אחזור על זה כי זה כנראה לא עבר עדיין... לא לומדים רישום באוניברסיטה פתוחה. זה לא כאילו שאפשר לעשות מזה תואר. פפפט. הלוואי.

HackMachine

New member
טכניקה זה משהו שבהחלט אפשר ללמוד מספר

אני למשל למדתי כמעט הכל לבד, אבל פה ושם נעזרתי בספרים שנתנו לי כילים שאולי לא הייתי חושב עליהם (או שהיה לוקח לי הרבה זמן לעלות על זה). אני לא רואה את זה שונה מללמוד מתימטיקה, זה טכני וזה טכני. החלק ה"אומנותי" זה גם ככה לא משהו שאף אחד יכול ממש ללמד אותך, אבל אפשר ללמד אותך מה נראה "נכון"... ואת זה אפשר ללמוד גם מספר וגם ממורה.

apathic

New member
תגובה אחרונה בהחלט. ממני.

ספרים לא יכולים לתת לך פידבק, זאת הסיבה היחידה שהם פסולים בעיני בנוגע ללימוד של כל אמנות פלסטית באשר היא. יש סיבה מאוד טובה לזה שרישום צריך ללמוד עם מורה - משמעת היא דבר מאוד חשוב, עיצות והכוונה הם אפילו יותר חשובים - לא תקבל את אף אחד מהדברים האלה בספרים כי זה שונה אצל כל אחד ואחד. מן הסתם בגלל שכל אחד הוא ברמה אחרת ומצייר אחרת. ועכשיו אני באמת צריך לדעת - למה אתה בכלל מתווכח איתי אם מעולם לא למדת עם מורה? אין לך איך לגבות את המילים שלך. אתה סתם זורק השערות. גם אני למדתי רישום לבד - בהתחלה - בגלל זה אני שלא מתקדמים מהר בצורה כזאת. בקיצור - לכו תלמדו רישום, זה ישנה את החיים שלכם. זה חובה לכל מי שמצייר קומיקס. התוצאות מדברות בעד עצמן.

HackMachine

New member
אני עוד אגרום לך להגיב

מצד אחד אתה טוען שללמוד מספר שמסביר לך איך לעשות X זה לא למידה עצמית ומצד שני אתה עכשיו אומר שספר לא יכול לתת פידבק ובעצם אתה רומז שזה כן למידה עצמית (ככה זה משתמע). ובהודעה הזאת אתה בכלל רומז שאמרתי שלמידה תחת מורה זה דבר רע ואין לי מושג מאיפה הבאת את זה. אני לא מבין על איזו עמדה אתה בכלל סגור. כל הפואנטה שלי היא שאוטודידקציה זה שבן אדם יכול ללמוד לבד בלי שיכוונו אותו בדיוק מה הוא עכשיו אמור לעשות. בלי קשר לזה, זה שלא למדתי ציור עם מורה לא אומר שלא למדתי בחיים שלי עם מורה. מי לא יודע מה זה בית ספר. אני אישית לא אוהב את זה כי אני חושב שאין כמעט מורים טובים ואני מעדיף ללמוד בעצמי. זה חלק מהאופי שלי. מעולם לא אמרתי שלימוד עם מורה זה דבר רע, זה פשוט לא בשבילי. אני לא יודע איזה "השערות" בכלל העליתי כי כל מה שרשמתי זה שללמוד מטוטוריאלים זה כחלק מהמושג של למידה עצמית. אם התוצאות מדברות בעד עצמן? זה כבר נושא לויכוח סובייקטיבי לחלוטין. אני יודע שאני מרוצה מההתקדמות שלי במיוחד כשאני מצייר אולי פעם בשבוע כי פשוט אין לי זמן לזה וזה לא הקריירה שלי.

Burzum111

New member
מה ההבדל בין ציור לרישום?

באנגלית יש drawing, sketching and painting. בעברית רק(?) ציור ורישום. רישום זה עיפרון= drawing, ציור זה צבעים= painting. מה זה סקצ'ינג? או doodling?

giri

New member
doodling = לשרבט

להכנת סקיצה (sketching) אין ממש מילה משל עצמה.

אמיר0

New member
הממ...

doodle - שרבוט. קשקוש ללא מטרה sketch - מתווה. סוג של סקיצה. drawing - רישום. ציור ב"מדיה יבשה" כגון עפרונות ועטים. בד"כ עם דגש על קווי מתאר. painting - ציור. שימוש בצבע מלא בכדי ליצור יצירת אמנות פלאסטית. הכוונה לצבעים כגון צבעי מים, אקריליק, שמן, צבע מלא וגם דיגיטאלי.

למעלה