סוג של תעלומה

elad218

New member
סוג של תעלומה

בתור מי שבקיא בצורה מוגזמת מדי בכל פרט ופרט בעלילה של 'איך פגשתי' יש עניין שמציק לי, שאלה שמעניינת אותי, יו ניים איט... בפרק 13 של העונה השנייה בארני אומר בשיחה עם לילי שהוא בן 31. בפרק 18 של העונה החמישית בארני גורם לעוד פרחה אקראית לחשוב שהוא ניל ארמסטרונג וטד אומר לו שלא יכול להיות שהוא הצליח לעשות את זה, הנחיתה של ארמסטרונג על הירח הרי קרתה 7 שנים לפני שהוא נולד. בחישוב פשוט, בארני נולד ב-1976, מה שאומר שבעונה החמישית הוא בן 34. יש לנו הבדל של 3 עונות בין הפרקים, כלומר פחות או יותר 3 שנים, אז הנתונים מתאימים. סחתיין לכותבים על הקונסיסטנטיות. אבל! בפרק 12 של העונה השנייה (וגם אחר כך בפרק עם ה-ייפס) בארני מספר לחבורה שהוא איבד את הבתולין בגיל 23. בפרק 22 של העונה הרביעית מארשל מכין טבלה שמחשבת את אחוזי ההצלחה של בארני עם נשים ב-16 השנים בהן הוא פעיל מינית. שוב החישוב די פשוט, רק שהפעם הוא מראה לנו שבעונה הרביעית בארני בעצם בן 39
אז... בן כמה בארני?

ש י ר ד ן

New member
../images/Emo209.gif תראה, יש המון פאקים בכל סדרה

יש אתרים שלמים שעוסקים בזה... אז אפשר להתעלם, כי בתכלס זה לא משנה במיוחד, או שאפשר להתייחס וזה סתם קצת הורס לדעתי, אבל גם לא משנה במיוחד... או, וזה הכי סביר, שטד לא זוכר מילה במילה ובדיוק מתי קרה כל דבר כל כך הרבה שנים אחרי (סתם הסבר שאני נותנת לעצמי). הרי הרבה פעמים הוא מודה שהוא התבלבל ושמה שהוא אמר קרה בכלל בזמן אחר או שקרה אחרת, כמו בפעם הראשונה שהוא מספר על העז או על מתי שלילי וברני רבים והוא לא זוכר מי רב עם מי ולמה. פשוט הוא לא תמיד מודע בכלל לזה שהוא טעה

elad218

New member
כמובן שיש פאקים פה ושם

אבל, לפחות לי זה נראה ככה, 'איך פגשתי' היא סדרה שחשוב לה להראות רמה יותר גבוהה של עקביות מסתם עוד סיטקום והם לפעמים גם מעלים קטעים מעונות קודמות ונותנים להם הסבר (בפרק The Front Porch למשל עשו את זה מצוין) אז כשיש פאקים כמו עם המברשת שיניים של מארשל ולילי זה באמת מטורף וקשה למנוע את זה, אבל זה נראה לי בסיסי להיזהר כשזורקים תאריכים ומספרים שנוגעים לגיל של הדמויות... לגבי ההסבר שלך – האמת שההסבר שאני נותן לעצמי זה שטד מספר לילדים שלו מה קרה בצורה די כללית ואנחנו פשוט רואים את מה שקרה באמת, בהרבה יותר פירוט. הוא הרי לא מספר להם את הדיאלוגים בין הדמויות בדיוק כמו שהם קרו ומתאר להם את ה-setting (אני לא מכיר את המילה לזה בעברית) של הסיפור בכל רגע ורגע. בגלל זה אני חושב שגם הקטעים האלה שהוא שוכח מה קרה זה פאק בסדרה, כי שמענו לאורך 6 העונות שמות של עשרות בחורות שבארני שכב איתן, אבל פתאום טד לא זוכר את השם של בלה בלה. כמובן שהוא לא זכר אף אחד מהשמות של הבחורות של בארני אבל זה לא הפריע לנו לראות איך בארני קורא להן. מה נשתנה? אז זה לא באמת הסבר טוב. אני לפחות מקווה שזה לא הסבר טוב, כי אם כן אז זה אומר שאנחנו צריכים לפקפק בכל דבר שאנחנו רואים בסדרה

ש י ר ד ן

New member
../images/Emo209.gif ממש לא מסכימה.

אתה צודק שצריך להיזהר בקטע של גילאים וזה, אבל קורה... מה שאני לא מסכימה איתך עליו זה ההסבר שלי. טד מספר לילדים ב=ד=י=ו=ק מה קרה כמו שהוא רואה את הכל. למשל בפרק הראשון בעונה החמישית, כשרובין וברני עושים את "השיחה", הוא אומר להם שרובין אמרה עליו כמה מדהים הוא היה כשהם היו ביחד וזה, ואפילו מוסיף שהוא לא היה בחדר לשיחה הזאת אבל חייב לדמיין שהיא אמרה משהו בסגנון, אפילו שלנו ברור שהיא לא אמרה את זה. הדיאלוגים לא באמת היו כמו שהוא מציג אותם. ושוב אזכיר את הפרק בו הוא מדבר על הריב של לילי וברני, שאנחנו רק בסוף הפרק מגלים שהיה בתקופה אחרת לגמרי, תוך כדי הפרק רואים את מה שהוא מספר באותו רגע, כמו שברני הוא זה שנעלב מלילי ולא להפך וכו'. או בפרק האחרון בעונה הרביעית כשהוא רב עם העז, רואים את המריבה כמו שהוא זוכר אותה, והוא גם אומר את זה. ככה שכן, לפני דעתי אנחנו רואים את זה בדיוק כמו שטד זוכר את זה, ולא כמו מה שקרה באמת.

elad218

New member
גם אני ממש לא מסכים

אבל אני חושב שעדיף שפשוט נסכים לא להסכים כי בבירור אנחנו ממש לא באותו ראש ולא נגיע לשום מקום. אני יודע לזהות מטרה אבודה מראש. זו גם הסיבה שאני לא ממחזר (חידה: מי מהדמויות חתום על הציטוט המודגש?)

Montelimar

New member
אכן

אני זוכרת שהוא אמר את זה... אבל לא יודעת באיזה פרק ובאיזה הקשר.

bep2cell

New member
אולי...

זה בכוונה? בכל זאת, זה בארני... אולי אנחנו לא אמורים לדעת בן כמה הוא באמת

Montelimar

New member
לדעתי זאת הייתה טעות של מרשל

הוא ספר את השנים מהרגע שבארני היה בן 18 כנראה.. במילא החישובים שלו לא היו כאלה מדויקים. P:

מה יא

New member
לי יש גם שאלה../images/Emo96.gif

שקשורה קצת
אוקיי אז היום דיברתי עם אמא שלי על איך פגשתי את אמא, שזה כבר נחמד
והיא גילתה לא מזמן שרובין היתה בהריון בעונה הרביעית.. ואז אמרתי לה שגם לילי, אז היא שאלה למה לא שילבו את זה כבר בעלילה כמו שעשו בכל מיני סדרות... כי זה הכי מתבקש שללילי ומארשל יהיה כבר תינוק מלפני שתי עונות בערך. ואז חשבתי כזה... אתם חושבים שהם תיכננו הכל מראש? שיש להם את העלילה הכללית בראש והם רק כותבים פרקים כדי שיהיו מצחיקים? כאילו, זה הסבר הגיוני לא? כמו בהארי פוטר

or19951

New member
לדעתי זה לא מדויק

ברור שהם יודעים מה עומד לקרות, הרי זה מה שהופך את הסדרה למיוחדת - האיזכורים של הדברים שעומדים לקרות בהמשך או שכבר קרו. מהכתיבה של הפרק הראשון הם יודעים מי האמא, אין לי ספק בכלל. הם גם יודעים שמארשלילי יהיו מתישהו בהריון, שיש את הכאפות, שיש את הכפילים וכו'... אבל לדעתי הם לא יודעים בדיוק מתי. הם פשוט כותבים ומתי שזה נראה להם נכון הם מכניסים את זה לעלילה.

bep2cell

New member
לא בטוח...

לדוגמה בפרק 11 בעונה בשלישית, הלא הוא the platinum rule יש פלאשבק של בארני משנת 2005 שהוא משתמש בו באייפון, למרות שהאייפון יצא רק ב2007 אבל אני מניח שדברים חשובים באמת לעלילה הם כן מתכננים (ומצלמים) מראש..

elad218

New member
לא כל כך הבנתי

איך זה קשור למה שהוא כתב. כאן אתה מדבר על חוסר תשומת לב לפרטים בפלאשבק, מה הקשר לתכנון מראש?

l i o r a n g e

New member
הדמות של ברני כ"כ מורכבת

שיש ה-מ-ו-ן פאקים. דוגמאות: אני לא זוכרת באיזה פרק אבל הוא מזכיר את זה שהוא לא יודע לנהוג בעונה החמישית כשמרשל ולילי רואים את ה"דאבלגנגר" שלו הוא נוהג במונית. בפרק עם הקלטת שהוא שלח לחברה שלו [כשהוא היפי] הוא מזכיר שברגע שהוא יצא מבית הקפה הוא רואה עלון למכירת חליפות והוא ישר מסתפר והופך להיות אוסום ובפרק שהם הולכים לחדר כושר והוא מספר איך הוא איבד את הבתולים רואים אותו עדיין היפי...

l i o r a n g e

New member
אה,

וגם כל פעם שהוא זורק מספרים או אחוזים זה תמיד הצירוף של הספרות 8 ו-3 83, 8.3 וכו' וכו'

אבל לזה מרשל כבר עשה לו LAWYERED!

אני דווקא חושבת שזה הגיוני הקטע עם הנהיגה. הפרק שאומרים שהוא לא יודע לנהוג הוא האריבידיאצ'י פיארו [נו, החרטה עם הפיארו
] והוא העונה השנייה או השלישית... הפרק שהוא במונית זה בעונה החמישית. סביר להניח שהוא למד לנהוג בסופו של דבר.

Im All That

New member
אבל זה סתם להכנס לפרטים...

גם לא הראו לנו את הפעם ההיא שרובין הלכה לחרבן ולצחצח שיניים... בהרבה סדרות יש בעונות מתקדמות את הדמויות שלא יודעות לנהוג ואז בהמשך רואים שהם כן, אבל לא מראים שהם למדו וכו' כי זה סתם להכנס לפרטים לא מעניינים

למעלה