סוג של סקר\משאל

תשובות לשאלות כאלה אינן יכולות להיות מוחלטות

בדרך כלל.

וכמאמר רחל, רק לספר על עצמי ידעתי.
אילו לא הייתי נולד כחרדי, אין סיכוי שהייתי עושה את מה שאני עושה היום, מו"ץ, מג"ש וכו' וכו'.

במקום בו אני נמצא היום, איני יכול לעשות שום דבר אחר (ויש המון דברים שהייתי רוצה לעשות). כל מה שאעשה יתפרש כירידה עצומה, ובמידה מסוימת זה יהיה דומה ליציאה בשאלה בריש גלי.
איני יכול להיות היום אדריכל, רו"ח, עו"ד, אינסטלטור, מתכנת, קופאי, ברמן, איש עסקים (המשקיע את כולו בכך. גם היום יש פה ושם, כנהוג במחוזות אנ"ש, ובדרך חז"ל: לסייע ביד אלה הרוצים לעשות פרקמטיא עם ת"ח
, אך להיות "סוחר" - ח"ו...) וכו' וכו'. שום דבר.

האמת היא שאפילו דברים ששייכים במגזר כמלמד וכו' - גם איני יכול לעשות, מהטעם הנ"ל.
איך אמרו? הרבנות מקברת את בעליה. אם התכוונו אלי - צדקו.
הסתכלות זו מביאה אותי לא פעם למרמור עז.

מה שמעודד אותי, קצת, זה הצד השני:

מצד שני, במצב הנתון יש גם הרבה חיובי. ב"ה (אוי, יצא לי...) יש פרנסה בכבוד, מעמד (ולאו מילתא זוטרתי היא, כנודע), וכן, בדרך כלל יש גם סיפוק מסויים וחדות יצירה במקום זה. יתכן וגם במקום אחר זה היה, ואולי אף יותר, אבל כשיש הישגים במקום העכשווי,יש בזה משום נחמה פורתא.

עם זאת, זו שאלה היפותטית כיון שסוף סוף אני כאן ולא שם, וגם אם הייתי שם מי יודע כמה הרפתקי היו באות עלי. בשאלתנו זו אנו דומים לנכה החי חיי צער (מלבד עצם מגבלותיו) על מה ש"אילו לא היה נכה, היה יכול לעשות...".
כשאני רואה את כנר על הגג אני מהרהר בכך שאת מרמורו "לו הייתי רוטשילד" הוא אומר בדרך שירה... אולי צריך ללמוד ממנו איך להתמרמר...

נו, ברור שגם בתור חסרת דת לא בטוח שחלומותיי

היו מתגשמים. לא זו הנקודה.
העיקרון הוא, כבני אדם נורמליים שיש להם את הרשות לחלום ולנסות לממש,
במה הייתם בוחרים?
אולי הייתם בוחרים במקצוע שבו אתם עוסקים, ואם כן, מה טוב!
אך אם בחרתם בו בגלל שיקולים של פרנסה, כי הבנתם בגיל שלושים שלימוד תורה הוא המצאה מכוערת, והחלטתם לצאת לעבוד אבל בגלל שיש לכם כבר ארבעה ילדים חיפשתם את המקצוע שצריך בו הכי פחות שנות לימוד וכושר ההשתכרות שלו גבוהה יחסית באופן מיידי, הרי נאלצתם, בגלל השנים שעברו עליכם בדת, לגנוז את חלום המימוש המקצועי שלכם, שלדעתי זה דבר חשוב בסדר יומו של בן אדם, ובעל השפעה גדולה על מצב רוחו וסיפוקו.

ושוב, כמובן שגם נטולי דת נאלצים לעמוד מול מציאויות שלא ממש נותנות להם את ההזדמנות לממש את עצמם מבחינה תעסוקתית.

זה היפותטי כי זה גם אינדיבדואלי

שמעתי פעם מסטטיסטיקאי שיצא בשאלה ונהיה לאיש עסקים מצליח בחו"ל ומרצה באוניברסיטה בארץ שאת הידע שלו בסטטיסטיקה הוא חייב לרעבע שלו שהיה מכה אותו כשהוא לא היה לומד כמו שצריך וכך הוא רכש יכולות למידה גבוהות, שבסופו של דבר הביאו אותו לאן שהביאו אותו.

שאלות על אילו הינו נולדים אחרים הם כל כך היפותטיות כי כל כך הרבע נתונים במשוואה היו אחרים
ובכל זאת נחמד לפעמים לחשוב על מה היה קורה אילו

חלושעס

New member
אני זוכר ששאלו את האמא תרזה איך הפכה לנזירה

והיא אמרה שבזכות הכומר שאנס אותה כשהיתה ילדה, היא לא רצתה שום יחסים עם גברים והפכה לנזירה. ואז היוצא ששב אמר לה שלבגוד בבן הזוג זה בדיוק כמו אונס, כך שבעצם היא היתה יכולה להיות אשת איש נאמנה אם אנ"ש היו דואגים לסגור את הסיפור בין כותלי השטעטעל.

(הומאז' למומיה26, אני מודע לכך שזה לא טוב כמו המקור)

אחרת9

New member
אין ספק שהיותי חרדית גדעה כמה חלומות יפים

אני לא יודעת אם הייתי היום רופאה כמו שחלמתי להיות בתור נערה, אולי הייתי משנה כיוון. מה שבטוח-העובדה שאני אשה חרדית מנעה ממני לנסות המון תחומים, ואפילו את את החשק לחלום.
אני מנסה להשלים את הפער היום, אבל חבל על דאבדין ולא משתכחין...שנות העשרה והעשרים נטולות הדאגה כבר לא תחזורנה.

לגמרי כן

רציתי להיות חילת. לא יודעת למה, אבל רציתי. ולא הייתי.
אולי הייתי מתקדמת בכוון הצבאי? מודיעין? משהו מהסוג?
רציתי ללמוד דברים שאני משלימה אותם כרגע בהפסד של עשור.
כי קודם כל דאגו שאלמד 'בסמינר טוב' לא משנה מה לומדים שם.
אחר כך תקעו אותי עם חתן. ואחר כך נגמרו החיים לזמן מה. ואחר כך הם התחילו שוב. (כל זה לקח עשור פלוס מינוס) נפלא.

שאלתי: את לא רואה את עצמך עוזבת וממלאת משאלות ליבך? זה נורא עצוב לי אם כך הדבר.

פשוט וברור שהדת דפקה לנו את הצורה באופן שאין

לנו כל תקומה .ובטח שאין תקווה

למעלה