סוג של התייעצות

• פותח הנושא birty
  • פורסם בתאריך

birty

New member
סוג של התייעצות

בשנה וקצת האחרונים חזרתי לעבוד בבדיקות תוכנה ידניות, לאחר חמש שנים בשיווק ותמיכה טכנית, בגלל שרציתי להימנע מנסיעות והאמנתי שטכנולוגית יהיה לי קל יותר.
קיבלתי את זה, אבל סבלתי קשות חברתית וניהולית והרגשתי שטכנית הלכתי אחורה. גם בתחום האישי אני נמצאת תחת עומס, לחץ וחוסר זמן קשה. אחרי תקופה של חודשים שניסיתי להתמודד בדרכים שונות נאלצתי לעזוב ולחפש מקום עבודה חדש.

השאלות שלי לדשא של השכן:
1. כמה יצא לכם לעבוד עם מנהלים שזורקים משימות עם מעט הנחיות ואז מתלוננים, צורחים ומשפילים כשהעבודה לא מבוצעת לשביעות רצונם? יש לציין שזה לא קורה כלפי עובד ספציפי ולא על ידי מנהל אחד (אלא נראה כתרבות ארגונית).
ברור שזאת שאלה כללית ולכל צד יש טיעונים משלו, השאלה איך מתמודדים אופטימלית במצב הזה?
ואיך עם בכלל מציגים זאת בראיונות במקום החדש?

2. הרבה אנשים עוזבים או נעזבים מהייטק בגיל מסויים. הבנתי שלמרות אתגר מקצועי (ולא רק כלכלי) אני מרגישה סוג של שעמום ופספוס. ברור שזה לא תמיד, הבעיה שהרבה פעמים הרגשתי שעבודתי לא באמת משמעותית ותורמת וגם התקשתי לעמוד על שלי כי הרגשתי כוחנות וזלזול מעמיתיי הגברים (ברור שלא תמיד ולא מכולם), שהם לא באמת הסבירו את טיעוניהם (שאולי היו באמת צודקים), אלא פשוט התעקשו ולפעמים חיפשו פשוט לחסוך זמן בלי להודות במפורש.
נושא האגו, התחרותיות, הכוחנות והזלזול (שוב פעם, לא מכולם! ויש לציין שגם נשים לא תמיד חפות מכך) אבל הרבה פעמים מעמיתים וממנהלים ישירים או עקיפים). התנהגות זו מאוד פגעה בי וייאשה אותי, במיוחד כי הרגשתי שאני מבלה זמן רב בסביבה רעילה ופוגענית. התחלתי לחשוב שבחרתי בתחום שלא מתאים לי כי תמיד אצטרך להילחם (ויש שיגידו שככה זה בכל עבודה ותפקיד) ובסוף היום אני כאדם לא באמת מעניין אף אחד, אלא רק התפוקה שלי באמת מעניינת את המעסיק והמנהלים שלי.

ברור לי שאי אפשר לשנות את המציאות, בליל להילחם ועליי למצוא דרך התמודדות אפקטיבית יותר. הגעתי למסקנה שהעבודה הזו פשוט לא מתאימה לי יותר.
השאלות (סופסוף! :))) שאני שואלת:
3. איך מתמודדים מעשית (עם תגמול) עם רגישות יתר? ומשיפוטיות? אגב זה גם מופנה כלפי עצמך ואז מגיעים למצב שאתה דורש הרבה יותר מעצמך ממה שאחרים דורשים ממך?

4. לאיזה תחום חופף (לאור התואר האקדמי והניסיון הטכני שיש לי) אפשר לשקול לעבור לעבוד ולהרוויח שכר סביר שיכלכל משפחה ממוצעת?

יצא ארוך.. בכל מקרה, תודה שקראתם!

choo

Active member
הצעה אחת עקרונית: לקחת אחריות על המשימות והגדרתן:

&nbsp
אחד הדברים שלמדתי עם השנים הוא לא לחשוש לשאול שאלות קונקרטיות, כאשר הדברים לא ברורים, בכל נושא שהוא, ובפרט בהגדרת משימות.
&nbsp
הגדרת משימות ברורה זה נושא שהרבה אנשים מחפפים בו, בגלל שזה מייגע ו/או בגלל שהם רוצים ש"זה כבר יקרה" ורואים בהגדרה ברורה סוג של דחיית תחילת העבודה.
&nbsp
לפיכך, כשאני מקבל משימה, אני משתדל לדאוג שהיא תהיה מוגדרת כמה שיותר טוב. אם היא לא מוגדרת טוב, אני דואג להגדיר אתה בעצמי ולוודא את זה מול מי שנתן לי את המשימה. אנשים שמתקשים להגדיר משימות במפורט - לרוב יתקשו פחות בקריאת הגדרה שמישהו אחר כבר כתב ובהערת הערות קונקרטיות על אותה הגדרה.
&nbsp
דוגמא פשוטה מעולם הבדיקות: קיבלת משימת בדיקה של פיצ'ר חדש, או בדיקת רגרסיה לפיצ'ר קיים שעבר שינויים פנימיים - דבר ראשון שעושים הוא ללכת למפתחים ולחקור לגבי השינויים והתוספות שהם מימשו, ומה הם כבר בדקו (כדי להימנע מבדיקות כפולות). דבר שני - כותבים תוכנית בדיקה ומבצעים רוויו שלה ביחד עם המפתחים ועם אנשי בדיקות נוספים (ראש צוות, מוביל טכני או קולגה). תוכנית הבדיקות מהווה למעשה הגדרה ברורה של העבודה. ואם מישהו אחר כתב את תוכנית הבדיקות ואת רק צריכה לבצע? אם היא לא מספיק מפורטת, כותבים אותה ביתר פירוט ומבצעים על זה רוויו באותה צורה.
&nbsp
לגבי מאבקים כוחניים - צריך תמיד להוריד את הויכוח לרמת העובדות, וניתן לבצע את זה לרוב על ידי שאילת שאלות פשוטות. דוגמא: כשמישהו אומר לי ש"זה ייקח הרבה זמן" - אני שואל "כמה זמן? יום? שבוע? חודש? שנה?". זה מאלץ את הצד השני לתרגם את האמירה הכוללנית שלו למספרים, או להודות שהוא לא יודע באמת את התשובה. דוגמא אחרת, כשמישהו טוען שצריך לבצע משהו ככה ולא אחרת, אני שואל "מה היתרונות של ה"ככה" לעומת ה"אחרת" - ומאלץ אותו לספק פירוט. לא צריך להתלהם ולא לצעוק, אלא לאלץ אנשים לחשוב רגע ולענות תשובות קונקרטיות. זה נוטה להוריד את רמת ההתלהמות (במיוחד אם שואלים את השאלות הללו בטון רגוע ובקצב דיבור לא מהיר מדי) ולהעביר את הדיון לפסים יותר מדידים ויותר השוואתיים. כל ביטוי בסגנון של "הרבה", "קשה מאוד", "יביא הרבה באגים" ושאר מילות תאוריות שלא כוללות מספר - אני תמיד מבקש לתרגם למספר. לא תמיד זה מצליח, אבל זה מצליח במספיק מקרים כדי לייצר סביבה רגועה יותר.
&nbsp
לגבי תחום נוסף להיכנס אליו - יש תחום שנקרא solutions - שבו עובדים מהנדסים טכניים, ומתכננים פתרונות מערכתיים שכוללים את המוצר של החברה, סביבת הלקוח ותוכנות צד ג שלקוחות נוהגים להשתמש בהן ביחד עם המוצר שלכם. איש בדיקות עם רקע טכני סיסטמי מספיק עמוק יוכל לעבוד בתחום כזה, לדעתי.

birty

New member
תודה רבה על התשובה המושקעת

בהחלט הולכת לנסות לאמץ את ההצעות.

מסכימה עם כל מה שכתבת, הבעיה במקרה שלי היתה שלמנהל לא היה זמן (וכנראה רצון) בלהיכנס לפרטים של המשימות ולתת תשובות ענייניות. עם הזמן והלחץ המתמשך איבדתי את הסבלנות ובעיקר תסכל אותי שלא הבנתי למה הוא מתנהג ככה ושזה פוגע בכולם (זאת אוירה כללית בצוות).

לאחר שדיברתי עם עמית ותיק הוא הסכים איתי שזאת בעיה/עובדה ידועה וכי אין מה לעשות איתה. היחס הזה (שהוא אגב מדבק לאנשים אחרים) תסכל אותי וגם הפריע לי להתקדם במשימות השוטפות (כששאלתי פרטים שלחו אותי לאנשים אחרים שחיפפו/שיקרו/ או פשוט אמרו לא יודע) ויער את האווירה. עיצבן אותי (כי ראיתי אנשים אחרים בצוות מאבדים זמן מיותר ומתסכל באותם נושאים (ציוד, הגדרותת מסמכים, עניינים טכניים מהוותיים לבדיקות, לו"ז מסודר, תעדוף משימות), וכששאלתי אותם למה לא עושים מזה הפקת לקחים - נאמר לי זה מה שיש, לא בא לי לחטוף מהמנהל, אבל הרוב פשוט אמרו אין מה לעשות (ממש לא נכון).
כשביקשתי מהמנהל ועמיתים פרטים - אמרו לי שאני קטנונית, נכנסת יותר מדי לפרטים ועוד כל מיני דברים...

האבסורד בסיטואציה שמהר מאוד ראיתי בעיות דומות בצוותים אחרים. המון פעמים אל תשקיע זמן בלחקור, ללמוד ולהבין - העיקר תבצע מהר. יצא לי לשמוע מהמנהל הבכיר של המחלקה (שבינתיים עזב) - המטרה שלנו להרוויח כסף ולא ללמד. זה הסביר לי מהר מאוד מדוע המפתחים די מתרחקים מאנשי הבדיקות ואנשי הגדרות. יצא לי להשתתף ביישיבה שאנשים פשוט לא נתנו אחד לשני לדבר, נכנסו אחד לדברי השני אבל הכי מורגש שכולם ניסו להתחמק מעבודה ואחראיות כלשהי ולא בדרכי נועם.

אחת המסקנות שלי מהמקום:
1. כשאדם רוצה לשקר ולהתחמק אם אין לך סמכות לא תצליח בחיים להוכיח משהו
2. רוב האנשים (תלוי אופי) שעובדים במקום עם תרבות ארגונית שאינה מאפשרת שקיפות, כבוד לזולת ומוכנות ללמוד מטעויות/תקלות, אלא עסוקה בלטאטא אותן ולצבוע הכל בורוד - הופכים לחלק מהתרבות (אחרת, הם לא שורדים במקום עבודה כזה)
3. החברות האלה לא מצליחות טכנולוגית ולא מצליחות עסקית
4. במקרה שלי, המנהל שלי הרגיש מאויים ממני וכנראה גם לא העריך אותי יותר מדי מקצועית (למרות כל מה שאמר לי, ראיתי שהרגיש הקלה כשהודעתי על עזיבתי)

BravoMan

Active member
לגבי המסקנות שלך:

1. גם כשיש לך סמכות, לא תצליח להוכיח כלום.
לכל היותר, תצליח להכריח את העובד לעשות משהו שלא רצה, אך הוא ימשיך "לחיות באמונתו".
&nbsp
2. לא משנה מה התרבות הארגונית: או שמאמצים אותה ומצליחים להשתלב בארגון, או שלא...
&nbsp
3. לצערי הרב, "הצלחה טכנולוגית" חסרת משמעות בעולם שלנו, וחברות כמו שתיארת לא פעם מצליחות עסקית, ואפילו מצליחות מאוד עסקית!
&nbsp
אין באמת קשר בין מצוינות טכנולוגית ותרבות ארגונית להצלחה עסקית בעולם שלנו.
&nbsp
4.... בהצלחה בהמשך דרכך! מקווה שתגיעי למקום נחמד יותר ...

הפרבולה

New member
יש קשר בין מצוינות טכנולוגית להצלחה עסקית

לדעתי יש קורלציה חיובית בין מצוינות טכנולוגית לבין הצלחה עיסקית. קורלציה חיובית לא אומר 100% התאמה ברור שיש עוד גורמים כמו שיווק טוב, מזל וכו.

לא עשיתי סקר אבל הגיוני שהסיכוי של מוצר טוב להמכר גדולים מהסיכוי של מוצר גרוע.
צריך כמובן גם להגדיר גם מה זה "מוצר טוב" או "מצוינות טכנולוגית" אבל איטואיטיבית זה די ברור מוצר טוב = ללא בגים , יחס ביצועים מחיר גבוה, נוח לשימוש, חסכוני ועוד תכונות "טובות" בהתאם לאופי המוצר.

יבגניי34

New member
זה תלוי בשוק ובמה פירוש ״מצויינות טכנולוגית״. יש דבר כזה שוק

לימונים. התחום שלי הוא שוק לימונים קלאסי, ואין בו שום קורלציה בין ״איכות המוצר״ להצלחתו, כיוון שלקונה אין שום דרך למדוד את איכות המוצר פרט לסיגנלים.

BravoMan

Active member
דווקא ממך לא הייתי מצפה לשמוע את זה...

לא אחרי שסיפרת פה שהחברה שבה אתה עובד מוכרת מוצר שבנוי על טכנולוגיה מתה, שהיצרן שלה כבר הפסיק תמיכה בה ועובדת די בנס, ועדיין לא מתכננת כלל להחליף למשהו חדש וטוב יותר.
&nbsp
וכל זה בלי לאבד אף לקוח, ועוד על מוצר שכנראה מאוד יקר!
&nbsp
אם נבחן כמה מהמוצרים הטכנולוגיים הנמכרים ביותר בעולם, נגלה שהאינטואיציה שלך שגויה לחלוטין.
השיטה הקפיטליסטית לא מעודדת ייצור של מוצרים איכותיים יותר, היא מעודדת צמצום הוצאות תוך הגדלת הכנסות כדי להגדיל את הרווחים.
&nbsp
וזה אומר שלרוב עדיף להשקיע בשיווק שימכור המון מוצרי זבל, מאשר להשקיע בעלות יצור של מוצר איכותי.
האופציה הראשונה היא WIN WIN: גם ימכרו הרבה, וגם כשזה יתקלקל ימכרו עוד דברים.

הפרבולה

New member
אתה לא מכיר את המוצר שלנו

הוא בעיני טוב מאד ללא בגים ידועים, לא יודע למה אתה מתכוון "טכנולוגיה מתה" אם אתה מתכוון ל MFC אז עדין מיקרוסופט תומכת בו . ה UI שלנו מגיב מהר ונוח. ואגב אנחנו לא עובדים רק עם MFC התחלנו לפתח תמיכה גם בעוד פלטפורמות .

מוצר איכותי נמדד גם במחירו ואם הוא זול אז זה גם יתרון.
נכון שמוצר לא איכותי וזול יכול לספק את הביקוש ולהביא רווחים נאים, ואם הלקוח מודע למה הוא מקבל ועל מה הוא משלם זה בסדר.

אבל החברות שנכשלות בד"כ הם אלו שמוכרות מוצר לא איכותי מבלי לידע את הלקוח על החסרונות, הלקוח לא מודע לעבודה שהיצרן לא מבין לגמרי את הצד הטכני ( חומרה\תוכנה) של מה שהוא מוכר, מעגלים פינות , לא מנסים לפתור לעומק בעיות, ואז מסתבר ללקוח שהמוצר "הזול" שקנה עלה לו ביוקר.

ויש לקוחות שרוצים מוצר איכותי עם 0 בגים וגם מוכנים לשלם על זה ( כמו הלקוחות שלנו )

BravoMan

Active member
נכון, לא מכיר את המוצר שלך.

אבל, אין דבר כזה "מוצר טכנולוגי ללא בגים ידועים".
אין.
&nbsp
תיקח מה שאתה רוצה: מ-Airbus 380 דרך טלפונים של Apple ועד לאחרוני האפליקציות - לכולם, ללא יצא מן הכלל, יש באגים ידועים.
&nbsp
זה טבעם של מוצרים מורכבים, ולא סותר את יכולתו של מוצר נתון לתפקד טוב, או טוב מספיק.
&nbsp
יכולתי להתווכח איתך על MFC עד מחר, אבל זה לא העניין פה.
&nbsp
אז במקום בוא נעבור למשהו ניטרלי - מכוניות.
&nbsp
תסתכל בכבישי הארץ: הם מפוצצים ברכבי מיני ממגוון סוגים.
קיה פיקנטו היה הרכב הנמכר ביותר בארץ לפני שנה או שנתיים.
&nbsp
אבל הנה עובדה שלא תראה בפרסומי היבואנים והמשווקים:
כמעת אף אחד מהדגמים הקטנים האלה לא עובר את רף הבטיחות האירופאי.
&nbsp
היית כתבה על זה לפני כשנתיים, רק דגם אחד גירד בקושי את רף המעבר.
&nbsp
אז הנה מוצר לא בטיחותי, שלא מפורסם ככזה, אבל הוא זול מספיק, ועושה את העבודה מספיק, ומכניס מלא כסף לחברות.
וזו הנקודה שלי - ככה בנויה הכלכלה השלנו, ובעצם כלכלה בכל המדינות המערביות.

הפרבולה

New member
לגבי המכונית אז זה רמאות ולדעתי עבירה פלילית

אם היצרן פרסם נתונים שיקריים על המצב הבטיחותי שלה. אני מניח שהמידע לא הוסתר על ידי היצרנים. אבל אולי היבואנים או מתווכים כלשהם בדרך הסתירו את המידע הזה.
היה מקרה של יצרן מכונית גרמנית (נידמה לי פולגספאגן ) שסילף נתוני זיהום אוויר של המכונית והיה רעש גדול ומנהלים בחברה אולצו להתפטר בעקבות הגילוי.

BravoMan

Active member
איפה כתבתי שהיצרן פרסם נתונים שקריים?

אני לא מדבר על מקרה של VW או מקרים דומים.
הוא אומנם רלוונטי, כי השיטה מעודדת מקרים כאלה, ועל כל אחד שנתפס, כנראה יש 10 שעדיין לא נתפסו, ואולי אף פעם לא יטפסו.
&nbsp
אבל אני פשוט מדבר על רכבים שאם לא תקרא כתבה ספציפית שתדגיש את ציון הבטיחות שלהם, אף אחד לא יסב את תשומת לבך לכך שהרכב לא ממש בטוח.
כמובן, עברה על החוק אין כאן - הרכבים עומדים בתקינה הבסיסית שהחוק מחייב, אבל זה המינימום.

yuval344

New member
נכון ויפה מאוד מה שאמרת על הכלכלה שלנו.

ואני חושב על זה בצורה הזאת :

אל תשים מכשול בפני עיוור - העניין הוא שיש מגוון של מכשולים (באגים, ידועים או לא זה פחות משנה, האם ידועים למשתמש - זה מה שחשוב), ומגוון כבדי ראייה.
לדוגמא תוכנות תלת מימד שמשודרגות כל שנה - המשתמשים הם סוג של עיוורים מתוחכמים. ה WORK AROUND הוא קדוש ואי אפשר לעבוד בלעדיו. רוב הבאגים לדעתי לא מתועדים.

ענין הבטיחות הוא קריטי כמובן, אבל אם תסתכל על התחום הרפואי תראה שקורה אותו דבר בדיוק. כאמור - הכלכלה שלנו.

birty

New member
מעניין

מסכימה איתך, רק לגבי "אין באמת קשר בין מצוינות טכנולוגית ותרבות ארגונית להצלחה עסקית בעולם שלנו." לא מבינה את ההיגיון פה?

הצלחה עיסקית מבחינתי היא חברה מרוויחה במצב הנוכחי, חברה מרוויחה בעבר וחברה עם פוטנציאל רווח בעתיד.

תרבות ארגונית כוללת הרבה דברים, אבל מבחינתי זה קודם כל אנשים עם ידע מקצועי טכני עם יחסי אנוש נאותים (לא חבריים), אבל כאלה שלא מרשים לעצמם לצרוח ולהשפיל עובדים אחרים, גם הכפופים להם. וכאלה שמבינים ש-WIN/WIN חיוני ביחסים בין אנשים.

עכשיו אנשים הם לא מכונות, ברור שיש כאן חופש פעולה רחב, אבל כשאני רואה מנהלים מאמצים אסטרטגייה של כיפוף העובד ואחר כך מנהלים אחרים מחקים אותם ואותם עובדים מכופפים את העובדים הכפופים להם... מה אמור לקרות בארגון כזה?
חוסר שקיפות, בינוניות כי קשה ללמוד מטעויות במצב כזה, אינטריגות בין אנשים

אז כן, תמיד אפשר לייפות ולצבוע את זה איך שרוצים, אבל כשהרבה מנהלים מתנהגים ככה, לא ברור לי (חוץ מאגו) מה יוצא להם מזה?
סליחה על ההשוואה, אבל זה ממש מזכיר אדם שהתעללו בו הופך למתעלל

BravoMan

Active member
יש רצוי ויש מצוי.

מה שקובע את רווחיות החברה, זה כמה היא מכניסה מול כמה הוצאות יש לה.
קוראים לזה מרווח הרווח, ואין לזה שום קשר לצורה שבה מתייחסים לעובדים.
&nbsp
(בעצם, לפעמים יש - כל פרוטה שחוסכים על עובד הולכת לכיוון הרווח)
&nbsp
את מוזמנת לקרוא סיפורים של עובדי Apple שמתפרסמים מעת לעת ברשת, במיוחד של עובדי מכירות ותמיכה שלהם, כדי לראות איזה משטר רודני ומפחיד סורר בתוך החברה הזו.
ועדיין, תודות למכונת השיווק הבלתי ניתנת לעצירה של החברה, היא מצליחה לגרוף רווחים מהגדולים בתחומה.
&nbsp
ספציפית לגבי התופעות שציינת:
צעקות הם חלק מהתרבות הישראלית, וממה ששמעתי ורעיתי פחות נפוצות, אם בכלל בחו"ל. כנראה קשור לכור ההיתוך החברתי שיש לנו בארץ, ותחום פיתוח תוכנה אינו מנותק מהמציאות הכללית.
&nbsp
לגבי שיטות ניהול, כל מקרה לגופו, ואין לי כוונה לנסות לנתח התנהלות מנהלים שאיני מכיר.
אציין רק, שכל עוד המוצר של החברה מגיע ללקוח ולקוח ממשיך לשלם, מבחינה העסקית שיטת הניהול מצליחה, ואיש לא ירוץ לשנות אותה.
&nbsp
זה מצער, ואני לא מצודד במצב הזה כלל, אבל זו המציאות.

birty

New member
האם עדיף להזכיר את המקום הזה בקו"ח?

אמנם שני וחצי זה חור גדול, אבל לא יודעת איך להסביר חוויה כזו בלי להעביר ביקורת על צד שלא יכול להגן על עצמו

Lhuna1

New member
1. אף פעם.

מבחינתי לא עובדים במקום כזה אם לא מאיימת חרפת רעב על משפחתך באותו רגע. טוב עשית שעזבת.
&nbsp
למחוק שנה וחצי מהקו"ח זה בעייתי כי כנראה ישאלו אותך על זה.
תצטרכי למצוא את הניסוח להציג את הדברים בלי להשמע משמיצה, לדבר על הצדדים החיוביים שכן היו שם, נגיד דברים חדשים שלמדת.
לספר מה עשית בפועל ומה כן היה מעניין.
כיוון שאת מתכוונת להתראיין לתפקיד שונה, את יכולה בשאלה "למה עזבת" להגיד שהבנת שאת רוצה לשנות כיוון ואז לדבר על המשיכה שלך לתחום החדש (אחרי שתחליטי מהו
)
אם ממש יתעקשו לחפור בעניין העזיבה, אני חושבת שמראיינת HR סבירה תצליח לקבל את זה בהבנה אם תגידי "תשמעי, האמת היא שהיה לי קצת קשה עם התרבות הארגונית שם... אני יודעת שזה לא עושה רושם טוב להגיד דברים שליליים, אבל לספר לך בכנות: היו שם הרבה צעקות וכוחניות, שזה פחות מתאים לאופי שלי."
&nbsp
זה כיוון מסוכן שיכול להוביל לשאלות המשך שיוציאו אותך לא טוב!
אבל, אם אין ברירה אז תנסחי את זה בעדינות ובצורה כנה, ואני מאמינה שמראיינת HR סבירה יכולה לקבל את זה בהבנה ולהאמין שנפלת למקום כזה לא באשמתך, ויש מצב שזה לא יפסול אותך בהכרח.
אבל כאמור - הייתי נכנסת לזה רק אם דוחקים אותי לפינה.
&nbsp
&nbsp

zaske

New member
יכול להיות שתחום ההייטק לא בשבילך, עם כל הצער שבדבר

לגבי שכר - ההייטק בכללי זה מושג רחב.
מחוץ להייטק -אין הרבה מקצועות עם שכר סביר.
מה עושים? אפשר להתפשר על מקום מגורים, ללכת ליועץ לתכנון כלכלת משפחה וכו׳ על מנת להבין איך להתקיים עם פחות.

user32

Well-known member
מנהל
עצה

אם יש לך יכולת לעשות הסבה להוראה אפשר להתפרנס מזה לא רע במיוחד ברמות הגבוהות יותר: מתמטיקה או אנגלית בתיכון. הביקוש גבוה, המשכורת לא רעות לאחר שצוברים קצת וותק ואפשר לעשות יופי של השלמות בשיעורים פרטיים.

S h a r k 1 8

New member
זה נכון.

הייתי מוסיף לזה גם בדיקת בגרויות בתקופת הקיץ. זאת תקופה שאין בה הרבה שיעורים פרטיים.
&nbsp

הצעה שלי - ללכת לייעוץ.

בכל מקום אפשר להיתקל בכוחנות, במנהלים שנותנים הרגשה לא טובה, מקרים בהם ההחלטות המתקבלות הן לא בהכרח הנכונות אלא אלה שנדחפו על ידי אינטרסטנטים.

אפילו הסבה להוראה היא לא בהכרח פתרון.
לפעמים יש אינטריגות בתוך הצוות, מנהלת שלא תסתדרי איתה, הורים שיבואו ויצעקו עלייך.
וממה ששמעתי - משרד החינוך הוא מעסיק כוחני ולא הגון.

ממה שכתבת - אני הייתי משקיעה את הכסף (נכון שזה לא מעט) בללכת לייעוץ. "מאמן", "פסיכולוג", יש כל מיני. מישהו שיעזור לך לפתח עמוד שדרה ועור של פיל

למעלה