סוג של בעיה

hamadmada111

New member
סוג של בעיה

לפני כמה שנים התעסקתי הרבה בעניין עם יומן זכרונות והכל, בחצלול הראשון איך שהבנתי שאני בחלום צלול ישר לא החזקתי מעמד התעוררתי מיד ועזבתי את הנושא לשנים רבות. כעת, יוצא לי לקרוא מידע על חלומות צלולים אבל אנ ילא מנסה בכוח לחלום אותם אני אומרת לעצמי אם "יצא יצא" בלי יומן זכרונות, בדיקת מציאות ווילדים מילדים וכאלה. היה לי חצלול ראשון ששבו פשוט הבנתי שאני בחצלול "סתם ככה" עשיתי בדיקות מציאות והיה די נחמד אפילו עפתי ממש הרגשתי את הרוח והכל. מאז יש בעיה שאני חושבת שאולי קשורה לכך שיש לי הפרעת קשב וריכוז ואני כל הזמן חושבת על דברים ועוברת מנושא לנושא בלי להפסיק. מדי מספר לילות שאני אפילו לא בטוחה אם אני ישנה או ערה אני רואה סרטונים שאני לא בהם. פעם למשל ראיתי דמויות של סדרת טלוויזיה שאני אוהבת מדברות ופתאום חשבתי שאני אולי חולמת,והבנתי שאני כן אבל אני לא הייתי שם! ניסיתי להכניס את עצמי לחלום אבל לא הצלחתי והתעוררתי ישר. מאז אני בעיקר רואה כל מני דמויות לא ברורות למשל היה לי סרטון שהוא כאילו רץ מהר אז אמרתי "האט, האט, וניסיתי לקרוא את הכתוביות ,כל מני דמויות (נראה לי מצויירות) רצו לפני ואני רק זוכרת שהיה לי מוזר שראיתי חתול רודף אחרי כלבחח. התעוררתי די מהר. גם הלילה פתאום ראיתי דמויות לא ברורות רצות מהר אז אמרתי לעצמי שאולי אני בחלום אז אמרתי לעצמי האט, הגדל מסך, הגבר צלילות ואז נזכרתי בכל והחתול מהפעם הקודמת ואז גםראיתי אותם שוב והתעוררתי קיצור החלומות שלי מוזרים, כי מלא דמויות עובות ליידי כמו סרטוני טלוויזיה אבל אני לא שם!!!מה עושים!

ravehor

New member
בטח תשמחי לדעת, את לא היחידה עם הבעיה הזו

קודם כל, אמרת שכבר היה לך חלום צלול איכותי ושעפת בו. אז אין לך מה לחשוש מדברים כמו "אולי אני לא יכולה, לא בנויה לזה" וכו' - מה שקורה לך עכשיו זמני בלבד ופתיר. לגבי הבעיה שלך, אין מנוס, הבעיה תיפתר בעיקר על ידי יומן חלומות ובדיקות מציאות. אי היכולת להשתתף בחלום, התעוררות מהירה, דברים לא ברורים - כל אלה נובעים ממודעות נמוכה יחסית ולחץ. יומן החלומות יעניק לך מודעות גבוהה יותר לחלומות שלך עם הזמן. וכמובן - את צריכה להתרגל להביא את עצמך למצב של רגיעה בחצלול, כי לחץ מביא גם הוא להגבלת המודעות ולהתעוררות. את יכולה להתאמן על זה במציאות, דמייני לעצמך שלמשל עכשיו גילית שאת נמצאת בחלום, נסי להרגיש את אותם דברים שאת מרגישה אז, ותמצאי דרך להירגע. אם תעשי את זה מספיק פעמים, זה יפעל בדומה לבדיקות המציאות ותמצאי שזה קורה לך אוטומטית בחלום. אחרי כל זה הבעיות האלה אמורות להיפתר. אם את בכל זאת מוצאת את עצמך צופה מהצד בחלום, עצרי רגע. עצמי עיניים, תיזכרי שאת נמצאת בחלום עכשיו, ושאין סיבה שתצפי בו מהצד. דמייני שברגע שאת פותחת את העיניים תהיי במקום כלשהו - ותאמיני בזה. ברגע שלא תחששי זה יקרה. עוד דרך היא לנסות לזוז ולהשתתף במה שאת רואה על המסך כך שאת נכנסת לתוך זה. מקווה שעזרתי, בהצלחה

DreamAlma

New member
יתכן ומה שאת מתארת הוא לא בדיוק חלום

היי, יש תופעה מאוד נפוצה שנקראת הלוצינציות היפנגוגיות, אני ממליץ לך בחום לקרוא על התופעה באתר חלומות ברשת. מנסיוני וממחקרים שקראתי אני לא חושב שיש קשר בן הפרעות קשב וריכוז לבין חלומות צלולים, אני יודע שאפילו אנשים הסובלים ה-ADHD מסוגלים להגיע לחלום צלול בצורה קלה יותר מאחרים. אז לדעתי אין מה להאשים את הפרעות הקשב בנושא זה :) אני חושב שהסיבה שאת לא נמצאת ב"חלום" זה בגלל שאת לא באמת חולמת את הסרטים שאת רואה אלה הוזה אותם. ישנם טריגרים שגורמים לנו להזות בלילות ( הרבה לא יודעים להבדיל בן הזיה לחלום ) ברובם הטריגר הוא לחץ נפשי, לא חייב להיות משהו רציני... זה יכול לנבוע מדברים כגון: מעבר דירה, תחילת עבודה, ריב, תחילת לימודים,פרידה מבן/בת זוג ועוד כול מיני דברים שנראים לנו שיגרתיים יש דרך מאוד פשוטה לבדוק את הנושא הזה, את יכולה לנסות ולהירדם ליד הטלויזיה כאשר היא דולקת על ווליום נמוך אך שעדיין תשמעי משהו במידה ואת "חולמת ורואה את הדמויות מוזרות/מצויירות וכו' ורק לאט לאט התמונה מתבהרת ( התעוררת ) אז זה בטוח הזיה. שווה לנסות כמה פעמים ולבדוק. גם אם זה חלום וגם אם זה הזיה אין הדבר מעיד על חלומות צלולים או על כל דבר אחר, תופעת ההזיה היא נפוצה מאוד ופשוט אנשים חושבים שזה חלום אלו שמבינים שזאת הזייה יכולים להנות ממנה מאוד מאוד מאוד :) יש גם לא מעט שאומרים שזאת תחילת הדרך ליציאה חוץ גופית. הכי חשוב להמשיך לחלום

DreamAlma

New member
יתכן ומה שאת מתארת הוא לא בדיוק חלום

היי, יש תופעה מאוד נפוצה שנקראת הלוצינציות היפנגוגיות, אני ממליץ לך בחום לקרוא על התופעה באתר חלומות ברשת. מנסיוני וממחקרים שקראתי אני לא חושב שיש קשר בן הפרעות קשב וריכוז לבין חלומות צלולים, אני יודע שאפילו אנשים הסובלים ה-ADHD מסוגלים להגיע לחלום צלול בצורה קלה יותר מאחרים. אז לדעתי אין מה להאשים את הפרעות הקשב בנושא זה :) אני חושב שהסיבה שאת לא נמצאת ב"חלום" זה בגלל שאת לא באמת חולמת את הסרטים שאת רואה אלה הוזה אותם. ישנם טריגרים שגורמים לנו להזות בלילות ( הרבה לא יודעים להבדיל בן הזיה לחלום ) ברובם הטריגר הוא לחץ נפשי, לא חייב להיות משהו רציני... זה יכול לנבוע מדברים כגון: מעבר דירה, תחילת עבודה, ריב, תחילת לימודים,פרידה מבן/בת זוג ועוד כול מיני דברים שנראים לנו שיגרתיים יש דרך מאוד פשוטה לבדוק את הנושא הזה, את יכולה לנסות ולהירדם ליד הטלויזיה כאשר היא דולקת על ווליום נמוך אך שעדיין תשמעי משהו במידה ואת "חולמת ורואה את הדמויות מוזרות/מצויירות וכו' ורק לאט לאט התמונה מתבהרת ( התעוררת ) אז זה בטוח הזיה. שווה לנסות כמה פעמים ולבדוק. גם אם זה חלום וגם אם זה הזיה אין הדבר מעיד על חלומות צלולים או על כל דבר אחר, תופעת ההזיה היא נפוצה מאוד ופשוט אנשים חושבים שזה חלום אלו שמבינים שזאת הזייה יכולים להנות ממנה מאוד מאוד מאוד :) יש גם לא מעט שאומרים שזאת תחילת הדרך ליציאה חוץ גופית. הכי חשוב להמשיך לחלום

למעלה