סוג טיפול.

סוג טיפול.

שלום לכולם. באתי להתארח לשאלה קטנה אשמח לעזרה. לאחר ישיבה ארוכה נוצרת אצלי בצקת ברגל וקשה לי לדרוך עליה לזמן קצר. הייתי אצל אורטופד ואובחנה אצלי דלקת בעקב הרגל. האורטופד אמר שיש לי רגל קצת שטוחה ובגלל זה הדלקת ונתן לי הפניה למדרסים. כמו כן הוא אמר לי לעשות קומפרסורים לרגל ולמרוח איזושהי סוג של משחה שלא לקחתי אותה עדיין וגם לא את המדרסים. המדרסים נראים לי מטרד רציני, להעביר אותם מנעל לנעל כל פעם, לא לכל נעל הם מתאימים, בקיץ לרוב אני הולך עם כפכפים, בקיצור לא הפיתרון בשבילי. הייתי רוצה לנסות פתרונות אלטרנטיביים רק שיש היום כל כך הרבה
שאין לי מושג מאיפה להתחיל ומה יותר מתאים לבעיה הספציפית שלי- דיקור, רפלקסולוגיה, שיאצו וכו'... מי יכול להיות לעזר בעניין??? תודה לעונים.

Assaf Feldman

New member
דיקור

אהלן עדיין מחפש שם, אכן ברפואה המשלימה מגוון של שיטות, אין אחת טובה מרעותה, כל אחת והאיכויות שלה. באופן אישי לדלקת בעקב כף הרגל אני ממליץ על דיקור אשר עוזר להזרים דם לאיזור הפגוע, משכך כאבים, ומוריד דלקתיות. לעיתים ניתן לשלב בטיפול משחות על בסיס צמחי מרפא המאיצות את תהליך הריפוי. בברכה,

אסתר84

New member
היי

בן כמה אתה?! למיטב ידיעתי פלטפוס (רגל שטוחה) לא יוצר בצקת... לא באופן ישיר. מה שיכול ליצור בצקת זה דווקא מצב שבו חוליות הגב התחתון פגועות וכתוצאה מכך הנוזלים (דם נוזלי לימפה) לא נמשכים מעלה בצורה יעילה. נכון שפלטפוס הוא עדות לפגיעה או פגיעה פוטנציאלית עתידית בגב אך האם כרגע בפועל יש לך בעיה שם? פריצת דיסק?... מדרסים זה חשוב כי הם כמו למעשה מעצבים את כף הרגל.. גם אם תלך עם זה בחלק מהזמן זה עדיף על כלום! אני ממליצה על רפלקסלוגיה משום שזאת מטפלת ישירות בכף הרגל... עבודה טובה תפזר את הבצקת, תטפל בגב... (שכנראה בכל מקרה יש לו קשר). יום טוב אסתר

אסתר84

New member
אגב

דלקת יכולה לנבוע מדורבן... מעין עצם אנכית שגדלה בסמוך לאזור העקב ומאחר ואתה דורך עליה נוצרת שם דלקת ויש כמובן כאבים. גם אם זה קשור לגב תחתון וגם אם זה דורבן לרפלקסולוגיה יש מה להציע. בי אסתר

שלום אסתר

אני בן 34. לגבי הקשר בין הפלטפוס לבצקת, זה מה שהבנתי מהאורטופד אבל אולי לא הבנתי אותו נכון... לגבי הגב- באמת יש לי קצת בעיה איתו בזמן האחרון-הוא נתפס לי לעיתים קרובות. לגבי המדרסים נראה לי שאני אקח את ההמלצה שלך, שמעתי אותה מעוד כמה מקורות. עכשיו איך אני בוחר מטפל מלבד המלצות של אנשים שאני מכיר. בתור התחלה הוא צריך להיות מקופ"ח לאומית כי יש לי ביטוח שם. השאלה היא האם לקחת מטפל שמתמחה ברפלקסולוגיה או מטפל כללי? למישהו יש המלצות על אחד שכזה?

אסתר84

New member
היי

הייתי ממליצה לך לקחת מטפל שמתמחה ברפלקסולוגיה . בקופת חולים לאומית יש מטפלים שמתעסקים ברפלקסולוגיה. לגבי איך לבחור... שאלת מיליון הדולר. אחרי מספר טיפולים תוכל להרגיש שיפור או לחלופין לא ולפי זה להחליט. בקופות החולים אין לך בד"כ מטפל קבוע ככה שזה לא רלוונטי. אם יש לך כיסוי מביטוח חיים פה נפתחת לך אפשרות להגיע לאיזה מטפל שתרצה בתנאי שהוא מוציא קבלה או חשבונית שכנגדה אתה תקבל החזר. בהצלחה אסתר

אסתר היקרה

מה שיכול ליצור בצקת זה דווקא מצב שבו חוליות הגב התחתון פגועות וכתוצאה מכך הנוזלים (דם נוזלי לימפה) לא נמשכים מעלה בצורה יעילה. נכון שפלטפוס הוא עדות לפגיעה או פגיעה פוטנציאלית עתידית בגב אך האם כרגע בפועל יש לך בעיה שם? פריצת דיסק?... לא הבנתי איך הגעת למסקנות הללו. מהיכן הידע הזה ?

אסתר84

New member
הי

לימודים רבים מאוד.. של רפואה משלימה... וניסיון בעבודה ברפלקסולוגיה. אם אתה מחפש את האימות ברפואה הקונבנציונלית לא תאמין... אבל אפילו שם האורתופד יסכים עימי.. שבוע נפלא. אסתר

0 אור 0

New member
אכן שאלה לא פשוטה

קודם כל חשוב להבין שהאבחון של האורתופד איננו אבחון שלם, ולכן גם טיפול לפי אבחון זה לא יפתור את הבעיה. הבצקת לא נגרמת מהדלקת (אולי להיפך) ושתיהן לא נגרמות מהרגל השטוחה - או לפחות לא רק ולא ישירות. הטיפול צריך להתחיל באבחון יותר מקיף, גם הוליסטי וגם קונבנציונלי (לבדוק גורמים לבעיה בזרימת הדם). החלק המסובך הוא בכך שיש כך כמה מרכיבים של האבחון שבאים מתחומים שונים מאד - כך מעסה רפואי או פיזיותרפיסט יוכלו לזהות אצלך גורמים אפשריים שקשורים ליציבה לא נכונה, לנקודות לחץ וטריגרים, אבל מן הסתם הם פחות יתייחסו להיבטים הוליסטיים, או להיבטים תזונתיים, וכמבן שצריך לשלול מחלות מסויימות שגורמת לבעיות בזרימת הדם ולבצקות. מה שאני מציעה זה שתחפש מטפל רב תחומי טוב באיזור מגוריך, אשר ינחה אותך, ויתכן שיפנה אותך להשלמת אבחון אצל מטפלים נוספים. בינתיים ודבר ראשון , אם עוד לא עשית זאת, לבצע אצל רופא המשפחה סדרת בדיקות מקיפות (דם ושתן) שתביא אתך אל המטפל בביקור הראשון.

בצקת

לדעתי כדאי ללכת לנטורופת כוון והוא מבין ברפואה מערבית ומכיר מספר שיטות טבעיות לטיפול בבעיה. אמנון בצלאל

יעל ND

New member
שלום לעדיין מחפש שם

הייתי ממליצה לך לשנות את ההרגלים שלך בעניין הנעליים וקודם כל לקנות את המדרסים. נכון, שזה לא תמיד נוח, אבל קודם כל הייתי מנסה פתרון הזה דוקא: 1.רגל שטוחה יכולה לגרום לדלקות קשות ולכאבים בלתי פוסקים ולפעמים אף בלתי נסבלים, כאשר מדרסים פשוט מונעים אותם. השימוש במדרסים פשוט. מספיק לך זוג אחד, שאתה פשוט מעביר מזוג נעליים ולזוג נעליים אחר. אתה רק תצטרך לזרוק את הכפכפים, זה הכל. אתה לא תלוי באף אחד, כלומר, אתה בעצם פותר את הבעיה לעצמך לבד. 2.ההשקעה היא חד-פעמית וגם כאן, מאחר ואתה קונה את המדרסים לא על דעת עצמך, אלא במרשם האורטופד, קופת חולים משתתפת בהוצאה. 3.מאחורי עצת המדרסים שקיבלת יש ניסיון של המון-המון אנשים, שמדרסים החזירו אותם לחיים ופתרו מכאבים. כמובן, אתה יכול ללכת, למשל, לרפלקסולוגיה. זה יכול להקל על הכאבים שלך זמנית, אבל לא ישנה לך צורת הרגל, כלומר, הבעיה תישאר איתך: רגל שטוחה - דלקת, שתחזור בתדירות זו או אחרת - כאבים שיתגברו עם הזמן. זה הרבה יותר מיתרד מלהעביר מדרסים מנעל לנעל, לא? חוץ מזה, אם אין לך בעיה כספית, אתה יכול לקנות גם מספר בלתי מוגבל של מדרסים, שיהיה לך לכל זוג נעליים.

0 אור 0

New member
מדרסים VS טיפול

קודם כל, אני לא נגד מדרסים באופן עקרוני. מדרסים מותאמים אישית (שהם יקרים בטירוף) יכולים לעזור לאנשים שסובלים מכאבים ששום דבר אחר לא עזר להם - לא רק ברגל, אלא גם בגב ועוד. אבל לדעתי, הם ממש לא הטיפול הראשון שהייתי הולכת אליו לבעיה של דלקת ושל בצקות שנוצרה ו/או החמירה מישיבה ממושכת. לדעתי נדרש כאן טיפול משולב שיכלול כמה מרכיבים שיתבררו לאחר האבחון, כמו למשל: רפלקסולוגיה, תזונה, צמחי מרפא, שמנים, הדרכה תנועתית להזרמה ולשיפור היציבה, עיסוי ו/או עיסוי לימפתי ...

אבחון

ואת האבחון מי עושה? מטפל כללי? האם המטפל הכללי הזה לא יגיד לי בהכרח שהשיטה שהוא מטפל בה היא הכי טובה? נראה לי אני אעשה מדרסים ואשתדל לתפקד איתם, יקר? זה משהו כמו 350 ש' דרך הביטוח של הקופה נראה לי מחיר סביר בשביל הבריאות, ובכל מקרה אני אלך גם לאיזשהו מטפל... ובלי לפגוע באף אחד התחום נראה מאוד לא מאורגן, וחבל. תודה על התגובות, מאוד עוזר לי.

0 אור 0

New member
התחום באמת לא מאורגן ויש לזה סיבה מהותית

בניגוד לרפואה המערבית שיש בה ממסד ומדרג מאד ברורים , וכללים לגבי מי בודק מה ומי עושה מה ואיך לאבחן (לא שתמיד עומדים בבמיטב של הכללים האלו, אבל זה סיפור אחר), הרפואה המשלימה היא לא שיטה אחת, אלא אוסף מגוון מאד של שיטות שונות. חלק מן השיטות הן מעמיקות ומקיפות וכוללות בתוכן תתי תחומים, חלק מהשיטות מתמקדות בנושא מסויים ספציפי (למשל העיסוי הרפואי שהזכרתי - שהוא מאד אפקטיבי בנושאים מסויימים, אבל בהחלט לא נוגע באחרים), השיטות מבוססות על פילוסופיות שונות מאד זו מזו וכך גם כלי הטיפול והאבחון - אם תיגש למטפל ברפואה סינית, הוא יאבחן אותך בשיטות שונות לחלוטין וידבר אתך בשפה אחרת מאשר מטפל ברפלקסולוגיה או בהומאופתיה. בפורום הזה אנו מנסים לחזק את המשותף, שהיא הגישה ההוליסטית המתבוננת על האדם השלם, אנו מנסים ללמוד זה מזה ולהבין זה את שיטתו של זה, אבל לא פעם יש כאן דעות שונות על אותו נושא, כי כל מטפל מגיע מהרקע של השיטה שלו. אז מה אתה צריך לעשות? אתה צריך להבין ברמה מאד שטחית את השיטות (אפשר לקרוא באינטרנט ופה בפורום ואח"כ לשאול שאלות מכוונות) על מנת לראות למה אתה מתחבר. לבחור מטפל טוב - הרבה יותר חשוב מאשר השיטה! - ולהתחיל בתהליך. אני לא יכולה לדבר בשם כל המטפלים בעולם, אבל אני ומטפלים טובים אחרים שאני מכירה, נוהגים לעתים קרובות להפנות מטופל למטפל אחר, כשאנו חשים שהיכולות שלו מתאימות יותר לבעיה או לאופי של המטופל. לפעמים מדובר ממש בהפניה שלך למטפל אחר, ולפעמים זה רק כהשלמה לטיפול. לדוגמא: לפני שלמדתי תזונה, קרה לי לעתים קרובות שהיה חשוב לי להפנות מטופל שלי (ברפלקסולוגיה ) לקבל גם יעוץ תזונתי. יחד עם זה, מטפלים ותיקים רבים ממשיכים ללמוד כל הזמן, וכתוצאה מכך הם הופכים למה שאנחנו קוראים "רב תחומיים" - עדיין אין אף אחד מאתנו שיכול לענות על הכל, אבל בהחלט יכולים לתת לך מענה במגוון כלים ושיטות שעומדים לרשותנו, בלי להריץ אותך ל 3 מטפלים שונים.

השתכנעתי לגבי המדרסים

נראה לי שאני אנסה זאת ואלך לטיפול במקביל לראות אם יש איזו בעיה אחרת ואני לא מטפל רק בסימפטומים שלה. תודה!

ינוקא1

New member
ממליץ על שילוב של

דיקור עם שיטת מגע כלשהיא (שיאצו \ טווינא\ רפלקסולוגיה \ עיסוי). לרוב המדקרים הטובים שאני מכיר יש גם ידע במגע.

kaya11

New member
אני ממליצה על טיפול באלקטרו קריסטלים

טיפול חדשני ולא חודרני שמאזן את האנרגיות בגוף ויכול לפתור את בעיה בקלות יחסית.

עוז46

New member
בצקת ברגלים

חילוף חומרים לקוי – חילוף חומרים מתבצע כאשר מחזור הדם תקין. בזמן מאמץ נעזר הגוף בעוד מנגנונים להגברת מחזור הדם. אדרנלין שמגביר פעילות לב וראה ומכווץ כלי דם . האטת חילוף החומרים בבטן (לא לאכול לפני מאמץ) אבל גם במנוחה בלי מישים ישנם מנגנונים שעוזרים בחילוף החומרים. הסרעפת שתמיד אומרים לנשום דרכה. תפקידה לדחוף ולעסות את הבטן, אבל גם את הלב והראות. בזמן ישיבה ממושכת איננו שמים לב שמנטרלים את נשימת הסרעפת לחלוטין. מחזור הדם נעצר כמאט לחלוטין לרגלים עקב התקצרות השרירים בזמן ישיבה (כשהשרירי מכווץ חילוף החומרים בו לקוי מאוד). ולחץ על נקודות חסימה כמו במפשעה (סתם עם החגורה היפה , ובכלל המודה של מכנסי ערווה לא נראה בריא) גורמות להצרות כלי הדם .ושוב כשהדם אינו זורם כשורה מיד מצטברים נוזלי בין תאים.(בצקות) לכן מומלץ לקום כל שעה (שמים שעון מעורר בתחילה, ואחר כך הופך הרגל), לעשות סיבוב או מתיחה, ומה הבטלנות הזאת? ללללעבודה. מקווה ששללת בעיות לבביות אצל הרופא המשפחה. ובוקר טוב לכולנו.

חילוף חומרים

מה שאתה אומר נשמע הגיוני ביותר. העניין הוא שאני כן קם כל פחות משעה אפילו (סתם בגלל שיש לי קוצים ב@#$). בעיות לבביות לא שללתי אבל לא הרגשתי בעיות מיוחדות איתו, אני גם משתדל לא לרדת משלוש פעמים ספורט בשבוע, בטלן אני לא בכל מקרה... תודה על ההתייחסות, שבת שלום.

למעלה