סוג דלק ל- CBF500

Zvir26

New member
סוג דלק ל- CBF500

שלום וחג שמח שאלת תם - איזה סוג דלק מתאים להונדה CBF500 שנת 2005 ? עד היום תידלקתי בבטחון מה באוקטן 96 עד שניגש אלי מתדלק שרירי בתחנת הדלק ותהה מדוע אני עושה זאת, הרי ידוע ש-"אופנוע כזה צריך דלק נטול עופרת" כלומר אוקטן 95 האם אני טועה בשימוש ב-96 ואם כן, האם גרמתי נזק? מעבדות לחרות.... תודה

right turn

New member
שים 95 , אין סיבה לתדלק ב 96

נזק? לא נראה לי אבל אני לא בטוח בזה יבואו המומחים ויגידו

h a j b i

New member
95, אין סיבה לתדלק 96

נזק זה לא יעשה אבל 95 טיפה יותר זול, 96 אמורים להפסיק למכור בכלל בקרוב והוא מזהם יותר בגלל העופרת.

M O R M

New member
אין עופרת בדלק 96 יש אשלגן

בישראל אין עופרת בדלק 96 כבר הרבה זמן. יש לתדלק 95 לכל אופנוע שאינו אספנות (לגבי אופנועי אספנות מעל 30 שנה יש להתיעץ עם מומחים) . אין נזק לתדלוק ב- 96 פרט למעט זיהום וליכלוך לא משמעותי. קוצה לדעת יותר? קרא את הקישור המצורף בסעיף אוקטאן. שאלות נפוצות בפורום אופנועים או ישירות בקישור לדיוני אוקטאן

Nihil F2

New member
ואם תדלקתי עד היום 96?

שמעתי שצריך לכוון מחדש את הקרבורטורים כשעוברים סוג דלק. זה נכון?

M O R M

New member
לא , זה לא נכון. לא צריך לכוון כלום.

פשוט תתחיל לתדלק 95 ושכח מהעניין (גם אין שום בעיה לערבב כל שלא חשוב כמה דלק יש לך במיכל.) תבין ההפרשים בין ה- 95 ל- 96 מינוריים מבחינת המנוע . ישנה סיבה נוספת מדוע כדאי לתדלק 95 . מיכלי חלק מתחנות דלק דולפים ומצטברים בהם מים. דלק 96 נמכר מעט מאוד ומתיישן במיכלים ויש סיכוי יותר גבוהה לאחוז מים גדול יותר במיכל כולל דלק ישן יותר. נ.ב. תוספת האשלגן (שהחליף את העופרת ) מיותרת למנוע שלך והיתה מיועדת בעבר למתן את נקישת שסתומי הברזל ומפחיתה שחיקה. רמת המתכות של היום והטכנולוגיה ביטלו את הצורך בשיכוך זה.

assaf87

New member
מה שאמרת על טכנוגלוגיה,

שהרמת מתכות של היום ביטלה את הצורך בשיכוך, מדובר גם על אופנועים לפי 8 שנים? שנת 2000 או רק חדשים?

h a j b i

New member
אתה בטוח בקשר לעופרת?

פשוט על ה-95 רשום שהוא נטול עופרת מה שגורם להניח שה-96 הוא עם עופרת והבנתי שזו הסיבה שהחליטו להוריד אותו מתחנת הדלק. יכול להיות שבאמת היה פעם. אגב כמו שאמרתי, 95 יותר זול ופחות מזהם ומאחר שרוכבים אוהבים להעלות את הטיעון של "דו גלגלי יוריד את זיהום האוויר" אז אין סיבה שהעובדה שדלק מסויים מזהם פחות לא תהווה שיקול משמעותי בבחירתו.

C O L T

New member
הוא בטוח. גם אני, בגבולות הסביר.היום יש אשלגן

אז אין ממש הבדל בזיהום, רק ריח של אבש"ש מהאגזוז. אני שם 95 בגלל המחיר.

GiladZX6R

New member
לא נראה שיש הבדל משמעותי אם בכלל בזיהום אוויר

בין שימוש ב95 או 96, ההבדל טמון בזה שבאופנועים/מכוניות עם ממיר קתליטי ושאר ירקות יש דרישה ל95 בלבד... וגם זה בהנחה ובעל האופנוע לא העיף את הממיר לטובת עוד איזה 2,3 כ"ס בסל"ד של 12,542

yarivos

New member
../images/Emo9.gif אבל אלה הסוסים הכי עליזים באורווה ../images/Emo3.gif

למעלה