סוגרים ועודף משקל

סוגרים ועודף משקל

שלום וחג שמח לחברי הפורום, קראתי כמה דפים הבוקר והתרשמתי לטובה מרצינות הפורום (אפילו הכנסתי למועדפים). כל הכבוד! אני מטפלת בעיסוי בשמנים ארומטים ועיסוי תאילנדי. יש לי מטופלת שסובלת מחוסר שליטה בסוגר של פי הטבעת ומתלוננת על צואה רכה כל הזמן. מלבד זה היא גם מעל 120 ק"ג ועוד שלל בעיות (לאו דווקא רפואיות) שלא אפתח כאן. היא אומרת שבקופ"ח הציעו לה כמה סשנים של שיאצו כדי לטפל בבעיית הסוגרים, אבל היא לא מוכנה לעבור למטפל/ת אחר/ת וסומכת עלי. יש לי מעט נסיון בשיאצו אבל הודיתי בפניה שאין לי את הידע כיצד מטפלים בשיאצו בבעיה שלה והבטחתי לשאול. הצעתי לה תרגילים לחיזוק שרירי הסוגרים ושרירי רצפת האגן והיא אומרת שהתחילה לתרגל ואף שמחה לגלות שהיא מצליחה לזהות את השרירים האלו בפעם הראשונה. מלבד זה היא רוצה ורוצה ורוצה (הרבה שנים כבר) להוריד במשקל, לצעוד ולעשות פעילות גופנית נוספת, וה"תרוץ" תמיד "אין לי כוחות" ואני מבינה אותה עם שלל הבעיות שהיא מתמודדת איתן יום יום. השאלה היא - האם אתם יודעים על איזה מרידאנים ונקודות לחיצה עובדים בשיאצו שמשפיעות על הסוגרים? אשמח לקבל כל עזרה/עצות/הערות/הארות בנושא. תודה
נילה

חסר הרבה מידע, כמו גיל, היסטוריה

רפואית (מערבית), אם היא אחרי לידה/ות, ולא מעט פרטים על המצב הנפשי (מאוד חשוב!). באופן כללי ובלי להתחייב, הייתי בודק אם יש חולשה במערכות הקשורות לאלמנט האדמה (טחול וקיבה), ומנסה לחזק אותן (אם אכן יש שם חולשה). אבל מה שיותר חשוב (לי) הוא לשאול אותך, נילה - אם את מטפלת בשמנים ועיסוי תאילנדי, איך את רואה את הכיוון להמשך הטיפול? מה הכלים שלך לטיפול במצב כזה?

שלום נילה.

קודם כל ברוכה הבאה לפורם! ולנושא, אני במקומך הייתי נזהרת עם האחריות שאת לוקחת על עצמך למרות שזה מה שהמטופלת שלך רוצה. כמטפלים, בכל תחום שלא יהיה, צריכה להיות לנו האחריות להגיד למטופל שאין לנו את הכלים המתאימים לו. זה לא אומר שלא תמשיכי לטפל בה במקביל. לגבי שיאצו, מה שדוד אמר זה אכן הכיוון שהייתי חושבת עליו. אבל אנחנו (לפחות אני) לא יכולים לתת לך נקודות, זה מצב מאוד אינדוידואלי. אין רשימת מכולת לכל מצב. כל מטופל הוא עולם לגמרי אחר. ועוד משהו. שיטת פאולה לדעתי חובה במקרים כמו אלה. בהצלחה.

תודה לכם ../images/Emo140.gif

אתם צודקים. כל הסימפטומים מצביעים על חוסר איזון של הקיבה והטחול. גם הזנים (מרידיאנים תאילנדים) האלו ברגליים מאוד חסומים ותקועים, אפילו לחיצה קלה כואבת. תודה על התייחסותכם (חבל שאין יותר תגובות), בהחלט יש לי את האחריות לומר למטופלים במקרים שאני לא יודעת לעזור. דוד לשאלתך, היתרון שלי הוא יותר במגע פחות באבחון. אני עובדת יותר אינטואיטיבי ממובנה, הולכת עם מה שהמטופל נותן לי. בדר"כ עוזרת במצבים אורטופדים כמו גם בהפחתת מתחים ולחצים נפשיים. מקרים מורכבים אני נוטה להפנות לרפואה מערבית ו/או מטפלים מנוסים יותר. במקרה הזה, באפשרויות המוגבלות שלי אנסה לעזור כי לפחות אלי היא מוכנה לבוא. מגע אוהב וקבלה זה הרבה בחלק מהמקרים.
נילה

freearth10

New member
הגבול הוא איפה שאת שמה אותו

היי נילה, שמחתי לפגוש כאן עוד אינטואיטיבית אחת ואכן השאלה נשמעה לי מאוד מוזרה, כי על פניו יש לך 2 כלים לעבוד איתם וזה המון. שיאצו לעניות דעתי לא ניתן ללמוד בהוראה של לחצי כאן או שם בצורה כזאת או אחרת. אני בטוחה שאת עושה את הדבר הנכון וכל מי שיעזור לך מכאן מכיר את הדבר הנכון בשבילו שזה לא בהכרח הדבר המתאים לך. לכי עם האינטואיציה שלך וסמכי על עצמך. עובדה שיש אנשים שמחפשים את המגע שלך ואולי דרכך יפתחו גם לדרכים חדשות ולאורח חיים שיוביל אותם קדימה.
מאיה

למעלה