סוגי רשיונות והשוואה

סוגי רשיונות והשוואה

לאחרונה שמענו על הגדרת קבוצות מטוסים חדשות לתעופה הספורטיבית. אני רוצה להביא כאן טבלת השוואה בין הרשיונות השונים הדרושים לקבוצות השונות. ויכול, כל אחד, לבדוק את הגדרת רשיונו בהתאם לחלוקה הנ"ל. (לצערי, עדין לא תופס בארץ, אך אולי מישהו "למעלה" יראה ואולי "יעשה לו משהו..."). אריאל אריאלי

רן בג

New member
הערה.

לפני מספר שנים הוצאתי רשיון אז"מ קנדי לאחר מבחן כתוב ומעשי ע"ס שעות מהארץ. הרשיון הקנדי הנקרא ADVANCE ULTRALIGT והוא בהגדרה המתאימה לרשיון מטוסי הספורט האמריקאי כולל משקל מירבי ,בדיקות רפואיות (הצהרה בלבד),שעות הדרכה (פחות או יותר). המגבלה היחידה הינה שמותר לקחת נוסע המחזיק רשיון טייס בלבד או אם יש לך רשיון פרטי..מכיוון שקנדה אמורה לישר קו עם ארה"ב בנושא אמורים כל בעלי רשיון האז"מ הקנדי לעבור משהו המקביל לבוחן רמה ע"י בוחן מהמינהל ולקבל את רשיון ה"ספורט". המעניין הוא שצסנה 152 תהיה בהגדרה זו (לדבריהם) ואזי מעבר מהאז"מ הקנדי לצסנה תיהיה הסבה למטוס אחר ולא רשיון חדש (כפי שזה היום). בטבלה נפלה טעות.ל -RECREATIONAL מותר לקחת נוסע אחד בלבד . קיימת סתירה לנושא בטבלה.

מספר נוסעים.

אם תסתכל טוב, רן, תוכל לראות כי כתוב כי מותר שיהיו ארבעה מושבים אך מותר לקחת נוסע אחד בלבד. אריאל

ZeevRozenek

New member
SPORT vS. RECREATIONAL

Mr. Bagg what is the difference between Recreational liscence and Sport Liscene/ to your information, I`VE E-MAILED YOU THE PHOTO OF MY eUROfOX, AND, BY THE WAY, HOW DO YOU SPELL YOUR NAME? ZeevRozenek, Modena, Italy

רן בג

New member
מטוס יפה יש לך

ההבדלים בין שתי הקטגוריות ששאלת מוסברים בטבלה שפירסם אריאלי. לפי מיטב הבנתי יש כוונה לאחר שהקטגוריות האלה תעבודנה לבטל את ה"ראק" ולחייב את טייסי האז"מ לעשות "ספורט". סכ"ה ההבדל לא רב כפי שאתה רואה. טכנית ב"ראק" אפשר לטוס במטוסים כבדים יותר... שמי מאיית כראוי. ביי

לדעתי יש מחויבות המינהל לתאימות

לדעתי יש מסמך מחויבות המינהל שנחתם עוד בזמנו של אבנר ירקוני לתאימות בין תקנות ה-FAA לתקנות המינהל. כל תקנה, או שינוי במטוס, מחייב אוטומטית את מינהל התעופה - לפחות בתחום מחלקת כושר אוירי. אני לא יודע כמה זה מחייב אותם בתחום רישוי צוותות אויר. אבל שווה בדיקה. אני אנסה לברר עם העו"ד שלי המתמחה בנושאים הנ"ל וגם למעשה צריך לענות לשאלות הפורום הזה.

למעלה