סוגי רישיון למשאית

סוגי רישיון למשאית

יש לי שאלה: יש קודם כול רשיון משאית 15 טון שהשתנה לא מזמן ל 12טון (תתקנו אותי עם אני טועה). מה בא מעל 12 טון?? ומה שמעל נחשב סמי טריילר?? או פול?? או שזה בכלל מעל ?? ומה ההבדלים בן שניהם?? מיצטער על השאלות המסובכות אבל חיפשתי הרבה בגוגל ולא מצאתי כלום אני בטוח שיש פו מישו שמכיר את הדרגות של רשיון למשאית תודה מראש

קצת סדר בדברים

דרגה C1: רכב מנועי מסחרי ורכב עבודה במשקל כולל מותר מעל 3,500 ק"ג ועד 12,000 ק"ג, גם כאשר גורר גרור במשקל כולל מותר עד 3,500 ק"ג דרגה C: רכב מנועי מסחרי ורכב עבודה במשקל כולל מותר מעל 12,000 ק"ג, גם כאשר גורר גרור במשקל כולל מותר עד 3,500 ק"ג דרגה C+E: רכב מנועי מסחרי ורכב עבודה במשקל כולל מותר מעל 3,500 ק"ג, גם אם צמוד אליו גרור או נתמך (כאן הכוונה לסמי ו/או פול טריילר - שניהם באותה דרגת רישיון). מידע נוסף תוכל למצוא בקישור המצורף

אלון 58

New member
דרגה E כוללת בתוכה הכל...,

כל מה שכלול בדרגה C: 1.פול-טריילר; 2.סמי-טריילר; 3.רכב מסחרי/משאית מעל 12 טון; 4.רכב מסחרי/משאית קלה בין 3,500 ק"ג ל-11,999 ק"ג. הבהרות:בעבר,הוצאת רשיון לרכבי-משא היה נותן באופן אוטומטי רשיון-נהיגה לטרקטור חקלאי,אבל זה בוטל מזמן.כמו-כן זה איפשר לנהוג טיוליות,בעיקר הדרוג הישן של מעל 15 טון,זה גם בוטל בזמנו,כדי לנהוג על טיולית,צריך להיות נהג בעל רשיון-נהיגה בדרגות המשולבות הללו:C1+D או C+D או E+D(הדרגה D פרושה רשיון-נהיגה לאוטובוס). טרקטור ואוטובוס הם קורסים נפרדים מקורס משאית לסוגיו.

למעלה