סוגי קקדו

סוגי קקדו

מאוד מעניין אותי הנושא, אשמח אם מישהו שמבין בזה יוכל לכתוב לי קצת מידע בעברית עליהם.
מישהו יכול להסביר לי על ההבדל בין סוגים שונים של קקדו? וגם איך מזהים כל סוג. שאלתי בעבר אבל לא קיבלתי מידע ממש מפורט, אפשר למצוא באנגלית אבל אני לא הכי מבינה בזה... מעניינים אותי הסוגים שניתן להשיג בארץ.
אני יודעת שבאופן כללי כולם עם אופי די דומה, אבל מה שמעניין אותי זה איך הם ביחס לסוגי קקדו אחרים (רק ביחס לקקדו). אני מצליחה למצוא מידע על חלק מהסוגים כל אחד בנפרד, אבל לא איך הם בהשוואה לסוגים אחרים, שזה מה שיותר מעניין אותי.
לדוגמה - האם הם רועשים או שקטים יותר יחסית לסוגי קקדו אחרים, קטנים או גדולים יותר, חכמים יותר, חברותיים יותר מבחינת תקשורת עם בני אדם, וכל מה שאפשר לומר. וגם עד כמה קל להשיג אותם בארץ.

לדוגמה הבנתי שקקדו אמברלה (לבן לגמרי ועם עור אפור מסביב לעין?) הוא צועק ומרעיש יותר מהאחרים.

אבל ראיתי משהו שנראה כמו אמברלה, לבן לגמרי, אבל מסביב לעין העור תכלת, זה גם אמברלה או שזה משהו אחר? איך הוא נקרא? שקט, רועש, חכם? ביחס לסוגים אחרים כמובן.

ראיתי קקדו עין חשופה שהבנתי ממה שאמרו שזה סוג יותר רגוע ושקט יחסית, וגם חכם. הוא נראה לי קטן יותר פיזית מהאמברלה, אבל אולי כל אלה שראיתי היו צעירים. ראיתי שיש להם גם קצת אדום/ורוד בתחילת הנוצות בראש. יש עוד משהו שמאפיין אותם?

ראיתע קקדו גופין, הוא נראה לי בדיוק כמו העין חשופה וגם קטן יחסית, רק שהעין שלו רגילה. אבל גם שמתי לב שיש לו את האדום בנוצות בראש. האם יש הבדלים ביניהם מבחינת אופי? האם הוא גם שקט ורגוע יחסית ומתקשר טוב? הם בדיוק אותו הדבר חוץ מהעין, או שיש עוד הבדלים?

איך נקרא קקדו לבן עם צהוב בציצית על הראש (ולפעמים בזנב), ועור אפור מסביב לעין? אם יש יותר מסוג אחד, איזה סוג ניתן להשיג בארץ? ומה מאפיין את הסוג הזה?

איך נקרא קקדו אותו הדבר בדיוק (לבן עם צהוב בציצית) אבל שהעור מסביב לעין הוא תכלת? מה מאפיין אותו והאם יש הבדל בינו לבין סוגים אחרים?

הבנתי שקקדו גאלה (הורוד אפור) הוא פחות חכם ומתקשר מסוגים אחרים, האם זה נכון? מה עוד מאפיין אותו?

ראיתי שיש סוג של קקדו ורוד שהציצית שלו היא כמו נוצות של אינדיאנית, כזה פסים באדום, לבן, אולי צהוב... רק הציצית, ובשאר הגוף הוא ורוד. איך זה נקרא והאם ניתן להשיג אותו בארץ, או שזה מהסוגים הממש יקרים? ומה מאפיין אותו?

איזה עוד סוגים של קקדו ניתן להשיג בארץ ומה מאפיין אותם?
האם יש הבדל בין אורך החיים של כל קקדו, או שלכולם תוחלת חיים זהה?
האם יש מקומות בארץ שניתן לראות קקדו דקל? (כמובן לא לקנות, אבל רק לראות או ללטף אותו אם אפשר)

ועוד שאלה - נגיד שקונים קקדו זכר מסוג מסוים, ואחרי כמה זמן קונים עוד קקדו נקבה מסוג אחר, האם הם יוכלו להפוך לזוג? יוכלו להיות להם גוזלים וכאלה, למרות שהם לא מאותו סוג? האם זה ממש נדיר (כמו הקוקוטייל-גאלה) או שזה יכול לקרות בקלות?
האם כל סוג קקדו הוא סוג בפני עצמו שתמיד היה, או שחלק מהסוגים נוצרו משילוב של שני קקדו שכל אחד מהם היה סוג אחר?

תודה מראש. :)

את מחפשת קקדו? או סתם מתעניינת?

הם נבדלים בעיקר באינטיליגנציה השונה שלהם שהיא יותר מכנית מאחרים- למשל מנעולים, קשרים, וכו'.

יש המון סוגים, מה מעניין אותך? רק מה שיש בארץ?

בעיקר מה שיש בארץ

למרות שזה נושא שמעניין אותי אז אשמח לדעת גם על סוגים שאין בארץ...
אני יודעת ששאלתי הרבה שאלות שונות, אבל באמת שכל אחת מהשאלות ששאלתי מעניינת אותי מאוד.

החלום שלי הוא שיהיה לי קקדו, כרגע אין לי אפשרות כספית אבל ברור לי לגמרי שבעתיד יהיה לי קקדו. :) זה משהו שאני רוצה כבר הרבה זמן, תוכים זה אחד הדברים היחידים שמצליחים לתת לי אור בעיניים, וקקדו זה הסוג שאני הכי רוצה (למרות שבפנטזיה שלי יש לי עוד הרבה סוגים של תוכים, כי אני רוצה בערך כל סוג שקיים P: אבל הכי קקדו).
אני עדיין לא בטוחה איזה סוג אני רוצה, ולכן חשוב לי לדעת על ההבדלים ביניהם, למרות שכרגע מבחינת כספית אין לי אופציה לקנות... אבל הייתי רוצה לדעת איזה סוג אני מתכוונת לקנות כדי שיהיה לי לפחות מושג על המחיר שאני צריכה לחסוך. :)

avianfashions

New member
כמה תשובות

אני לא אענה על כל השאלות אבל לפחות על כמה מהם:

שתי קקדוים מסוגים שונים יכולים להביא גוזלים (לדוגמא, קקדו ואמברלה וקקדו ציץ צהוב).

יש קקדו דקלים בגן החיות התנכי בירושלים ואני בטוחה שיש גם במקומות אחרים.

יש כמה קקדוים שלא נמצאים בארץ, לדוגמא כל הקקדוים השחורים (יש כמה סוגים תוך המשפחה הזאת, כמו הזנב-אדום).

ד"ר לורן
Avian Fashions Israel
חליפת טיסה וצעצועים לתוכים

למעלה