סוגי כדורים לטיול...

LEVLUNA

New member
סוגי כדורים לטיול...

שלום וצהריים טובים,אני ניר.... ביום ראשון אני טס לדרום אמריקה,ונושא הכדורים מדאיג אותי מעט... האם יש סוגי כדורים מומלצים שעליי לקחת לטיול(למקרה חירום,לטיפוס לגבהים),וכמובן איזה סוג כדורים למלריה מומלץ לקחת עלמנת להימנע מתופעות לוואי כגון הזויות ששמעתי שנגרמות בחלק מהכדורים...אני יודע שמלרון מומלץ,אבל הוא ממש יקר לי,האם יש כדור נוסף זול וטוב?? המון תודה...

shaishoo

New member
עצה מפוקפקת ../images/Emo70.gif

אל תהיה ישראלי
למה מפוקפקת, כי אני אדם זר שהולך לתת לך עצה שלא נשמעת בטיחותית, אבל מנסיוני היא מאוד נכונה . במשך כל הטיול שלי פגשתי אירופאים ואמריקאים שתמיד צחקו על "תיק התרופות" שלנו הישראלים, בדר"כ זה היה תיק של סנדלי "שורש" עמוס וגדוש עד אין מקום, בעוד שלהם היה סה"כ אספרין מה לקחת:
אקמול\דקסמול למרות שאם אתה רוצה ניתן לקנות את זה בכל בית מרקחת, השם בעולם של אקמול (אקמול זה השם הגנארי שטבע נתנה לתרופה) זה פאראצטמול וניתן למצוא את זה בחור הקטן ביותר אפילו
אני עישיתי מעדיך לובלו על בליסטיקס, ושם קשה למצוא את זה ומצאתי את עצמי הרבה עם שפתיים יבשות, אם אתה אוהב בליסטיקס תמצא את זה שם בקלות
משחה נגד שפשפת אם אתה מתכוון לטראק... כי נראה לי שקשה להסביר מה זה שפשפת בספרדית
קל גרון , קשה למצוא שם משהו טוב בסגנון זהו אתה מסודר
כלומר בגדול קל גרון+משחה נגד שפשפת ויאללה לדרך... אני אישית הייתי שם שנה, כולל 3-4 חודשים רצוף בתוך גונגל בבוליביה, פנטאנל בברזיל וכד ולא השתמשתי אפילו פעם אחת בכדורים נגד מלריה , ורק תעשה חיפוש זריז בפורום ותראה כמה אנשים נתקעו עם הכדורים האלה אחרי הטיול ורוצים למכור אותם.... אבל שוב מבוסס על נסיון אישי..אחריותך בלבד !

pako27

New member
אהבתי

מצוין ......וכדאי באמת לקחת את ההמלצה ברצינות........ אם כבר לקחת משהו אז רק טבליות טיהור (יודין)לחיטוי מים מנהרות וכו'... גם זה רק למקרה חירום לרוב נשתמש במים מינרלים .!

shaishoo

New member
איך שכחתי

אני יותר מידי זמן בארץ כנראה...טבליות טיהור מים כמובן, למרות שיש גם שם במחיר יותר זול מה עוד שבמקרה חרום אפשר לטפטף כמה טיפות יוד רגיל (לחיטוי) למים זה גם מטהר אותם למרות שהטעם לא משהו...

jeshu

New member
יוד נוזלי הוא טוב לחיטוי והוא מוצלח יותר מכלור. זה משהו כמו 2 טיפות יוד לליטר ואחר כך צריך לתת לזה קצת זמן לעשות את העבודה. בכל אופן זה לא מזון בריאות וצריך לשאול את הרוקח בנוגע למינון.

סאקרה

New member
מחקר שנמשך כ-30 שנה

(בבית כלא אמריקאי,בהסכמת האסירים) לא נרשמו שום נזקים או תופעות לוואי לשתית מים המטוהרים ביוד. מה שחשוב לזכור: @ככל שהמים קרים יותר-
-צריך יותר יוד לחיטוי. (ולהפך). @ככל שהמים דלוחים יותר
-צריך יותר יוד. @ככל שהזמן קצר יותר
-צריך יותר יוד. לכן, אם אתם רוצים להפחית את כמות היוד: טהרו מים צלולים,חמימים והשאירו ללילה. הערה: ליוד טעם לוואי לא נעים,אבל הוא מחסל ג'ארדיה וטפילי מעיים בעלי כיסתות.

shaishoo

New member
נשמע מעניין יש לך לינק למחקר ?

בקשר לטמפרטורה זו מסקנה הגיונית כשמחממים חומר כלשהו למעשה נותנים לו אנרגיה לעשות דברים כמו לפרק קשר כימי (יוד בא כ I2,I3 ואנחנו רוצים אותו כחומר מחטא כלומר I- ) בגלל זה סוכר נמס מהר יותר במים חמים וכד...

ששש

New member
טיהור ביוד ../images/Emo182.gif

על מנת למנוע אי הבנות ואי דיוקים, לליטר מים ממקור סביר- 5 טיפות (זה יוצא כ- 6-7 לליטר וחצי) וזמן ההמתנה כ- חצי שעה. למים קרים או ממקור חשוד כ- 10 טיפות יוד לליטר. זמן ההמתנה מס' שעות. רצוי לכן לחמם את המים לפני טיפול וכך ליעל ולקצר את תהליך החיטוי. אכן למים עם יוד אכן טעם וריח דוחים למדי לכן יש טבליות נטרול טעם. במקרה הצורך ניתן להוסיף תרכיז מיץ כל שהוא או להוסיף לימון. ולבסוף, לדעתי מטיילים נוטים לשתות פחות ממים מטופלים ביוד בשל טעם הדוחה, ולכן המלצה שלי זה לקחת גם כדורי טיהור על בסיס כלור שאנחנו רגילים יותר לטעם ולריחם, ולמים ממקור סביר נשקול לטהר אותם באמצעות כלור ובכך נמנע אולי מצב של התייבשות מרצון.

jeshu

New member
ובכל זאת אני חושב שצריך להחזיק כדורים נגד מלאריה למקרה שכן תהיה לך וזו כן מחלה מסוכנת וכן פגשתי אנשים שחלו בה. וכדאי להחזיק כדורים נגד טפילי מעיים - בייחוד אמבות כי יש סיכוי טוב שיהיו לך ולך תדע איפה זה יתפוס אותך.אבל לא יותר מלטיפול אחד באדם (כלומר 28 כדורי פלאג'יל למשל - לא לקנות או לשים בתיק בלי התיעצות עם רופא !) ואני גם השתמשתי בשלי (אבל אחרי שחזרתי). ועם תיק התרופות תופס נפח - סימן שהגזמת.

Amoureuse

New member
מצטרפת: לא לזלזל במלריה

בטח שהרבה אנשים נשארים עם הכדורים, טוב שכך. את הכדורים שיש היום לא צריך לקחת כל הזמן כמו מה שהיה פעם, אלא רק במקרה של הידבקות. ואכן, זה לא קורה כל כך הרבה. אבל אם זה יקרה לך, אתה תצטער כל החיים על העדר הכדורים. לא לקחת כדורים נגד כאב ראש? אז תסבול מעט, זה באמת לא אסון. אבל מלריה זה סיפור לא נעים בכלל. בנוסף הזכרת מחלת גבהים. לא מכירה את דרום אמריקה, לא יודעת על אילו גבהים מדובר שם והאם בטרקים מטפסים הרבה ביום אחד או שהמסלולים יותר רגועים. אני מכירה את הנושא מנפאל ושם ממש אסור לזלזל, אנשים באמת מתים מזה. אני לא מומחית ולא רוצה לייעץ, אבל תשאל במרפאת מטיילים.

ren dong

New member
יש משהו שאני לא מבינה...

אתם אומרים פה לקחת את הכדורים של המלריה רק במקרה ונדבקים אבל אמרו לי שצריך לקחת את זה יום לפני שנכנסים לאזור נגיוע במלריה ואח"כ להמשיך לקחת עוד חודש אחרי שעוזבים את האזור... אני ממש מוטרדת מהעניין כי אני נוסעת לתאילנד ואנחנו נוסעים קודם לצפון ואח"כ לאיים וכתוב שאסור להחשף לשמש כשלוקחים את הכדורים ומה נעשה באיים אם לא להחשף לשמש?

Amoureuse

New member
תלוי אילו כדורים

לא נראה לי שיש לך מלרון, שעל זה אני מדברת. למרות שגם מלרון לפעמים לוקחים כמניעה. מה שהסביר הרופא במרפאת המטיילים בתל השומר היה שאם מישהו נוסע לשבוע באיזור נגוע הוא ימליץ לו לקחת מלרון יום יום כמניעה (אבל הוא לא הזכיר חודש אחרי), אבל למי שנוסע לתקופה ארוכה הוא ממליץ לקחת את הכדורים בתיק, ואז הוא הסביר גם באילו תנאים להתחיל לקחת אותם. אם כבר היית במרפאת מטיילים והסבירו לך משהו, תעשי מה שהסבירו לך. (למרות שאם היית במרפאה חובבנית כמו למטייל אז אולי לא הסבירו לך כלום. לי רשמו שם מרשם למלרון, בלי מילת הסבר, סביר להניח שכשהייתי באה לקנות ורואה שרשמו לי רק 12 כדורים לא הייתי מבינה מה קורה).

sela v

New member
אם אני לא טועה

בתאילנד לא צריך לקחת כדורי מלריה אם נוסעים לתקופה קצרה, אבל הכי בטוח זה לשאול את הרופא שנתן לך את הכדורים. יש גם אתרים שמסבירים בנושא, תסתכלי בקישורי הפורום תחת בריאות. בפורום אין רופא רשמי שנותן עצות בריאות, ככה שלא הייתי מסתמך על עצות שתקבלי בפורום בנושא תרופות.

ren dong

New member
עדיין לא קיבלתי את הכדורים

הייתי במשרד הבריאות ואמרו לי לקחת מהרופא שלי מרשם לדוקסילין ואני מתלבטת עד כמה זה הכרחי...

sela v

New member
לפי מה שכתוב באתר

של ארגון הבריאות העולמי אין בעיה של מלריה בתאילנד מלבד באזורי הגבול.

jeshu

New member
ואם היא תגיע לאזור משולש הזהב בצפון והרבה מטיילים מגיעים לשם,אז זה אזור הגבול.

ren dong

New member
ממה שהסבירו לנו

אם יוצאים מחוץ לערים הגדולות בצפון (צ'אנג מאי ו צ'אנג ראי) אחרי השקיעה אז יש סכנה של הידבקות במלריה

sela v

New member
לגבי כדורי האמבות

השאלה איך תדע שאכן אתה צריך לקחת אותם? גם לי שחזרתי אמרו לקחת אותם, אבל לא ידעתי שיש לי איזה טפיל עד שהרופא בארץ לא עשה לי בדיקה שגילתה את זה.

jeshu

New member
קשה לדעת ולכן צריך תרופה רחבת טווח שמתאימה לטפילים רבים. וצריך להחזיק אותה רק כמוצא אחרון ולהשתדל מאוד לא לקחת בלי עצת רופא. אבל עם אתה בהרים ואין רופא ונשארו לך רק כאב בטן משתק שלא עובר ושיקול דעתך והכדורים - השתמש בשיקול דעתך ובכדורים. אני מעוניין להבהיר - אני מאוד נגד שימוש בלתי אחראי בתרופות ובאנטביוטיקה בפרט אם ניתן להמנע מהם. צריך לזכור שכל טיפול אנטיביוטי לוקחים עד הסוף ולא עוצרים באמצע רק בגלל שמרגישים טוב יותר.

למעלה