סוגי טליתות

bamboozingly

New member
סוגי טליתות

אני מכיר שני סוגים של טליתות: טלית קטן (ציצית) שלובשים מתחת לבגד, והטלית שמתעטפים בה לשחרית ולתפילות ביום כיפור. ראיתי גם אנשים שלובשים סוג אחר של טלית שהיא מעין גופיה מעל הבגדים. מי לובש טלית מסוג זה ומתי?

מצוות ציצית

המצווה היא לתת ציציות בכל בגד בעל 4 כנפות שאתה לובש. אז אם אתה לובש בגד שאין לו 4 פינות אתה לא צריך ציציות. לצורך העניין בגד הוא בד בגודל סביר. לא כל ממחטה צריכה ציצית. הגודל שההלכה מדברת עליו הוא בגד שילד בן 8 ילך בו ברחוב ולא ירגיש שהוא ערום. אנשים, כדי לקיים את המצווה הזאת לובשים בכוונה בגד שחייב בציצית. זו הטלית שמתעטפים בבית הכנסת. זו גם הגופיה שאתה מזכיר. לרוב חסידים לובשים אותה באופן קבוע. אלה שלובשים את הציצית הקטנה מתחת לבגדים בעצם מקיימים את המנהג אך הבגד שלהם לא באמת חייב בציצית- הוא קטן מדי.

באהבה1

New member
מה פתאום!!!!!!

הטלית קטן שמתחת לבגדים ועוד איך חייב בציצית!!!!!!! מאיפה ההמצאה הזאת???

!!!!!

ילקוט יוסף סימן ט"ז א. לכתחלה אין לברך על טלית קטן אלא אם כן יש בו כשיעור שתי אמות אורך [תשעים וששה סנטימטר] על אמה רוחב [ארבעים ושמונה סנטימטר]. ושיעור זה הוא מלבד הנקב של בית הצואר, [כלומר שצריך שיהיה שיעור הטלית אמה מלפניו ואמה מלאחריו מלבד הנקב, וחצי אמה מכל צד ברוחב הטלית שעל כל הכתף]. אבל בפחות משיעור זה, אף על פי שיכול ללבוש לקיים מצות ציצית, מכל מקום לכתחלה לא יברך עליה, אלא יברך על טלית גדול, ויכוין בברכתו לפטור את הטלית הקטן.

באהבה1

New member
עם כל הכבוד לילקוט יוסף...

(ויש הרבה כבוד) אבל יש פוסקים אחרים שחולקים עליו... חוץ מזה... אפילו לפי הילקוט יוסף זה נקרא מצוות ציצית!!! כמו שציטטת: "אף על פי שיכול ללבוש לקיים מצות ציצית!!!" זאת אומרת שיש מצוות ציצית... רק שלגבי ברכה זה ספק...

המשנה ברורה כן מקובל עליך?

משנה ברורה סימן ח ס"ק ה טליתות קטנים - והוא שיש בהם שיעור שהקטן בן ט' שנים יתכסה בו ראשו ורובו וגדול בן י"ג שנים עכ"פ לא יתבייש לצאת בו באקראי ברחוב וכדלקמן בסימן ט"ז ע"ש במ"ב:

תוספת / תיקון

אני חושב שהטלית שמתכסים בה בתפילה היא יותר בגד של תפילה, ביגוד המיוחד להתפלל בו. כשמספרים שמישהו התעטף בטלית ועמד להתפלל, לרוב- אני חושב שזה לא משום מצוות ציצית.. כמו כן, הרי אנחנו מקיימים את הציצית כשלובשים את אותו בגד בעל ד כנפות מתחת לחולצה החיצונית ('טלית קטן'), כך שהעיטוף בטלית הגדולה היא כדי להוציא ידי חובה את הלבישה של הטלית הקטנה, אך בעיקר- כדי לשמש כבגד תפילה. אשמח לקרוא תיקונים אם אני טועה

למעלה